• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    FRK_R23: Jestli nestačí "prostě něco číst", tak doporučuji toto: https://www.umimecesky.cz/cviceni-cteni . Forma kvízů a interaktivních cvičení.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nemáte někdo tip na online výuku čtení? Shodují okolnost mám v práci dítě a ona se chce učit číst. Sluchátka mám a dítě zná většinu písmenek.

Dík!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Knížka Bezpečné chování na internetu pro kluky a pro holky je tu! Je určena především učitelům a žákům, své využití však najde také u rodičů, které v ní mohou najít širokou paletu témat, která mohou se svými dětmi probírat. Je v elektronické podobě ZDARMA ke stažení.

Knížka Bezpečné chování na internetu pro kluky a pro holky je tu! Pomůže učitelům integrovat témata spojená s online bezpečností do běžné výuky - E-Bezpečí
    https://e-bezpeci.cz/index.php/z-nasi-kuchyne/2943-knizka-bezpecne-chovani-na-internetu-pro-kluky-a-pro-holky-je-tu-pomuze-ucitelum-integrovat-temata-spojena-s-online-bezpecnosti-do-bezne-vyuky

Kniha:
    https://e-bezpeci.cz/index.php/ke-stazeni/tiskoviny/159-bezpecne-chovani-na-internetu-pro-kluky-a-pro-holky-2022/file
    VONY
    VONY --- ---
    NOFNAK: My měli připojený dva ovladače, ale každý musel používat jen svou půlku ...na PC teda. Na Xboxu by to měla vyřešit funkce "Copilot" (Profil a systém > Nastavení > Přístupnost > Ovladač).
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    NOFNAK: Je to na jiných platformách jinak? Není to naopak feature? Prostě se dva bráchové přetahují o ovladač :-)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Tak jsem koupil Brothers v doměni, že si zahrajeme v kooperaci. Bohužel jsem si nepřečetl včas nějakou recenzi (třeba tuto https://games.tiscali.cz/recenze/brothers-a-tale-of-two-sons-recenze-64030).
    Ve dvou to lze na Xboxu hrát jedině tak, že oba držíte jeden ovladač. Naprosto nepoužitelné. Důvod, proč nelze připojit druhý ovladač mi jasný není. Hra je tak prakticky nehratelná a zážitek nulový.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DOUPLE: Scott Pilgrim, nebo nejaky arkady z CPS2 co maj coop 😁
    KULHY
    KULHY --- ---
    DOUPLE: Na pristi sobotni mejdlo muzete zkusit

Heave Ho - Launch Trailer
    https://youtu.be/HP9JDUKTD94
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Díky moc za tipy. Nakonec vyhrálo Boomerang Fu, kde pak jako bonus dostaly nakládačku v teamplay dvě proti mně :)
    It takes two vypadá taky super, ale to si spíš někdy zahraju se ženou.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DOUPLE: It takes two? hral sem ted s ditetem a je to bozi
    DR_K
    DR_K --- ---
    DOUPLE: rayman legends, lara croft tymovky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOUPLE: a ikdyž je kart nebaví, co Wacky Wheels? Hrát za zvířátka a střílet po sobě ježky byla vždycky legrace, splitscreen to má taky :)

LONGPLAY: Wacky Wheels (1994) [MS-DOS]
    https://youtu.be/-rPR6ewMufY
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DOUPLE: u nás pro tyhle příležitosti už víc jak rok (!) frčí Bumerang Fu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOUPLE: Jazz Jackrabbit 2 má splitscreen nebo třeba Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOUPLE: Human: Fall Flat ? :)
    Ma to splitscreen na vsech platformach a je to coop
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Prosím, došla mi inspirace :) Dcera má dneska kámošku na přespávačku (obě 9 let), kart hry (meow motors, sonic,...) je moc nebaví, overcooked už taky ne, Trine jim moc nesedlo kdysi, u Minecraftu se nechtějí mačkat u jedný obrazovky, ale nutně si potřebujou něco večer zahrát (a vyndaně u toho ječet, ideálně).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Moje dcera vcera objevila Human: Fall Flat a ma z toho uplnej mega blast.
    Hlavne ji to jede na SteamDecku, coz pridava 2 body
    Ma 5 let a dokaze to hrat cely sama
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jo a není na Steam Deck, to je též škoda.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Goat Simulator 3

Aktuálně mi to tu hrají dvě mé decka a jedno na návštěvě. GS1 byl IMHO mind fuck, 3 mi přijde pořád dostatečně bláznivá, ale zajímavější a lepší úkoly atd. Občas musí člověk vysvětlit zadání - přečíst dětem česky anglický text. Chválím, celkově mnohem lepší, než jsem čekal.

Paradní je podpora split screen až pro 4 hráče. Ale mrzí mě, že to nemá cross play, PC mi nevidí na 2 Xboxy.

Goat Simulator 3 - 16 Minutes of Gameplay
    https://youtu.be/D-SEM9cyfRg
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    clanek na Eduzinu, ucitel ktery dela detem na skole krouzek hrani, tipy na hry

Které hry vybrat (i do výuky)?

Hry, které podporují intelektuální rozvoj:
    Prostorová představivost a logické myšlení: Maestria
    Logické myšlení a paměť: Lumino City nebo také Monument Valley
    Riešenie hlavolamov: Portal 2
    Reflexy: Dropchord

Hry, které rozvíjí vědomosti:
    Chemie a fyzika: Little Alchemy
    Informatika: Code Combat nebo TIS-100
    Matematika: Counting Kingdom
    Angličtina pro menší žáky: Scribblenauts
    Jazyky: Memrise, Duolingo, Scribblenauts, Langevo
    Biologie: Spore
    Dějepis, geografie, ekonomie: Série Civilizace, série Age of Empires, hry od studia Paradox Software (Crusader Kings, Europa Universalis, Hearts of Iron)
    Ekonomie: Simcity, Cities Skylines: Skylines
    Historie, ekonomie, urbanismus: strategické hry jako Caesar, Pharaoh, Children of the Nile, hra Cities: Skylines

Hry, které rozvíjí emoční stránku:
    Emocionální zážitek: hra Brothers: A Tale of Two Sons, hra Journey nebo silná protiválečná hra Valiant Hearts: The Great War nebo hra This War of Mine – extrémně osobní hra o civilistech, kteří žijí ve válečné zóně.
    Kulturní náhled: hra Never Alone
    Estetický zážitek: Flower nebo hra Botanicula

Hry, které podpoří sociální rozvoj:
    Rozvoj spolupráce: Lego Star Wars (vhodná i pro nejmenší děti, kdy musí dva hráči spolupracovat), hra o vaření Overcooked

Hry, které jsou zaměřené na rozvoj morálky:
    Šikana: hra Bully
    Hrůzy občanské války: This War of Mine. Německé a norské střední školy vytvořily na základě této hry studijní plán přímo na míru.
    Totalita: Orwell
    Komunistická diktatura: Papers Please
    První světová válka: Valiant Hearts. Hra neukazuje žádné zbytečné násilí, je vhodná i pro mladší žáky.
    Práce dispečera záchranné služby: 911 Operator
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam