• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    My jsme tedka s detma 9/5 hrali Lost in Play, vrele doporucuji, je to takova jednohubka, klickandpoint adventura s hodne puzzlama, da se to za jedno destive odpoledne dohrat, kdyz sem tam rodic pomuze s nejakou slozitejsi hadankou:) jo a nejlepis je, ze tam neni zadnej text, kdyz je potreba tak pomuzou piktogramy.

Lost in Play - Launch Trailer - Nintendo Switch
    https://www.youtube.com/watch?v=iFzOSUlGvsA

je to fakt hezky a je to i na Switchi:) mno a rad bych se zeptal na podobny hry, teda prave aby to bylo na Switchni, me hnedka napadla Amanita, ale ta tam ma ten Happy game coz pro deti moc neni a Machinarium coz taky nevim jestli se holkam bude uplne libit, spis neco barevnejsiho, treba jako od nich Botanicula nebo Samorost, ale ten bohuzel na Switchi neni:)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    UBIK: Do toho jsme spadli teď o víkendu. Je v M$ Game Pass

Je to príma mix Animal Crossingu, RPG a Viva Piñata.
    6lete dělám tlumočníka z angličtiny, 13 léta jede sama na PC.

Už máme hotový Frozen, Ratatouille a WallEho a potřebujeme vylepšit konvičku a lopatu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RSZ: super dík moc za laskavost!! :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    YMLADRIS: poslal jsem prckovi, gd ve třídě hrají, tak snad vygeneruji nějaké views;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    achievement unlocked: nechápu tvorbu dítěte :)
    "ne, mámo, vysvětlovat to nějak víc nemá smysl, lidi kteří mají rádi GD to pochopí, je to samo vysvětlující"

psala jsem na jaře, že nechápu, jak může někdo dobrovolně hrát Geometry Dash. zájem vydržel po zbytek roku.. viděl fakt hodně videjí, hrál a udělal hodně levelů, a sestříhal video, doplnil svůj bonusový level. mám radost. pokud někoho zajímá GD tak mu na to mrkněte prosím :)

Top 10 Hardest levels in Geometry dash
    https://www.youtube.com/watch?v=698q15xW4Ag
    UBIK
    UBIK --- ---
    MUXX: říká, že v Minecraftu už postavila všechno, co jde.
    MUXX
    MUXX --- ---
    UBIK: Minecraft by nestacil?
    KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Jj nasemu to vydrzelo desitky hodin.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak jsem prckovi (5) koupil Super Mario Odyssey. Vypadá to, že (si) budu muset koupit druhej Switch :/
    KULHY
    KULHY --- ---
    UBIK: Na Animal Crossing imho deti nemaji dost trpelivosti, nez se to rozjede. A je to ukecany.
    KULHY
    KULHY --- ---
    UBIK: Nemam s tim zkusenost, ale zarizovani bez staveni je treba zde a ma to slusna hodnoceni. Vekove pak udajne 3+:
    House Flipper on Steam
    https://store.steampowered.com/app/613100/House_Flipper/

Co treba farming hry jako Strdew Valley, My Time at Porta, nebo lonsky hit Disney Dreamlight Valley? Tam je casto dobre zakomponovane zabydlovani.

Jinak Simsu bych se u 9 lete nebal, dospelacky obsah je tam myslim zakomponovan dost citlive a placeny bsah je formou DLC, v zakladni hre si imho uzije dost. Ale roky jsem Sims nehral tak at poradi kdo to ma najety.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    UBIK: Sims 4 jsou teď free to play, základní hra. V ní teda moc obsahu není, ale mohlo by to stačit.

Jinak pak případně dokoupit deluxe edici a všechny DLC, to je ale v nějaké akci kolem 700$ a to fakt ne :)
    UBIK
    UBIK --- ---
    ještě jsem uvažoval o Disney Dreamlight Valley na Switchi. na něm už má Animal Crossing, ale... ani u toho dlouho nevydrží.
    UBIK
    UBIK --- ---
    naše dceruška (9) by ráda hru, kde by mohla stavět a zabydlet dům. po rychlém přehledu herních titulů jsem našel jen Sims. protože na iPadu jsou hodně podivné verze, které nejsou vhodné pro děti, zbývá Steam verze. máte s tím někdo zkušenost? trochu se bojím dospěláckého obsahu a placených vylepšení. předem díky moc za doporučení/zamítnutí, příp. doporučení jiných titulů.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ostatne 2 dny zpet nas finalne ukecali na navstevu Disneylandu. Prijde mi, ze teda primarne touzi po uplne jinych nez digitalnich zazitcich...? Coz me jakozto totalniho nerda az mrzi, ale kdo ja jsem, abych jim do toho mluvil, nebo jim do toho hazel vidle :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    YMLADRIS:
    "Děti vřískají, jsou nekooperativní až agresivní."

Prijde mi smutna kazda snaha generalizovat "deti" jako jakousi jednolitou skupinu.

Popisovane problemy se u nasich 8yo + 6yo zatim neprojevily, ac nemaji limitovan pristup k obrazovce nad ramec svych dennich povinosti, skoly/skolky a krouzku. Samosatne si hraji tu s Xboxy, tu se Steam Deckem, tu s Windows Laptem, tu s chytrymi TV, tu s Legem, tu si jdou hrat na zahradu, pripadne jine chytre ci uplne "hloupe" hracky.

Pripadne si prijdou rict, ze chteji ven, odvezt za kamosema, do bazenu, do hapsaria, do kina, you name it. Nebo prijedou jejich kamosi k reciprocne k nam.

Svacinu si mohou odnest do svych pokoju a klidne si to snist u svych aktivit, nejakou programovou pauzu jim na to nedelame. Serviruje se to v kuchyni, odnest si to musi sami, coz po zavolani typicky cini.

(Nemusite zavidet, samozrejme maji nase decka problemy jine, ktere dost mozna popisovane deti nemaji - proste kazdy clovek je v necem slabsi a v necem silnejsi.)

Mame tu i vyjimku, chlapecek vychovavany ciste "bez obrazovek", nepocitaje TV/Netflix. Ktery ale u nas obrazovky smi. Ani u nej ani u "jinych digitalnich decek" jsme tez nezaznamenali popisovany problem.

Pravda, zkouset tu nekdo kvuli tomu delat:
    Samo peklo sa otvorí!

Tak bych vyzval rodice k naprave a pokud by nezabralo tak by decko nadale nebylo vytano (jednou se nam bohuzel stalo, ale problem byl jinde - dite jedinacek se proste rado fyzicky pralo a tezko s tim slo neco delat, maminka se tomu smala, nechapu.)

Kazdopadne si vzajemne poprejme hodne sil a uspechu v reseni tohoto i jinych problemu. Jo no, cekove je ta vychova narocna! Ale snad to za to jednou bude stat ;-)
    MA747
    MA747 --- ---
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: jojo, ta hypotéza o tom, že obrazovky přitahují pozornost na maximum a že počítačové hry/videa generují záplavy dopaminu. Vnímám jí a zkouším to dlouhodobě pozorovat. Obrazovky opravdu hypnotizují, ale s tím jsme se naučili zacházet. Když chci, aby mě vnímal, tak na něj šáhnu, oslovím ho jménem atd. Nebo dám na obrazovku tabletu ruku a tak :). A dopamin tam taky jede. Holt hry jsou super zábava, znám to od sebe. Jen pár jiných hraček tomu může konkurovat. Naštěstí ale o tom vědí imho i výrobci a tak nám doma frčí Lego Mario, nebo deskovky, Uno a tak. Když děti zvyklé na obrazovku můžou najednou hrát něco s tátou, tak to je baví hodně :).

To že má příspěvek ohlas, to se nedivím. Mám pocit, že spousta rodičů se kolem tabletů atd cítí i v dnešní době nejistě, bojí se co to s dětma udělá a tak. Je kolem toho stres, zmatená pravidla a tak. Chápu to. Náš experiment byl skok do neznáma, ale takhle já prostě rodičuju. Když už tou cestou jdeme, tak sebejistě. Naštěstí i manželka to bere, ikdyž v sobě ten strach a zmatek občas má. Ale můj chladnokrevný přístup jí snad uklidňuje. A hlavně vidí, že děti rostou celkem v pohodě, je s nima domluva a funguje to.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    STAROJDA: presne tak. Kdyz ma k tomu dite pristup kdykoliv, tak to nepovazuje za vzacnost, takze nema problem od toho odejit. U nas mam dokonce pocit, ze hrani na compu/tabletu/telefonu je diky tomuhle pristupu druhorady, a ze v podstate kdykoliv da osmileta dcera prednost libovolny jiny aktivite. Imo nejhorsi, co muze rodic udelat je, jak sem to mel jako malej ja, ze urci hraci cas, co ja vim, ve stredu 16-18. To pak je peklo, kdyz je treba v ten cas delat neco jinyho;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: jako jo, ten tranz byva hlavne z koukani na stroboskopicky (rychle sestrihany) videa. muj zcela laicky a nepodlozeny nazor je, ze kdyz mlady mozek sleduje neco, co zabira fakt sto procent pozornost a generuje to intenzivni zazitek, tak je to jako bys v praveku sledoval janevim bitvu o mamuta a tvoje telo jde automaticky do napeti a ztuhlosti. kdyz to tak trva dve hodiny, deti pak jeci.

druha vec je, ze ruzne deti jsou ruzne citlive na vsechno mozne, pokud tvoje deti tranz nevykolejuje, muze to tak byt

ale jak jsem psala, prispevek ma obrovsky ohlas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam