• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: ok, od "škodlivosti pro dítě" jsme se dostali ke "škodlivosti jako takové" ;). Tam uznávám, že to není rozhodně pěkný. Podporuju to (už ne finančně ale, to bylo dřív) a snažím se na to nemyslet. Svět nespasím.

K té alternativě. Opět je vidět, jak jsi teoretik. Hlavní výsada Robloxu je 1) sociálnost/multiplayer a 2) škála typů her. To vše na jedné platformě se stejným ovládáním, gui, avatarem, sociálním kruhem. Ukaž mi alternativu prosím.

Rád bych prcka odvedl jinam, proto jsem byl rád, když hrál TF2 a teď to Plague Inc. Ale zároveň se mu vůbec nedivím, že se vrací k Robloxu. Protože v tomhle ohledu imho nic lepšího není.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HONCKA: co je alternativa k robloxu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: když chceš tohle podporovat tvoje věc, ale existuje hromada alternativ
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Aha, ok. Na to jen odpovím, že prcek hraje roblox už přes tři roky, s mým dohledem. A nic z toho se ho nedotýká. Teorie vs praxe. Kritiku Robloxu přijmu jen v tomhle kontextu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: Gambling, jak se staví k sexuálnímu obtěžování dětí, systém odměňování zaměřený na co největší závislost, zmrdské obchodní praktiky
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Pročpak?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: rozhodně Roblox je pro děcko mnohem škodlivější než ten Plague
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak první hra ze Steamu, která prcka (8) fakt zaujala, je Plague Inc.. Jinak hraje výhradně Roblox a občas něco na tabletu. Tam právě chytl mobilní verzi Plague Inc. Kouká na let's playe ze hry a i po první seanci se k tomu chce vrátit. Trochu obskurní pro menší dítě, ale u nás to stejně úplně standardní není :)

V čem je hra imho pro děti fajn:
    - Dá se k tomu stáhnout čeština. Překlad není úplně vymazlený, ale pokrývá to komplexně. Prcek to sice chtěl nechat v angličtině, ale má smůlu :).
    - Ač je to single player (lze i coop nějak), tak ho to docela motivuje hrát dál. Je tam šikovný systém achievementů, kdy se mu dalším hraním odemykají další nemoci, mutace atd. To ho baví.
    - A obecně nejlepší je výukový aspekt. Sice je téma trochu temné, ale zároveň se učí o virech, bakteriích, parazitech. O tom, že existují geny, mutace... Prostě celé téma epidemií a obecně nemocí.

No a co se musí překousnout? Že cílem hry je vyhladit lidstvo :). Čili je to asi vhodné pro ty, co už k tomu dokážou mít odstup. Tedy chápat, že to je hra.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    FRK_R23: pilgrims jsou super, kdybys narazil na neco podobneho - doporuc :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    PALEONTOLOG: Jasny, ne kazdyho to musi bavit. Podle me je to hlavne plny fantazie, krasy a jemneho humoru. Hadanky majo clastni logiku a prijde mi zabava ji objevovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULHY: popravdě moje kluky samorost nemá čím zaujmout. tyhlety rádoby logický vazby nějakejch situací v obrazu jim nedávají vůbec smysl, ani mě ne. je to pro ně slepá klikačka. a kdybych u toho tak moc nehulil a nebyl prostě jen zvědavej, tak bych to taky nedohrál.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Na GOG je teď zdarma hra Haven Park. Objevujete les, sbíráte věci a stavíte kemp. Vypadá to na příjemnou oddychovku pro děti, který moc nemusí akční věci.

FREE Haven Park on GOG
    https://gg.deals/freebie/free-haven-park-on-gog/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    News - GCompris
    https://gcompris.net/news/2023-01-21-en.html
    Vyšel GCompris 3.1
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: "Smutné" bych to asi nenazval. Spíš úzskostné a melancholické. Opravdu si myslím, že pokud má někdo zkušenosti jako KULHY, tak to může být nepříjemné. U nás to ale proběhlo ok a naopak jsem mohl decentně pohovořit o těžkém tématu nemocí. Navíc (spoiler) to má dobrý konec, takže snad nějaké vykoupení. Na seznam bych to rozhodně dal (hra je dobrá), ale s nějakým warningem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: zapomnela jsem napsat, krome Amanity. O te uz mame tvoje pojednani :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Zminovana Amanita ma snad vsechny hry bez textu. Takze pridat Chuchel, Botanicula, serie Samorost, Pilgrims, Machinarium.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Děti objevili Pilgrims od Amanitas a dost je to baví. Ta hra nemá lineární gameplay a dá se hrát pokaždý jinak. A je to klasicky hezký, neb Amanitas :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mam s popularizaci her skluz, ani jsem jeste neudelala na web ten soupis fajn her na switch, jak navrhoval STAROJDA v listoadu.

nicmene: udelat prispevek "3 super hry bez textu: lost in play, my brother rabbit, praclovicek" klidne taky muzeme. Ted ale nevim zda My Brother Rabbit teda doporucujete? Jak moc je to smutne?

pripadne, navrhujete do "TOP" pribehovek bez textu jeste neco?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: Tak to si udělal dobře, zatím. Ono se to téma v průběhu ještě prohloubí a je to celkem emotivní.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Treba ciste z popisu obsahu hry That Dragon, Cancer se mi s nadsazkou podlamujou nohy.
    KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Tyjo ted jsem byl 3 dny s malym v nemocnici na pomerne klidovym zakroku, ale i tak jsem to po shlednuti traileru okamzite musel nechat lezet, jsem na ty temata nejakej precitlivelej, coz se s narozenim 3 deti jeste posililo. Ale verim ze to je moc hezky. :)
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    KULHY: nas hodne bavil praclovicek..
    Save 90% on Fire: Ungh’s Quest on Steam
    https://store.steampowered.com/app/325520/Fire_Unghs_Quest/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam