Už jsem dříve psal, že hledám na Switch hry, které můžeme hrát s klukama (9 a 6) ve třech.
Pokud jste na tom podobně, tak tu mám jedno VAROVÁNÍ - avoidZaujalo mě akční RPG
Trinity Trigger. Nevypadá to těžké a je to přímo designované na coop pro tři hráče. Nicméně po jedné herní session s klukama to odpískávám, je to nuda a vlastně mizerná hra. Nechápu ta vysoká hodnocení. Asi nostalgie.
Proč to nehrát s dětma v coop?
- RPG systém je až moc jednoduchý a nudný. Level postavy nicmoc neznamená, jen se vylepšují zbraně. Uspokojení z progressu se nedostavuje. To vadilo hlavně staršímu synovi, který chce víc RPG systém skillů a upgradů postavy.
- Souboje jsou taky primitivní. Jen mačkání A a občas silnější útok. Dá se konfigurovat kombo té zbraně, ale vlastně to vůbec není poznat. Prostě jen mačkat A. Jo a uskakovat samozřejmě. Samotný boj pak působí umělohmotně. Údery postrádají jakousi fyziku, nepřátelé (kromě bossů) útočí taky ledabyle.
- Postavy musí být spolu na obrazovce. To dává logiku. Jenže obecně je hra celkem zazoomovaná, takže místa moc není. Navíc nejde běžet až úplně ke kraji obrazovky, ale je tam jakýsi okraj. To obecně komplikuje pohyb. U bosse najednou nemůžu uhnout útoku, protože jsem na kraji. Ve městě se jeden z nás zasekne u schodů (což se dětem stane) a další na něj musí čekat... Frustrující.
- Je tam jakýsi příběh, ale dodaný je až moc dlouhým tlacháním postav. Nemá smysl to číst a už vůbec převypravovat dětem.
- Jen jedna postava (hlavní - já) může otevírat truhly a mluvit s NPC... Ano děti chtějí otvírat truhly.
Trinity Trigger Nintendo Switch Review!https://www.youtube.com/watch?v=kzfbcMEbiPg