• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

    Aktuálně:
    texty, ke kterým se můžete vymezit:

    - Úvod - | Amentum Wiki
    https://wiki.amentum.cz/
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK: Vypadá, že spíš ty máš s Applu mokrý sny, když tohle taháš i tam, kde je to totálně OT.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: Aha, iOS, takze mas rad, kdyz nad tebou bdi cenzura. Chapu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KLEINZACH: autoři těch her v Robloxu jsou odměňováni podle toho, kollik hráčů a jak dlouho v tý jejich hře stráví, tj jich hromada jede na první signální + nedořešený problémy s gamblingem a sexuálnímu obtěžování.
    Navíc na ios tam nefunguje omezení přes screentime.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    HONCKA: btw proc je roblox vymejvarna mozku? (dite to nejak moc casto zminuje, tze se pripravuju dopredu ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    v tomhle souhlasím s Paleontologem, podobný ratingy jsou i u filmů, ale když si vemu svoje mládí, tak do 3. třídy jsem sjel komplet celou akční klasiku jako Predátora, Terminátora, Ramba, tad.. v rychlodabbingu u kamaráda na videu když jsme byli starší, tak došlo i na nějaké kvalitní německé porno :)
    A nemyslím si, že to na mě mělo nějaký špatný vliv :)
    Osobně jsem dětem akorát zakázal Roblox, protože je to vymejvárna mozku, jinak třeba kluk (12) má rád Company of Heroes, který má PEGI 18 a W40k hry
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: jen mezi pulnoci a osmou rano, pak si masku hrdiny strhnu a jdu zas do prace.

    sdeleni je, ze pegi si klade za cil chranit ty nejzranitelnejsi z vekovy kohorty. krome veku je spousta dalsich faktoru, jako je delka expozice nebo cim ve hre skutecne travi cas. tocit se na veku je prilis jednostranny
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PALEONTOLOG: A kryt mate 5m, nebo 10m hluboko?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Ale jsi vegan?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRAGED: no zas aby ses z toho ratingu neposral. nelde ve svete zabiji maly deti miny a lokalni ozbrojenci a my si budem delat pupinky z videohry. ja beru deti i na vzduchovku, vstepuju jim, jak zachazet se zbrani a jak to delat bezpecne.
    ja zas nesnasim nejaky umely protahovani detstvi infantilnimi hrami a pastelovym prostredim za ohradkou. odjakziva jsem bral deti za nebezpecim. do podzemj, roztloukat led na rybniku, hrat si s chemii na sporaku. je na to nejaky pegi? a chtel bys aby bylo? :-D
    taky si uvedom, ze rating musi zohlednit ty vyvojove nejpomalejsi...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, pripomnelo mi to jak bratrik nechal hrat svyho prcka GTAcko s tim, ze jakmile mel dve hvezdy od policajtu tak mu to proste vypnul:p
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    STAROJDA: To je prima, že se vám děti doma, v kontrolovaném prostředí, daří krotit. Co asi nastává při vystavení vnějšímu světu.

    Nikdo se na vaši dietu neptal.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SPIKE411: Kam přesně se snažíš téma stočit? Že rating je na hře kuli tomu, aby se ve škole nepostrilely?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    TRAGED: jako upozornění je tvoje poznámka ok. Nicméně za mě - hraní her se děje v kontextu. Když jsme hráli Quake 2, tak jsme se o tom bavili. Když hrál Team Fortress, tak jsem vypnul "gibs" a vysvětlil mu proč. Když mu říkám, že nebude hrát (teď) GTA, říkám mu proč, v čem je rozdíl od stříleček. Když řekne bráchovi "já tě zabiju" (při hře), tak se bavíme o tom, proč tohle říkat není ok. Jo a taky jsme vegani, takže o zabíjení se bavíme i v kontextu toho, co mají lidi na talíři.

    Za mě je nejhorší dítě k obrazovce posadit a pak už to naprosto ignorovat. Myslím že ve výchově je mnohem víc závadnějších věcí než střílečky ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Violence and video games - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_and_video_games

    Ale jasně, dnešní videohry jsou třeba realističtější, explicitnější, detailnější. Doom z roku 1993 / Quake z roku 1996 jsou přeci jen víc "cartoonový".
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Federal crime statistics suggest that serious violent crimes among youths have decreased since 1996, even as video game sales have soared.

    🙃
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Já bych skoro řekl, že se zcela míjíte se smyslem věkového ratingu. Ten není o tom co dítě zvládne, nebo nezvládne ovladat, to oni zvládnou cokoliv, rating je o tom, aby jste jim neukradli dětství. Když si lehce zaprehanime, tak dítě hrající, nebo sledující hraní Quake 2 atp. Je na tom dost podobně, jak potomek drogového Bose účastníci se likvidace neposlušných pohunků. Pěkné odosobněné násilí bez pocitu osobního ohroženi, to je přesně to co potřebuji a o udělá z nich slušné, milé lidi
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PALEONTOLOG: Díky za potvrzení mé intuice. S prckem (9) jsme skoro dohráli Quake 2 (na Switchi), taky je celkem už veterán v Team Fortress. Ale GTA jsem mu jasně řekl, že hrát rozhodně teď nebude :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jako petiletak by chtel nejradsi moje hry. black mesa, death stranding, wolfenstein (tam ho bavi nejvic rozsevat ohen a zkazu na robohundovi), system shock atp. deus ex mu moc nejde (ukrad mi to, kdyz sem si odbeh do kuchyne), tam pristup 'strilet na vse co se hybe' moc nefunguje ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: no nekdy to za tebe vyresi partnerka/ex, protoze koupi 10 letymu diteti gtaV. srsly. zlaty kompetitivni vrazdeni, proti ukolum z gtaV
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PALEONTOLOG: Taky bych některejch "dospělejch" her nebál. Když vidim malou jak tady drti Hogwarts a to je jí 6, tak docela čumim. Forza Horizon taky měla velikej úspěch. Ale třeba DeadSpace bych jim asi neukazoval :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: každý děti jsou jiný, ale za mě koukám potřeba rozlišit mezi holčičí a klučičí zábavou, u nás jsme spoustu věcí ani nenakousli a rovnou se třeba jezdilo NFS. samo do asi 5 let jsme zkoušeli hry na webu Déčka a musím říct, že bylo přínosný a jakože na pohodu.

    je ale taky fakt, že jsem se neošíval a ukázal dětem (mladšímu bylo 6) doom2, série quake a stejně největší prdel měli z GTA1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam