Tak ještě trochu review za mě: (musím se z toho vypsat, pardon :))
- Her tam je (v této verzi s Onion OS) stovky. Funguje to krásně jako knihovna historie her. Ale zároveň to vede k "choice fatigue". Musel jsem najít způsob jak to zlehčit, hlavně pro děti.
- Klíč je používat složku "Favorites". Jako kurátor vybírám hry, které buď chci hrát já z nostalgie (Master of Orion např) a nebo by mohly bavit děti odkojené moderním gamingem. Teď jich tam mám cca 10. Výběr budu průběžně udržovat.
- Primárně beru hry z Amigy, MS-DOS, PSX a NES. Ty mají aspoň nějakou grafiku nebo i gameplay co obstojí i dnes. Případně z arkád strojů.
- Ovládání je trochu tuhé. Holt tomu chybí joystick. Na joypad si děti musí zvyknout. Nejmladší (skoro 5) to nedává. Ale Switch zvládá v pohodě.
- Samotný OS je taky těžkopádný. Hru pustit jde, ale např vypnout jí je už složitější atd. Je nutné se to naučit. Což je u mě ok, ale pro děti to zas bude těžší. Čekám že to dá spíš jen ten nejstarší (9) co umí číst (anglicky).
PS: ty vlny nostalgie mě málem položily. Paměť na dětství mám mizernou, ale viditelně gaming mám hluboko. Hlavně složka MS-DOS a Amiga mě sejmula. Ale i arkády - vzpomínka, jak jsme v 10ti letech házeli bůra do Cadillacs&Dinosaurs atd...