• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A jo, jasny, muzu zaplatit a mit hry bez reklam. Ale v tuhle chvili se cejtim jako rukojmi toho vyvojare a aby mi za prachy prinesl lepsi sluzbu to ne, jen se vykoupim z nekonecneho oseru. Ten model mi neprijde v poradku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja u nas hrani na mobilu zatrhnul. Rozumim, ze i mobilni vyvojar musi z neceho byt ziv ale ta cetnost a agresivita reklam je na muj vkus nechutna.

Takova nerada ze. Pardon
    LEGI
    LEGI --- ---
    k tomu "s méně predátorským byznys modelem" na mobilech se připojuju
    obecně
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    Potřeboval jsem zabavit a udržet v klidu skoro pětiletou, tak jsem po letech stáhl do telefonu Gardenscapes. Bavilo jí to i šlo, tak sháním něco podobného s méně predátorským byznys modelem, nějaké tipy?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GLOBALISTA: Jsem s oběma"předřečníky" za jedno. LEGO City: Undercover ma v podstatě stejný gameplay, avšak zábavnosti IMHO celou GTA sérii překonává A jako bonus: je teď často v různých akcích za pár peněz.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    GLOBALISTA: Lego City?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GLOBALISTA: No jak si matne vzpominam, kdyz mi bylo tolik co jemu a nasi mi poridili "neco podobneho, ale primereneho veku" tak jsem z toho nikdy nemel radost. Mozna bude lepsi GTA odlozit a rovnou se ho zeptat, co chce misto toho.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Jdu k vám pro radu, jakou hru (ideálně Nintendo) koupit synovi k 11. narozeninám. On strašně touží po GTA, ale co jsem pochopila, tak je to pro takovýto věk ještě "hodně" (já naposledy hrála GTA2, to bych ho nechala úplně v klidu). Nevíte o něčem "podobném", co byste dítě tohoto věku hrát nechali?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    BZZZT (Steam)

KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Taky to u nás frčí. Produkční hodnoty a důvtip Donut County (to mají dohráno) to sice nemá, ale bací je to dost.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Další hra, co jsme teď opakovaně hráli. Mobilní blbůstka Hole.io - Switch, Playstation, Steam
    - Je to pro 1-4 hráče
    - Gameplay je přímočarý - požíráte věci a rostete
    - Sbíráte penízky a za to kupujete skiny/mapy/powerupy

Proč je to dobré
    - Jednoduché ovládání a princip
    - Spousta skinů na výběr
    - Hodně map a tedy variability (nutné DLC, případně odemknout nové mapy)
    - Baví to i dospělého (tedy bavilo mě farmit penízky abych mohl kopit všechny mapy)
    - Single player taky dává celkem smysl.

Na to, že to je konverze z mobilní hry, tak to je celkem dotažené. Čekal jsem větší odfláknutí.

Hole io - Official Gameplay Trailer | Nintendo Switch
    https://www.youtube.com/watch?v=hm278rqQEdg
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    No a když už jsme tu oživili Minecraft Dungeons, tak přidám mini-recenzi na podobnou hru ;).

Mini-recenze na Riverbond - PS4, Switch, Xbox, PC
    Při hledání coop hry pro děti jsem našel Riverbond. Je to hack-and-slash mlátička v roztomilém voxel světě, kde jde skoro všechno rozbít. Gameplay je trochu monotónní, ale i tak se k tomu s dětma vracíme. Je to postavené na krátké sessions. 1-4 hráči. Doporučuju zkusit.

Proč je to dobré pro děti
    - Roztomilý barevný svět. Je to hezké na pohled.
    - Skoro všechno jde rozbít. To děti baví :)
    - Jednoduché ovládání - základní útok, kotouly.
    - Je to ale taky celkem challenging - pokročilejší zbraně (pistole), uhýbání útokům, nápadití a silní bossové.
    - Možnost střídat postavy/obleky/skiny. Odměny za mise jsou další skiny, to je dobrá motivace. Děti baví hrát pokaždé za něco jiného.
    - Různé a i bláznivé zbraně. Nejen zajímavé na pohled (deštník, obří lízátko,..) ale i mají různý attack pattern. To přidává i trochu na gameplay.
    - Kampaň je postavená na misích - je jich tam 16 myslím. Každá tak na 15-20 minut, ukončená bossem. Každá mise začíná se základním vybavením. Ideální na kratší sessions na gauči. "Dneska dáme tohohle bosse"
    - Sice je to anglicky (NPCčka, questy), ale to nevadí protože to není nutné číst. Je vždy jasné co dělat.
    - Každý hráč sbírá score (zabíjení, penízky,...) a tak můžou mezi sebou soutěžit kdo má víc.

Co je horší a proč to má nižší hodnocení v recenzích
    - Boj je fakt jen základní. Podobně jako v Minecraft Dungeons. Variabilitu aspoň přidávají různé zbraně (a střílení).
    - Chybí nějaký progress a skilly. Nic takového tam není. Sbírají se penízky, ale ty jsou jen na score. Jediná motivace je jen to bojování a nové skiny.
    - Pro dospělé je to nuda. Sám bych to fakt nehrál (to i Minecraft Dungeons má mnohem víc zajímavých prvků). S dětmi a kratší sessions je to ale celkem ok.

Riverbond Review [PS4, Switch, Xbox One, & PC]
    https://www.youtube.com/watch?v=FGBoJlB60Qw
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KULHY: to bude ta tower a je i v zakladni edici.
    Shodou okolnosti jsem to ted taky kupoval a mame za sebou prvni session ve ctyrech a je to sice primitivni na slasher, ale zabava.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JELENIPLOUTEF: Jen pozor, už ve dvou hráčích mám občas problém, že nevím kterej sem. Ve čtyřech to musí být mega chaos.
    KULHY
    KULHY --- ---
    JELENIPLOUTEF: No právě, jak píše DAVESADE — poctivej gaučop.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    JELENIPLOUTEF: Na jednom Switchi az 4 hraci najednou.
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    KULHY: dá se to hrát v coopu na televizi nebo dva switche? :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Koupil jsem Minecraft Dungeons v Ultimate edici, díky uklidnění STAROJDA, že to snad už na Switchi chodí slušně. Měli jsme neskutenčně zábavnej večer s klukama (malá dcera jen chvíli koukala). Ten pocit sounáležitosti a kooperace byl skvělej. Druhej člen gangu dorostl do ovládaní a několikrát nám výrazně pomohl oživovat naše mrtvý dobdrodruhy. Hráli jsme nějakej ten set 21 (myslím) mikro-úrovní, kde musíte pobít všechny moby a pak si každý vybere vylepšení. a jdete do další — postupně přituhuje, ale taky se objevuje kvalitnější výbava. Ani nevím co je to za režim a jestli je to jen v tý ultimate edici. Starší syn to vybral, protože už se dostává do fáze, kdy má ty hry víc najetý jak já. Každopádně pure fun.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Minecrafty na Switch za polovic. Ve slevě jsou velmi vzácně.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: Jojo. Věděl jsem o tom z recenze a když to tady taky zmiňujete, tak jsem to zkusil ukázat prckovi (7). Říkal že jo, tak už to hraje. Akorát to teda vyžaduje asistenci, sic je to anglicky. A taky ještě nemá takovej ten instinkt zkoušet všechno co jde, prozkoumávat atd. Ale trochu jsem zaškolil a baví ho to. Zkusím pak ještě staršího (10) jestli ho to bude bavit. Dobrý nákup to je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam