• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    U nás s mobil/tablet (android). Jen prostě koupím a naistaluju hru co je normální plná verze. Tyhlety věci zadarmo kde každou chvilku vyskakuje reklama co jde vypnout až po nějaké dobe mikroskopickým křížkem a drtivou většinou jsou to strašný sračky s pro děti líbivou grafikou. Teda ani náhodou. Ale zas kvůli tomu zatrhnout celou platformu??
    Dyť i tu hru na pc/switch/ps se musí koupit. Tak proč ne na android?
    Abych jen neplkal. Výčet her co tu máme:
    Monument Valley 1+2
    Kingdom Rush a všechny klony
    Polytopia
    Hry od Amanita Design
    Lego Batman....
    Pak nějaký hry z Netflixu, co jsou bez reklam..
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    VONY: Tohle je pecka.... Ale teda spíš pro mě 😂 se tTady nad některýma úlohama dost potím 😂
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Koukala jsem do slozky s hrami na mém mobilu co si syn kdysi půjčoval, nevím už co všechno přesně je, ale asi vše fajn

VONY
    VONY --- ---
    JUNGLER: Můžeš jim k tomu naložit i geometrii https://www.euclidea.xyz/
    Skvělá věc!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    THINWHITEDUKE: Naše děti na mobilu taky hrát nemůžou s dvěma vyjímkami. První je Duolingo, který nejstarší šestileťák pořác bere jako hru a každej den si mumí přičíst další čísílko k nepřerušovaný řadě. Jedeme to asi 2 měsíce a fakt to zlepšuje jeho slovní zásobu.
    Druhnou věc, kterou dlouhodobě jedeme jsou hry ze serie Kahoot kids. Jde to koupit za roční předplatný cca 1200 a pak jsou přístupný všechny hry, nebo jdou koupit ty jednotlivý hry zvlášť po pětistovce a zůstanou ti nafurt.

Prostřední 4 letá jede ty první Numbers, kde se fakt vtipnou hravou formou učí základní čísla a jejich sčítání a odečítání. Starší 6 letej hraje Big numbers, kde se zase zábavnou a chytlavou formou učí sčítání a odečítání velkých čísel. Ještě neni ve škole a už v pohodě sám dělá počty typu 1356 - 1248 apod... Taky fajn je, že ty hry mají konec, takže až to dohraje, tak jenom přejde na další hru. Malá přejde plynule na big numbers a starší na Algebra 1 a pak dál... ty hry jsou opravdu celkem fajn.
    Games for kids with Kahoot! Kids | Learning power through play
    https://kahoot.com/home/kahoot-kids/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KULHY: Však jo, netvrdím že to je universální řešení pro každého a že to tak musí všichni udělat. našeho kluka z nějakého důvodu baví hry ve kterejch seká se sekačkou. Tak jsem mu radši stáhl farming simulátor a moving simulátor a hraje na kompu.

Premium hry asi ok, jen ten nepremium obsah mě sere:)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Díky všem. Vyložila jsem karty na stůl, zeptala se dítěte, zda chce místo GTA Lego City a tak máme Lego City :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    REDSNAKE: Tak ale proč zatrhávat komplet platformu, když je tam pořád dostatek kvalitních premium her? Moderování obsahu je podle mě nejdůležitější.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A jo, jasny, muzu zaplatit a mit hry bez reklam. Ale v tuhle chvili se cejtim jako rukojmi toho vyvojare a aby mi za prachy prinesl lepsi sluzbu to ne, jen se vykoupim z nekonecneho oseru. Ten model mi neprijde v poradku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja u nas hrani na mobilu zatrhnul. Rozumim, ze i mobilni vyvojar musi z neceho byt ziv ale ta cetnost a agresivita reklam je na muj vkus nechutna.

Takova nerada ze. Pardon
    LEGI
    LEGI --- ---
    k tomu "s méně predátorským byznys modelem" na mobilech se připojuju
    obecně
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    Potřeboval jsem zabavit a udržet v klidu skoro pětiletou, tak jsem po letech stáhl do telefonu Gardenscapes. Bavilo jí to i šlo, tak sháním něco podobného s méně predátorským byznys modelem, nějaké tipy?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GLOBALISTA: Jsem s oběma"předřečníky" za jedno. LEGO City: Undercover ma v podstatě stejný gameplay, avšak zábavnosti IMHO celou GTA sérii překonává A jako bonus: je teď často v různých akcích za pár peněz.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    GLOBALISTA: Lego City?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GLOBALISTA: No jak si matne vzpominam, kdyz mi bylo tolik co jemu a nasi mi poridili "neco podobneho, ale primereneho veku" tak jsem z toho nikdy nemel radost. Mozna bude lepsi GTA odlozit a rovnou se ho zeptat, co chce misto toho.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Jdu k vám pro radu, jakou hru (ideálně Nintendo) koupit synovi k 11. narozeninám. On strašně touží po GTA, ale co jsem pochopila, tak je to pro takovýto věk ještě "hodně" (já naposledy hrála GTA2, to bych ho nechala úplně v klidu). Nevíte o něčem "podobném", co byste dítě tohoto věku hrát nechali?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    BZZZT (Steam)

KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Taky to u nás frčí. Produkční hodnoty a důvtip Donut County (to mají dohráno) to sice nemá, ale bací je to dost.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Další hra, co jsme teď opakovaně hráli. Mobilní blbůstka Hole.io - Switch, Playstation, Steam
    - Je to pro 1-4 hráče
    - Gameplay je přímočarý - požíráte věci a rostete
    - Sbíráte penízky a za to kupujete skiny/mapy/powerupy

Proč je to dobré
    - Jednoduché ovládání a princip
    - Spousta skinů na výběr
    - Hodně map a tedy variability (nutné DLC, případně odemknout nové mapy)
    - Baví to i dospělého (tedy bavilo mě farmit penízky abych mohl kopit všechny mapy)
    - Single player taky dává celkem smysl.

Na to, že to je konverze z mobilní hry, tak to je celkem dotažené. Čekal jsem větší odfláknutí.

Hole io - Official Gameplay Trailer | Nintendo Switch
    https://www.youtube.com/watch?v=hm278rqQEdg
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    No a když už jsme tu oživili Minecraft Dungeons, tak přidám mini-recenzi na podobnou hru ;).

Mini-recenze na Riverbond - PS4, Switch, Xbox, PC
    Při hledání coop hry pro děti jsem našel Riverbond. Je to hack-and-slash mlátička v roztomilém voxel světě, kde jde skoro všechno rozbít. Gameplay je trochu monotónní, ale i tak se k tomu s dětma vracíme. Je to postavené na krátké sessions. 1-4 hráči. Doporučuju zkusit.

Proč je to dobré pro děti
    - Roztomilý barevný svět. Je to hezké na pohled.
    - Skoro všechno jde rozbít. To děti baví :)
    - Jednoduché ovládání - základní útok, kotouly.
    - Je to ale taky celkem challenging - pokročilejší zbraně (pistole), uhýbání útokům, nápadití a silní bossové.
    - Možnost střídat postavy/obleky/skiny. Odměny za mise jsou další skiny, to je dobrá motivace. Děti baví hrát pokaždé za něco jiného.
    - Různé a i bláznivé zbraně. Nejen zajímavé na pohled (deštník, obří lízátko,..) ale i mají různý attack pattern. To přidává i trochu na gameplay.
    - Kampaň je postavená na misích - je jich tam 16 myslím. Každá tak na 15-20 minut, ukončená bossem. Každá mise začíná se základním vybavením. Ideální na kratší sessions na gauči. "Dneska dáme tohohle bosse"
    - Sice je to anglicky (NPCčka, questy), ale to nevadí protože to není nutné číst. Je vždy jasné co dělat.
    - Každý hráč sbírá score (zabíjení, penízky,...) a tak můžou mezi sebou soutěžit kdo má víc.

Co je horší a proč to má nižší hodnocení v recenzích
    - Boj je fakt jen základní. Podobně jako v Minecraft Dungeons. Variabilitu aspoň přidávají různé zbraně (a střílení).
    - Chybí nějaký progress a skilly. Nic takového tam není. Sbírají se penízky, ale ty jsou jen na score. Jediná motivace je jen to bojování a nové skiny.
    - Pro dospělé je to nuda. Sám bych to fakt nehrál (to i Minecraft Dungeons má mnohem víc zajímavých prvků). S dětmi a kratší sessions je to ale celkem ok.

Riverbond Review [PS4, Switch, Xbox One, & PC]
    https://www.youtube.com/watch?v=FGBoJlB60Qw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam