Nadšená srdíčková mini-recenze na co-op hru s dětmi!!!
Lovers in a Dangerous Spacetime (Steam, Switch, PS4, XboX)
Hledal jsem pro prcka (10) vesmírné hry a našel jsem KLENOT! Je to aktuálně ve slevě, tak rozhodně zvažte!
Jedná se o co-op (1-4) akční hru ve vesmíru. Generátor lásky se rozbil a musíte ho složit zpět. Máte vesmírnou loď, v které můžete běhat a přesouvat se po stanovištích - děla, motor, štít. Lítáte mapou ve vesmíru, střílíte nepřátele, osvobozujete králíčky. Hra nadchla všechny! Už jsme měli dvě session a kluci (7, 10) chtějí hrát dál.
Proč je hra super s dětmi- Roztomilá grafika, barevné, srdíčkové.
- Progress na více místech - odemykání postaviček, silnější zbraně, nové lodě. To je recept na opakované hraní.
- Co-op suprový. Každý si najde místo. Já ovládám loď a příležitostně střílím. Starší (10) si oblíbil štít (skill shoty) a mladší (7) střílí z děl.
- Nápadité upgrady lodě přímo v misích pomocí různým diamantů. Štít najednou odráží střely, z kulometu se stane laser, místo ultimátního děla je cirkulárka co vyčistí okolí lodě, motor vypouští miny atd. Později můžete kombinovat i víc diamantů do sebe. Je vzrušující zkoušet nové ulítlé kombinace. Zároveň se dá minimaxovat a hledat overpowered kombinaci.
- Nápadité mapy - hned druhá mapa mě překvapila spoustou nových nepřátel, překážek a další specialit.
- Obtížnost je nastavitelná - hrajeme na druhou nejlehčí a je to ok. V soubojích je napětí, střely lítají, alarm bzučí, ale po boji vám zůstane většina životů :)
Na co si dát pozor- Tak abych něco napsal i sem :). Hra může být chaotická, přetěžující (overwhelming). Děje se tam toho hodně a generuje to stres. Nízká obtížnost to trochu tlumí, ale i tak. Divím se, že syn (7) to zvládá - on stres moc dobře nezvládá. Ale tohle ho baví a užívá si to.
- Ovládání je ok, ale mohlo by být o fous lepší. Ve spěchu se člověk netrefí na žebřík atd. Trochu to frustruje, ale časem to možná přejde.
Lovers In A Dangerous Spacetime - Nintendo Switch Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=2TE98COZC8c