• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    STAROJDA: Ad Roblox a Parental Control.

Trefil jsem se s tím, že ten dohled budou dál vylepšovat, jelikož je to novinka. Teď mi zrovna přišla zpráva o nových možnostech. Viditelně dodávají to, co je hodně potřeba. Všechny tři možnosti mají reálný use case.

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    HONCKA: to je super, dik
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LAUNCHER: tak to bych skusil sehnat nějaký starý notebooky, tam bude aspoň nějaká výzva, skusil bych tady klub daruji za odvoz, případně obejít nějaké lokální servisy, tam se občas objevujou noťasy, co tam dali lidi na ekologickou likvidaci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HONCKA: RC ani ty elektronické stavebnice kluky neba, zkoušeli jsme. Zajímají je stavby počítačů. Ale možná to prostě celé necháme na později, protoze to asi zatím příčetné řešení nemá.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LAUNCHER: pokud ti jde čistě o to stavění, tak bych se na tohle vybodl, tam toho stejně ke stavění moc není a koupil bych jim radši třeba stavebici rc auta, dělají se i relativně levný
    1:18 Kavan GRE-18 Crawler RTR (Kit)
    https://www.peckamodel.cz/kav06-gre18k-kavan-gre-18-kit-crawler-1-18
    nebo pokud ti jde o eletroniku, tak je dost elektrotechnických stavebnic
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HONCKA: 10, 8. Velký desktop určitě ne, souhlas.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LAUNCHER: jak starý děti? On je problém, pokud použiješ levnou skříň, tak v drtivý většině má vevnitř nezabroušený hrany. Dělal jsem záruční / pozáruční servis včetně montáže nových pc a bylo fakt vyjímkou, že u levných skříní (pod cca 2k) jsem se nepořezal. Hodně často to bejvá ostrý jak břitva, ani jsem to necítil, akorát jsem si všiml, že mi chčije krev.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    YMLADRIS: Díky, to vypadá super.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAUNCHER: napadla mě Canva, nebyla jsem si moc jistá, grok si myslí tohle https://x.com/i/grok/share/A6nrmLDOmMU6KgjuIfR8lEmx4 a zmiňuje pak i Book Creator, kdybyste to chtěli ještě víc interaktivní. Můžeš prozkoumat
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAUNCHER: Co herni konzoli z raspberry nebo podobneho pc?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Máte pls někdo zkušenost se stavbou nějakého desktopu nebo laptopu nebo mobilu s dětmi? Ve smyslu, že když to děcka při stavbě omylem poškodí, moc se nestane? Ten HW by měl být primárně na hraní se stavbou, ale potěšilo by, kdyby na tom i něco běželo.

Napadá mě Raspberry Pi, nebo klidně nějaký bazarový Framework laptop, nebo takové ty eko mobily co se daní rozmontoval. Ale s ničím nemám zkušenost, jen si občasně postavím nový desktop, když mám na to čas.

Pro inspiraci:

Raspberry pi 5 mini Pc #beautiful #raspberrypi #raspberrypiprojects #ideas
    https://youtube.com/shorts/FJxzgkhAZEU?si=BumMigH5CvhAhFYK
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    V čem pls pomoct 10yo naprogramovat lapbook do školy? Scratch, nebo ještě jinak? Bude to prezentováno na 14" Android tabletu.

Čas máme. Není podmínkou, tak jako tak budeme mít i analog verzi, cvičení manuální zručnosti též fandíme a děcka to baví.

Pokud je tu vhodnější board, budu rád za odkaz.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KULHY: Odesláno.
    KULHY
    KULHY --- ---
    PETGRIDUS: Jako ze free? Rad to vezmu. :)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Ahoj. Nechcete někdo hru PAW Patrol the Movie: Adventure City Calls na Steam? Aktivační kód bych vám poslal do pošty.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LEGI: píšeš to i na Steam?
    LEGI
    LEGI --- ---
    chci varovat před Rime
    je to krásný, poetický, melancholický, pěkný logický puzzly, který jsou tak akorát, že lehce zdrží a přinutí se rozhlédnout, ale nezpůsobí zásek. a dá se díky tomu s dítětem díky tomu mluvit o snech, ale podle mě to určitě není PEGI 7, jak to má být v EU.

a vlastně jsem nasranej částečně na sebe, že jsem to neprověřil víc, a částečně na autory, že do "dětského" balení (ale uznávám, je to moje dojmologie) zabalí něco takhle "složitého".

takže fakt od 10, klidně 12 výš. a s doprovodem a komentářem rodičů.
    pak to může být super, protože je to jinak fakt povedený, nápaditý a nebojím se říct, že "umělecký".
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PLECH: jj je to dycky jeden z tech zajimavejsich kandidatu, kdyz prendavam kompy, nebo potrebuju novou skrin :)
    PLECH
    PLECH --- ---
    Vejde se tam i velká grafárna a chladí to dost dobře za mě
    The Cooler Master NR200P V2 is your next ITX/SFF case
    https://www.youtube.com/watch?v=8XubuoGa6TA&t=851s
    PLECH
    PLECH --- ---
    KLEINZACH: Nice.

Já s dětma tuhle sestavoval minikomp, byla fuška to tam narvat. Ale musim pochválit tenhle case, je skvěle vymyšlenej :) https://www.alza.cz/cooler-master-masterbox-nr200p-v2-d12406637.htm

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam