• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LEGI: nějak pořád považuji kinect díly za nejlepší. Pokud vím tak v novějších dílech hra spoléhá na akcelrometry v ovládači nebo spárovaném mobilu a to je dost chabá náhrada.
    LEGI
    LEGI --- ---
    chci poprosit o konzultaci
    chci koupit konzoli ale v zásadě jen kvůli Just Dance (plus pak sem tam nějakou hru dle nabídky a konzole, kterou vyberu).. ideálně samozřejmě pro 2 a víc lidí

pro mě zajímá, jestli jsou nějaký zásadní rozdíly v uživatelském komfortu/zážitku mezi Switchem 2 a PS4/5 - letmo jsem viděl motion ovladače od Sony, který vypadaj teda trochu komicky, ale dejme tomu
    tzn. máte někdo zkušenost, jakou. děkuju.
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    super :) budu to hrat s klukem..
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    PAJA07: Tak dej pak vedet, co na to rikas:) Za artem stoji mimochodem Rex Crowle - LittleBigPlanet - Tearaway - Return To Monkey Island.
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    FLYBOJ: koupil jsem a zkusim .))
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Knights and bikes

Neni to aktualni novinka, ale treba nekdo nezna. Super vtipne, skvele naanimovane, vyborny gaucovy co-op + ten uvodni song!
    Jde o klasickou hravou DoubleFineovku - objevujes rucne nadesignovany svet plny prekvapeni a napadu. Mas k tomu k dispozici postupny upgrady kola a moznosti postavicky. Vic netreba dodavat. S prckem ideal.

RMUTT
    RMUTT --- ---
    STAROJDA: Hráli jsme se synem docela dost. Problém je, že v coopu je to výrazně těžší, než v single playeru. Protože na stejný počet odměn jsou 2 hráči, kteří se o ně musí dělit. Díky týhle blbě zpracovaný verzi multiplayeru jsme to nedohráli do konce. Ale pixel art je to hezkej :) Na multi rogue like doporučuju určitě Cult Of The Lamb (brutálně násilný, ale roztomilý zároveň) nebo Children Of Morta (To je ale zatraceně těžký).
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Už dlouho nebyla nějaká couch co-op recenzička :)

Čekal jsem na slevu u hry Blazing Beaks. Je to roguelike střílení v roztomilé kreslené grafice. Koupil jsem a se synem (11) to občas hrajeme. Po prvním hraní se k tomu chtěl vrátit to je pozitivní známka ;).

Pozitiva
    - Dětsky přívětivá grafika, roztomilé. Hrajte za různé ptactvo.
    - Různé postavy za které jde hrát, každá má jiné vlastnosti. Znovu hratelnost.
    - Celkem rychlé odemykání nových věcí, i bez toho aby se člověk dostal daleko.
    - Couch co-op pro dva hráče. PvP módy až pro 4 hráče.
    - Různé zbraně, některé funky, jiné dost silné. Člověka baví zkoušet další zbraně (v PvP módech jdou dropy)

Negativa
    - Jako roguelike je to dost těžké. Není tam meta progress, takže vždy od nuly. A umírá se hodně. To děti nebaví.
    - Hlavní princip hry (ve story módu) je sbírání prokletých artefaktů, které vás oslabují. Po pár mapách je pak vyměníte za kladné artefakty. Takže risk-reward. To ale není moc kid-friendly styl. Ale zas možná je to naučí strategizovat. Pro mýho kluka to nebylo.
    - V PvP módu, když chcete hrát na jiné mapě, tak jí musíte nejdřív odemknout ve story módu. A ten je sakra těžkej, takže máte maximálně 1-2 mapy dlouho :).

Teď teda hrajeme tak, že syn chce hrát ty PvP módy. To ho baví, má lepší aim než já a poráží mě :). A mě to motivuje hrát ten těžkej story mód, abych odemknul další mapy.

Blazing Beaks | Gameplay trailer | Nintendo Switch
    https://www.youtube.com/watch?v=vfguinar0CI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ZELWAK: Minecraft se resi vedle, tam ti poradi spise: [Minecraft]
    ZELWAK
    ZELWAK --- ---
    Ahoj, budu lehce OT, tak příp. odpovědi poprosím do zpráv. Dcera miluje koně a hraje Minecraft na PS5. Snažili jsme se najít nějaký Add-on, ale nic s koňmi jsme nenašli, nemáte nějaký tip? Resp. kamarád hraje na PC a poslal mi odkazy na nějaké Add-on ke stažení, že to pak přes USB nahraju do konzole a importuji do hry. Přijde mi to dost nesystémové pro PS5, máte s něčím podobným někdo zkušenosti? Díky všem za podnětné rady, co bychom pro ty děti neudělali :)
    SONIC
    SONIC --- ---
    LAUNCHER: Split Fiction a mate o zabavu postarano oba :) S dcerou (10 let) to ted hrajem hodne. Moc ji to bavi a je to velka spolecna sranda :)
    HARPER
    HARPER --- ---
    Pekna grafika skákačka je Jánošík, jednička je zadaco na GOG , ale já neumím skákačky, dětem se to líbí,ale jsou ještě marnější než já :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    LAUNCHER: pak jeste Factorio, pokud je takova
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REDSNAKE: WOODMAKER: Díky za snahu, ale pro konzole nejsou vhodná cilovka.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    LAUNCHER: switch 2 a bananzu, zeldu botw, pokemony a animal crossing
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEGI: Uff, ono to vyšlo i na PC. Děkuji za tip, tohle využijeme i u nás doma 😊
    LEGI
    LEGI --- ---
    LAUNCHER: Ratchet a Clank: Rift Apart!

bozi, poctivy, skrofilmovy.
    mala to hraje uz potreti, pridava si obtiznost a super.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    LAUNCHER: Slecna gamerka ma kolik let? Moje brzy sedmileta dcera stale hraje blbosti jako My Little Pony na Steamu (a to je popravde stejne basic trash jako ten Grinch), ale zaroven si sama da i Mario Odyssey, Kirbys Forgotten land a s rodinou pak provarene, ale luxusni Boomerang Fu, Overcooked, Moving Out, apod.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAUNCHER: Co nejakej handheld? Neocenila by?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    LAUNCHER: růžové periferie s kočičkou nebo sluchátka s oušky ? :) Naše holky mají rády Albu https://store.steampowered.com/app/1337010/Alba_A_Wildlife_Adventure/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam