• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HAKUBJOZAK: super. v listopadu bych chtela udelat serial Nejkrasnejsi logicke / puzzle hry na PC s ditetem, tak budu rada i za dalsi tipy
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Rad bych doporucil malinko vetsim detem v podstate jakoukoliv kompetetivni logicko rychlikovou hru. Muze jit o Tetris ve dvou, Bubble Bobble, Baku Baku Animal - tech her jsou kvanta, ale jak se to hraje ve dvou na jedne obrazovce, tak je to super. Za mne je nejlepsi Super Puzzle Fighter 2 Turbo.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    No, když už to tady tak spamuju, tak přidám ještě jednu hru. Zrovna dnes jí oba prcci (6 a 9) zase chvíli hráli.

Nuclear Blaze (Switch, Steam, PS4)
    Je to plošinovka s hasičem, co prolézá tajnou továrnu, hasí oheň, plní puzzle (najdi button/klíč atd.) a semtam zachrání kočičku :). Kdyžtak mrkněte na recenzi níže. Je to hra pro všechny, ale obecně spíš jednoduchá arkáda. Pro zkušenější je tam pak extra hard mode.

PROČ TO JE I PRO DĚTI?
    - Je tam přímo i kratší "Kid mode", kde je hráč nesmrtelný a jen zachraňuje kočičky. Developer to udělal pro svého tříletého syna. Je to moc fajn.
    - Standardní mód se dá nakonfigurovat na lehkou obtížnost - přidat brnění, zpomalit požár, víc vody v zásobníku atd. Takže opět super pro děti.
    - Hra není nijak násilná. Je to vlastně jen puzzle arkáda v napínavém prostředí alarmů a požárů.

Nuclear Blaze Nintendo Switch Review
    https://www.youtube.com/watch?v=2Xm0qIRg-Mc
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

Puzzle Games / Logicke hry

dale jsem se po roce vratila k doplnovani webu hry.amentum.cz . Prosli jsme historii hrani na Steamu a vypsala jsem si hry, ktere decko hravalo a nebylo to skill based, akcni, strilecky apod. Pripada mi to laicky, ze jsou zhruba dva typy puzzle games

- svet s pribehem. prochazi se prostredim a narazi se na situace, ktere je potreba vyresit. Priklad Samorost od Amanita Design

- "sudoku". hra predlozi problem k reseni, postupne se zvysuje obtiznost. Priklad Baba Is You

Rozumim tomu zhruba dobre? Nebo jak to vidite?

Hrali vase deti nejake puzzle games? Nasledujici seznam je ze Steamu, doplnit neco na tablet by bylo fajn..

(upozorneni: nase decko je v nekterych ohledech dost vyspele, neda se rict ze cely ten seznam jsou hry pro male deti. I kdyz treba zareagujete se zkusenosti ze neco z toho jste hrali a dite to bavilo (pripadne vek), budu rada za info.)

DIKY MOC, DELATE TO PRO DALSI RODINY :-)

portal 2
    bridge constructor
    contraption maker
    kerbal space program
    universe simulator
    baba is you
    witness
    linelight
    monument valley
    monument valley 2
    amanita design
    my brother rabbit
    scribblenauts
    dicey dungeons
    tametsi
    demon craw;
    circles
    tiny bubbles
    gnog
    lines infinity
    lines
    pipes|
    chess puzzles
    pikros touch
    qube 2
    chip
    algobot
    redirection
    art of gravity
    optica
    chromagun
    qunatum conundrum
    qube 1
    perfect angle
    crazy machines 3
    domino skies
    way out
    wheely
    evo explorers
    minmetro
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: díky za tip na podcast. Rád si poslechnu a uvidím, jestli je to k věci. Měnit stejně asi ale moc doma nebudeme :)

A ještě za mě tip na další hru na Switch. Koukal jsem na dětský content, co je v akci a toto mě celkem zaujalo:
    Teddy The Wanderer: Mountain Hike for Nintendo Switch - Nintendo
    https://www.nintendo.com/store/products/teddy-the-wanderer-mountain-hike-switch/

Celkem jednoduchá point&click adventura s minihrama pro děti (puzzle, barvy, tvary). Kluky to baví (4 a 8). Je to ale teda anglicky, takže je nutné překládat nebo umět anglicky. Hra jako taková by mohla být ještě víc návodná (pomáhat dětem v progressu), ale i v tomhle stavu je to celkem ok. Děti můžou zažít takové to "teď nevím jak dál a tak budu chodit všude a na všechno klikat" :)

Teď to 80% slevu, takže není důvod nezkusit ;)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Nemáte nějaký tip na Switch, kde se prcek (brzy mu bude 5) si v klidu ošahá ovládání v 3D prostoru? Pořád po mě chce Super Mario 3D World, ale když vidím jak těžký je SMB U Deluxe (což za králíka tak nějak zvládá), tak tam ho to učit nechci. Nedávno tu běželo Pode, ale to je zase moc puzzle na něj...
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    REFLEX: Moje děti (holka 5 let, kluk 6,5 roku) začali cca před rokem. Mají limit 1 hodinu týdně, pokud nemají průšvih a mají splněné povinnosti - motivačně to máme postavené tak, že hry jsou za odměnu pro rozumné a zodpovědné děti. Dcera obléká jednorožce v telefonu a skládá si puzzle nebo vybarvuje omalovánky. Syn hraje Minecraft nebo Mashinky. V reálu ten limit málokdy vyčerpají, protože na hry prostě nezbyde čas přes jiné aktivity mimo počítač/telefon. Syn ještě chodí na kroužek programování, kde používají Scratch Jr. na tabletu.
    PSYCHOZ
    PSYCHOZ --- ---
    tak ja taky prihodim - se synatorem (cerstve 5) jsme zacali parit nekdy behem druheho lockdownu. vse na PC s kontrolerama, vetsinou lokalni multiplayer (splitscreen)

Lego Worlds - sandbox ala minecraft, nicmene podstatne jednodussi

Untitled Goose Game - stealth puzzle, vetsinou jen chodime po meste a trolime obyvatele

BattleBlock: Theater - puzzle platformer, spolecne jedeme co-op kampan + sam si stavi levely ve vestavenem editoru

Donut County - fyzikalni puzzle, super na nauceneni s kontrolerem

Journey platformer adventure s super vizualy a skvele udelanym online multiplayerem

Push Me Pull You - tezko rict, to chce videt :)

#hra
    KULHY
    KULHY --- ---
    #hra #puzzle #adventure Carto

Tohle je muj cerny kun :)

- pro deti 5+ (hra obsahuje text, takze spis v pritomnosti rodice, ale Stepan (5) obcas prekvapi a postup hrou objevi)
    - hra chytre kombinuje pribehovou adventuru a puzzle ve stylu Carcassonne (skladani mapy z dilku)
    - krasna ilustrace a celkova atmosfera!
    - skvele postavy a pomahani resit jejich drobne problemy
    - zadne nasili
    - chillout tempo

Carto on GOG.com
    https://www.gog.com/game/carto
    KULHY
    KULHY --- ---
    #hra Sago Mini World

- predskolni deti 3+ (hrali jsme uz ve 2 priznavam)
    - pro tablet/telefon
    - predplatny takze pro spoustu lidi no-go
    - super multizanrovy obsah (puzzle, sandbox, hudba, povolani, cinosti, kontrukce, dobrodruzstvi, objevovani)
    - novy obsah nekolikrat do roka
    - cely svet provazi 4 hlavni charaktery, ktere si deti oblibi
    - vkusna vektorova ilustrace
    - kreativni a rozvijejici

Sago Mini World
    https://sagomini.com/world/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kdysi jsem ještě na Steamu koupil Pat & Mat, jenže je to ze steamu už stažený. Jsou tam puzzle, člověk jim pomáhá opravit auto atd.

Pat & Mat on Steam
    https://store.steampowered.com/app/65710/Pat__Mat/

Český GamePlay | Nedělní Blbosti | Pat & Mat: The Game | Modní Přehlídka | HD - 720p
    https://www.youtube.com/watch?v=Bd-4en6h5ww

Tohle by mělo být ono

Hra Pat & Mat CZ.rar | Ulož.to
    https://ulozto.cz/file/gguqAXJu/hra-pat-mat-cz-rar
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam