• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKFinanční nezávislost
    KURE
    KURE --- ---
    KOOTCHA: achjo.
    cituji: Jen si radši místo toho pojištění koupim třeba pozemek, kterej můžu kdykoliv prodat.
    Což je vyjádření kterýmu nerozumim. a nedává (mi) žádnej smysl.

    porovnáváš pojistku za 10k/rok vs pozemek.
    jakej teda pozemek? stavební parcelu za 2mega. nebo Cukiho pole za 200k?
    stavební parcela je kompletně neporovnatelnej výdaj s pojistkou a to Cukiho pole zase nepokreje obnovu zdevastovanýho baraku.

    Můžeš teda nějak rozvest, jak si to myslel? pokud to nebyla varianta na "naco bych platil pojistku na chalupu, když vlastnim 3činžáky v praze" což je zase hraběcí rada.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KURE: Tak pokud si kupuješ/stavíš barák na rok a nečekáš nikdy žádnou inflaci, dává ti asi ta tvoje odpověď smysl. Mně ne.
    MAGE
    MAGE --- ---
    vsechno je o balancu
    kdyz jste hrali pocitacove hry nechavali jste si ruzne bonusy, specialni schopnosti a granaty na pozdeji nebo je pouzili kdy to jen slo?
    ja osobne si vse nechaval abych zjistil ze jsem celou hru prosel aniz bych je pouzil (nekdy mozna zbytecne tezko)
    takze to chce odhadnout hru co hrajete a nebat se pouzivat vse co vam zivot da
    CUKI
    CUKI --- ---
    KURE: Tak to máš za 20let slušný pole. Tedy když už nic jiného, pojistka na postapo scénáře... :-)

    Prostě ta pojišťovna s tím nedělá nic jiného, jen platíš další mezičlánky, které za mě nepotřebuješ.
    KURE
    KURE --- ---
    KOOTCHA: kolik stojí roční pojištění baráku 10k ? za to moc pozemku nekoupíš.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    87HIGHFLYER: Dobrá. Srovnání poměrně nákladný pojistky, která má spousty nejistejch podmínek a dalších souvisejících nákladů se 100% učinnym kusem látky za pár fufňů mi už přišlo prostě za hranou.

    Jen si radši místo toho pojištění koupim třeba pozemek, kterej můžu kdykoliv prodat. To je taky forma pojistky. Má ale další výhody. Nejeví se mi to tak černobíle.
    DYNK
    DYNK --- ---
    FORTRESS: To je presne muj pristup.

    Osobne zadne jistoty v zivote nehledam a snazim se byt pripraven na ruzne situace. Krome smrti je vse v zivote zalozeno na vzajemne duvere - mezi mnou a statem, bankou, protijedoucim ridicem, partnerkou atd.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KURE: Rozdělit to - diverzifikovat a doufat :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    VYHULENY_UFO: Těžko může mít někdo bez státního občanství trvalé bydliště na úřadu (a i kdekoliv jinde)...
    Většina bezdomovců státní občanství má.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA:jo, to se omlouvam za nedorozumeni - ja netvrdil ze to mas delat jinak nebo ze to delas blbe. Stejne jako ty si mluvil o tom, proc tu pojistku nemas, tak ja mluvil o tom, proc tu pojistku (ac teda na domacnost, nikoliv na barak, neb zadnej nemam). A vztahnul jsem to na svoji situaci a na tom co by to pro me znamenalo (proto ten primer s helmou a pasama), ne co to ma znamenat nebo znamena pro tebe. Kdyz to po sobe ctu tak to vyznelo asi jinak nez jsem puvodne chtel, tak snad sem tu tatarstinu trochu dovysvetlil:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CUKI: prosimte, obcanstvi nema nejspis ani Mistr Spina a kazdy druhy bezdomac. Maximalne maj trvaly pobyty na uradech. To je celkem vyhodna vec, to mivaji vlastne i nekteri podnikatele. :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    DYNK: Znám hodně lidí, kteří nemají z pohledu většiny de facto žádné potřeby. Naše civilizace žije v neskutečném nadbytku a někteří z toho dokáží bez problémů vyžít. Někteří dokáží žít naprosto mimo systém. Potkal jsem už několik lidí co nemají nejen pojištění, ale ani žádné státní občanství..
    KURE
    KURE --- ---
    To je právě to co by mě zajímalo jak vychází s "cenou".
    Mít vysoce likvidní zálohu na třeba nový bydlení. vs pojištění.

    Cena pojištění je zřejmá.
    Cena té zálohy už je složitější, ale pocitově mi přijde že díky tomu že ty peníze musíš mít dostupný dost rychle (alespoň část), budou ty peníze méně efektivně ivestovaný, což znamená ušlej zisk.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    87HIGHFLYER: Hele to je jak mluvit s tatarem. Řikal jsem, že to tak mám já a ne, že to tak mají mít všichni a ž to mám jen v některejch případech. Sociální, zdravotní, cestovní, povinný ručení si samozřejmě taky platim aniž bych to nějak zpochybňoval. Popsal jsem i jak se podle mě dostaneš do stavu, kdy tu pojistku nepotřebuješ.

    Jenže to by sis to nejdřív musel přečíst a zamyslet se nad tim. Pak by tě takový přiblblý srovnání nenapadlo.

    Chápu to tady jako platformu pro diskuzi a neměl jsem ambice nikoho o svý pravdě přesvědčovat. Už ani nemám potřebu o tom dál diskutovat. Protože debilní argumenty, že hypotéční sazby klesaj, bitcoin roste a pásy v autě jsou jako komerční pojištění fakt nemá smysl už dál komentovat.
    RUI
    RUI --- ---
    Téma pojištění je zajímavé - co takhle nahodit nějakou anketu o tom, kdo jaké používá?

    Já osobně mám rizikové pojištění na hodně zásadní věci (smrt, těžká nemoc, invalidita vysokého stupně), které by silně poznamenaly rodinné finance, a pak pojištění domácnosti s pojištěním občanské odpovědnosti - vůbec mi tu nejde o sebe, ale o majetek/zdraví ostatních lidí. Pojištění jsem neměl odjakživa, ale přivedlo mě k němu až před pár lety narození dětí, a umím si představit, že pokud by byl člověk finančně hodně zajištěný, pak je místo platby pojistného lepší mít stranou "rezervu na průšvihy" nainvestovanou v nějakých rozumných instrumentech.
    DYNK
    DYNK --- ---
    CUKI: Dobra pripominka. Osobne vnimam financni nezavislost jako stav, kdy nemusim pracovat kvuli tomu, abych pokryl naklady na zivot (a je jedno, jestli ma naklady astronomicke, nebo minimalni - jde o ten pomer penez, ktere "samy" prijdou a ktere naopak odejdou).

    Jinymi slovy financne nezavisly clovek ma pasivni prijmy vyssi, nez zivotni naklady a pokud se rozhodne ze dne na den prestat pracovat, tak muze dozit bez prace diky tomu pasivnimu prijmu. Jestli to udela, nebo ne, je vedlejsi - ne kazdy chce nepracovat. Nicmene za financne nezavisleho povazuju i kazdeho duchodce, ktery si nemusi privydelavat bokem.

    Vzhledem k tvoji posledni vete predpokladam, ze ty definujes financni nezavislost jinak - muzes to rozvest?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA: hele a helmu na kolo nebo pasy v aute pouzivas? To je taky "pojisteni" ktery doufas, ze nikdy nevyuzijes - a hlavne slouzi k tomu, aby ses s tim nejhorsim popasovat dokazal. Lidi co delali vsechno poradne a snazili se predejit problemum a ted jsou uplne v pici je spousta. Tim ti nevyvracim tvuj svetonazor, jen mi to prijde podobny jako nepouzivat pasy v aute protoze ti to je "nepohodlny a ses z toho ve stresu a navic vyrobci pasu to maj spocitany a je to dobrej byznys.".

    A jak uz tu bylo psano, clovek tu pojistku ma, protoze vi, ze kdyz se neco posere, tak to bez ty pojistky nedokaze vyresit. Asi je peknej cil se dostat do stavu, kdy tu pojistku nepotrebujes. Nicmene ne kazdej v tom stavu je.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KURE: Mohu ti poslat číslo mého účtu, aby se ti od těch starostí ulevilo :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KURE: rozdej je chudym nebo proste zacni budovat socialismus.
    KURE
    KURE --- ---
    :) že vam tak do toho nihilismu skáču,
    pokud budu žít v pocitu že
    - peníze jsou nespolehlivý a nemá cenu je držet
    - internety jsou nespolehlivý a nemá cenu s nima počítat
    - baráky mi znárodněj

    tak co mam sakra dělat s těma par penězma co mam?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam