• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Je to márne, najšťastnejšia som, keď nechám nohy, nech ma niekam vezmú. Vždy trafia ten správny smer a s hudbou ušiach si to proste mega užívam. Sa mi nechcelo na vlak, tak som zabočila do neznámej uličky a bola z toho hodinová pohodová prechádzka. 🙂

ALONSY
    ALONSY --- ---
    KRISKA: málo výhledů. 🥲

No. Trochu dneska nadává teda. 😅 Ale dá se. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ALONSY: podprumer v hezkosti? noha uz dobry zrejme:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: "extra náročná" teda spíš pocitově.

První kopeček nechápu jak jsem mohla začátkem jara vyjít bez holí a nezabít se u toho.

Nejhorší ale bylo klesání po ultra kamenitých cestách.
    Jako bylo to hezké, ale celkově spíš podprůměr.:D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Čantorye plná lidí.
    Extra náročná trasa a minimum výhledů.
    A ani jsem nedošla domu. Radši jsem čekala na bus a vlak než dojít posledních 7 km. Ale začínalo mi být blbě a byl by to beton a sluníčko... Takže co z toho.

ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    EFFKA: Byl jsem pred casem 2 tydny v Divonne-les-Bains. Ty prochazky vinicemi se mi take velmi libily - treba z Begnins do Bougy-Villars (to uz je Nyonem). Jinak nad Gexem uz je Jura a lze vystoupat treba na Colomby de Gex.

EFFKA
    EFFKA --- ---
    Jelikoz jsem nesla sama, tak jsem si nemohla drzet 7km/h, ale i tak jsme se s kamoskou pekne prosly skrz vesnicky, vinice, lesoparky a bohuzel i par asfaltek. Velka cast cesty byla
    na slunicku, ktery palilo slusne, ale prochazka to byla skvela.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    ALONSY: nebo nejhur ubytko, to je taky moznost:) lekarnicku doporucuju, ja z ni nejvic obdarovavam ostatni:D

trasa pekna. loni sem se tam chtela vydat ale nakonec sem musela trasu trochu zkratit a zrovna o ten hranicni usek, kterej jsi sla. no asi mam nad cim premyslet:D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KRISKA: Ještě přikládám trasu: https://mapy.com/s/bukocasago

Krásný to bylo, šla bych zase.

Je to podobná trasa jako z Mostů (nejvýchodnějšího bodu) na Lysou horu. To bych si fakt chtěla zajít. Na Lysou teda nepotřebuju, ale prostě to chci dát.
    Jenže mám problém s tím, jak se dostat zpátky. To mě zatím brzdí nejvíc.

Jako asi se dá, ale je to tam trochu riziko, že to člověku ujede a... nemám výbavu na spaní venku.
    Ve skutečnosti nemam ani pořádný boty a nic takovýho, ale prostě to zase moc nehrotím, no. Lékárničku si do příště teda zařídím, to bylo nezodpovědný, ale jinak prostě procházka, no. :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ALONSY: 5-6h porad neni "na vikend" :D pac to pul soboty jedes a v nedeli dopo uz musis byt zas nekde na zastavce a to my prijde prave na vikend uz moc daleko, ale do 3,5h jeste dobry:D
    na leto bych si tam ale neco na 2 noci najit mohla, zkousim letos tak trochu spani sama :)

diky, ze sis vzpomela:) to me potesilo:) minulou "sobotu" sem sla 78km ze 100 vokolo brna za 24h a musim rict, ze mi udelalo radost, kolik sem usla:) na to ze puvodni plan byl aspon 50:D

na puchyre nej compeed nebo jiny gelovy naplasti, ideal jeste pred tim, nez se udela, kdyz citis uz to paleni a prelepit kdyztak spulkovkou, at se gel nevymacka do ponozek, blbe se to pere:D

a navic 35km v takovym terenu a kopcach je super:)

naplanovala sem si zrovna 35km z vsetina do valasskyho mezirici, akorat nejak nevim, zda to jde srihnout s 3,5 a 4h cestou za den:D

ale chci na tech trasach a spani taky zapracovat, abych nemusela jen kousek od brna (jen do brna to mam hodinu) na jednodennky nebo porad nekoho ukecavat.

v breznu sem sla asi 66km za 2 dny kolem placate mlade boleslavi a kamarad mel nejaky poznamky k te vzdalenosti, kamoska na velikonoce si prala skoro 3x 32 a treti den rano byla mega stastna, ze si jeji pes odrel packu a sli sme 8 na bus:Dze to dost precenila... a ja tajne doufam, ze jednou najdu nejakyho chodice nebo chodicku, kterym bude pripadat treba 28km a 1000 vyskovych jako super akoratni trasa :D

nicmene moje spolecnost zda se obecne taky neni pro ostatni kvuli PAS snadna, kdyz ty lidi zijou v normalnim svete a moje specifika jim vadi a pokud nekomu nevadi, tak 25km a 500 vyskovych je pro ne "to si fakt maknu" :D

letos na vyletech zatim 850km a 17 noci venku. natezko tak 600km z toho.

letos si fakt uzivam, ze me netrapi zadny pohybovy omezeni az na maly napadeni psem v dubnu, ale to mi na fyzio asi dobre napravil do spravne kloubni pozice:D takze musim zaklepat, ale mam letos v planu zkusit v rijnu i sama sumavu na par noci.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KRISKA: Ano, jsou krásné, doporučuju, fakt :)
    Je to ani ne 5 hodin vlakem, do Mostů u Jablunkova a pak můžeš pěšky dojít... kam tě nohy zevedou, je to dlouhá cesta, ale s jedním přestupem (jestli jsi z Prahy) a vyplatí se. :-))

Docela jsem si na tebe párkrát vzpomněla, jak jsi někde psala, že chodíš takovou túru každej víkend za každou cenu. :-)) A prostě na to, jak hodně chodíš. :)

Já měla po cestě největší krize s ramenem, pak nervy v chodidlu, jinak fajn. Až na těch posledních 5 km. :))

Nebýt těch puchýřů z posledních pěti km, tak bych nakonec mohla dneska vyrazit znovu. Jako nejsem úplně fit, ale ani zničená tak jak jsem čekala. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ALONSY: to sou beskydy? pro me jsou hranicni kopce hodne nedostupny na vikend takze je moc neznam.

pri pravidelnem treningu se to muze zlepsit:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SITH:
    TOXICMAN: haha, díky. Uznání za tu bolest oceňuji. 😅

Plán byl těch 30 km a to už bylo cítit, ale ještě jsem neměla puchýře, ani neumírala.

Ale klasicky pár km před vlakem jsem na chvíli ztratila pozornost... A bylo z toho 5 naprosto zničujících kilometru navíc. 😅
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ALONSY: poklona až na zem :)
    SITH
    SITH --- ---
    ALONSY: moc pěkné.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Rekord jsem pokořila skoro o 10k kroků.
    Nechci vidět zítřek.

Potkala jsem poprvé Stezkaře! Dokonce takového co jde v kuse.
    Já dnes naprosto umírám, nedovedu si představit zítra vstát a jít to samé. Ale je to sen. :)

ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Zabloudila jsem a umřu. 😅

Trasa byla jasná. Už jsem ji i šla. Ale někam jsem se zamotala už na druhém kilometru a pak to šlo jen hůř a hůř. 😅

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JUASINHA: mam inov8 a topo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam