• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    SITH: Tam to kde, ale v úseku kolem Třeštiboku to musíš vzít po kolejích nebo právě vrchem přes vyhlídku
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Necítila som sa ešte na celodenný výlet, tak som vyrazila na menšiu prechádzku po meste. Plán bol tak do 5 km. :)

CURFEW
    CURFEW --- ---
    Dnes se psi.ve sluchátkách psy

NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SITH: Podél Sázavy dojdeš až za Luka pod Medníkem, pak je tam skála a chodí se po kolejích až do Petrova, případně si můžeš vzít nafukovačku a za Lukama to sjet na ní a u dalších chat jít zase po břehu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Sníh tu nemáme, tak nezbývá než chodit. Vymrzlá údolí v kopcích mě bavila.

SITH
    SITH --- ---
    SPIKE411: chci to nějak nakombinovat podél řeky a něco přes okolní lesy. Naprosto miluju takové ty malé rybářské vyšlapené cestičky podél řeky, ale zase se nerad vracím pár kilometrů zpět protože to někde končí a už nepokračuje :)

stejně to chci zkusit podél sázavy od Kamenného přívozu do Davle, ale nikoliv po klasické červené, ale po druhém břehu, podél chatiček a srubů, skrz trampské osady, ale tam to není moc na mapách, takže to bude metoda pokus / omyl :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SITH: To vypadá na moc pěknou trasu.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    SITH: To půjde. Je to sice trošku kopcovatý, ale pěkná krajina. Já chodím tak jednou do roka Beroun - Radotín po červené turistické. Jen mě teď baví víc ty organizované. Mám rád když za mě někdo vymyslí trasu. A na těch dlouhých (mimo pochodu Praha - Prčice) bejvá jen pár lidí. Včera jsem šel skoro celou cestu sám.
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: já si na mapách plánuji pochod Dobřichovice - Křivoklát a vlakem zpátky. Uvidíme jak to na jaře dám. Inspiruješ mě :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    KURE: Dvaceti až třiceti kilometrové výlety jsem dával vždycky, ale nikterak pravidelně. V loni jsem se začal trochu víc hýbat a slíbil přítelkyni, že s ní půjdu 35 km Prčice, které jsem chodil zamlada (teď je mi 44). A cítil jsem, že energii na delší trasu ještě mám. Tak jsem se na jaře hecnul a dal 56 km pochod. Pak mě tak týden fest bolely kotníky. Teď už jsem druhý den po pochodu úplně v pohodě.

Můj tréning je pravidelná chůze. Mám nastaveno minimálně 12000 kroků denně. A každý den jdu tak 5 km. Cíleně jdu. Ne jen popochazení od autobusu a podobně. Vycházím každé schody, nejezdím výtahem a kde je možnost jít po schodech místo eskalátorů, tak jdu. Těch denních pět se snažím jít naplno. A ono to tak nějak přijde samo.

Těch 50 a víc je hodně o psychice. Trvá to dlouho a nesmí člověk sám sebe vydeptat, že toho má před sebou ještě hodně. Mě pomáhají Garmin hodinky. Jak mi každou chvíli pípne ušlej kilák, přijde mi, že to utíká
    KURE
    KURE --- ---
    FOOTFAN: Fakt dobry, moh bys napsat jak ses dopracoval k ty prvni padesatce? Nějaký trening?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Šel jsem do sauny. Je vidět, že ten první kopec (Žďár) mě pěkně vyšťavil. Letos jsem toho holt moc nenachodil.

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    SITH: Na tempu do kopců mám pořád co zlepšovat. Výrazně do nich zpomalím a je to dost dané i psychikou, kdy vím, že by to šlo rychleji, ale nechce se mi. Hodinky ukazují 1422 výškových metrů stoupání.
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: super jaky mas rychlé tempo i když dáváš poměrně dlouhé kopce. Jsem z okolí a ty kopce znám :) poklona a díky za inspiraci, něco z toho si sám rád dám
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Můj poslední dlouhý pochod letošní sezóny, Křízem krážem po kopečkách - Kopanina, KČT Trilobit Barranfov. Letos jsem ušel 8 pochodů nad 50 km, z toho jeden 60 km a jeden 75. Zároveň jsem letis ušel i svůj první pochod 50 km a více.

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/bovokutafu

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    V sobotu 30. 11 . bude další 50 km pochod, kdyby si to někdo chtěl zkusit. A jsou i kratší trasy.

SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: brutální tempo
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Dnešní pochod přes Český kras, z Berouna do Slivence.
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/luzeguvome

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Já se byl dneska projít jen tak kolem vody, ale ono to nakonec bylo dost nahoru a dolu a dost šutrů a kořenů...jsem hroznej citlivka na chodidla:-)
    Palackého a Riegerova stezka...

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    1KA: ještě že jsi to sepsal, jinak bych nechápal co jsi sháněla za bombu v Palma:-)
    Jinak hodně inspirativní. Ty kopce znám jen z kola, ale časem bych to rád zkusil i pěšky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam