• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem dnes by na procházce s ID PLAVEVA :) Šli jsme stejnou trasu jako [HOWKING @ Chodíme!] a za stejný čas. (jsem akorát pro zapomněl zapnout logování) A udržela krok a dokonce i udýchala - celu cestu jsme povídali. Chodit umí! :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TILIO: chodím s holema a už ne jinak. Samotná chůze je úzce zaměřený pohyb, díky holím se roztáhne na více částí těla. Zajistí i lepší držení těla, zvlášť při únavě, i před ní chrání. Je s nimi lepší odpich, chůze více dynamická. A že se při tom cítím jak pavouk se čtyřmi končetinami, je lepší stabilita při zdolávání překážek, i coby prevence podklouznutí a pádů a tak šetří má achilova kolena.

    K tématu klubu přiznávám, že toho mám nachozenýho hromadu. Neměřím to, mohl bych začít. Mapy.cz ukazují, že včerejší výlet byl 21 km, převýšení 500 metrů nahoru i dolů.

    Hubnout se chozením dá, zvlášť když člověk dojde až do Santiaga :) jen to pak nesmí zpět nažrat...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JUNIOR: V podstatě to vidíš na těch mých kalorických výdajích. Musíš ujít 20 km rychlostí, kterou někteří běhají a zbaví tě to jednoho oběda. Musel bys chodit denně 20 km tímhle tempem, abys hubnul bez omezení stravy.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    JUNIOR: plus jak psal Cross pomuze vhodne zvolena dieta a prerusovany pust. Tqky vlastni zkusenost
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dnes mě od začátku bolely nohy, tak to nebylo tak rychlý :)

    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    TILIO: Da se pouze chozením hubnout, ale musíš chodit minimálně 40 minut v tempu aby tělo najelo do cardio režimu. Že nachodis mytickych 10000 kroku denně stylem, že odbihas od křesla ke kopirce tak to k ničemu není. Ale když uděláš (minimálně) 10 000 kroku v cardio tempu tak to funguje. Vlastní zkušenost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Taky chodím bez holí, ale jistě i s holemi se to dá. Ony jsou spíš taková úmyslná přítěž, jak si to zintenzivnit a zapojit více svalových skupin najednou. Na kardio asi lepší.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nechodím teda v takovém tempu, jako Howking, ale když si dávám odpočinkový den, místo ranního cvičení se jdu projít tady po vsi a do polí (tady = venkov u Ženevského jezera). Mám vytipovanou trasu cca 9km a dám to tak za hodinu padesát, převýšení cca 200 metrů, a dělám u toho pauzy na focení východu slunce (můj fetiš). Teď, jak slunce vychází až o půl osmý, už mě to tolik nebaví, neb o půl osmý už musím být doma, uvidím, jak přes zimu.

    TILIO: školy na to nemám, ale řekl bych, že jen pohybem se zhubnout nedá, pohybem zlepšuješ fyzickou kondici, hubnutí ovlivníš především stravováním. Nicméně kalorický příjem musí být kompenzován taky výdejem, a k tomu si myslím chůze poslouží jako cokoli jiného, s tou výhodou, že se dá začít fakt hodně nenáročně a pak to stupňovat. Zrychlovat, volit náročnější trasy, hodit na záda pár kotoučů od činky nebo třeba dítě v krosně. Za sebe bych chůzi určitě doporučil.

    Jak psal Howking, tenhle druh pohybu je šetrnější ke kolenům. Mně ještě do padesátky pár let zbývá, ale kolena mě zlobí. Zatím nic, s čím bych šel za doktorem, ale i prevence se počítá.

    S holemi jsem chodit zkoušel, hlavně když jsem začínal s dítětem v krosně (tak před osmi lety), taky kvůli stabilitě, ale na tyhlety ranní vycházky jsem to vzdal, nemám asi správnou techniku a ty hole mě spíš sraly.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    jo ten pavouk tam je super no... :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Co se najde při chození lesem :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    mě by asi jen prosté chození nebavilo, ale i za tím účelem jsem začal sbírat kešky a tak ty výlety mám pokaždé trochu jiné... Zrovna v černém lese jsou celkem fajn kešky...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HOWKING: taky používám Runkeeper, už snad 10 let, ale teď jsem dlouho nic nelogoval :( ale zase dobrá příležitost zase začít... jenom ten čas :/
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mám vymyšlené takové dva okruhy v okolí Ostravy. Jeden je v okolí Hrabyně na západ od Ostravy, tam je "lepší vzduch", ale je to dál a tak tam jezdím když je víc času. Druhý je kousek na sever od Ostravy v Černém lese poblíž Šilheřovic.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tady veškeré mé procházky s runkeeperem (bohužel kdo tam účet nemáte to asi neuvidíte)
    Howking Fitness Profile - Runkeeper
    https://runkeeper.com/user/2314598922
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vesele video z jedné procházky:
    Trempandtuláci.
    https://youtu.be/h94A2JSALts

    :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Používám aplikaci RunKeeper. Používal jsem i jiné, ale občas se mi stávalo, že jsem zapomněl po konci procházky vypnout, sedl do auta a měřil pak i tu jízdu a RunKeeper byla první aplikace, u které jsem našel možnost data editovat a ten renonc odstřihnout a tak jsem u ni zůstal.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Můj poslední výkon, kterých teď mám mnohem méně, než obvykle z nedostatku času.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak já zase vykopnu. Začal jsem před několika lety chodit za účelem fyzičky a i zhubnutí. Je mi padesát a i když žádné problémy s klouby zatím nemám, nemusím si je hned způsopbit. Býbá to pak doživotní. Tak jsem zvolil chůzi, ale takovou, abych se vytížil natolik, že to sotva udýchám. Tedy hodně rychlou chůzi. Tady tohle auditko bych viděl, jako vzájemné se pochlubení a dokumentování našich výkonů proloženou i tim, co jsem zažili a viděli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam