• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HOWKING: fascinuje mě, jak tu rychlost dokážeš držet. Já se ke konci už jen loudám.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já byl nakonec taky. A zase lehké zrychlení :)

    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já dnes cajdal opět tam, kde D8 opouští ČR ve východních Krušných horách. tentokrát jsem zvolil delší trasu oproti ATOMIKS
    kdyby se někdo divil tý max rychlosti, tak za to můžou ovádi .o) a taky mouchy zlobí



    vypadá to tam na české straně takhle nějak. je strašný sucho .o(

    1KA
    1KA --- ---
    Dnešních asi 30km v krkonoších.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    1KA: Dlouho jsem nechodil. Umím to i přes 7 km/h. Fyzička v háji.
    1KA
    1KA --- ---
    HOWKING: nestačila bych ti ani v nejmenším ;)). Blazne.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Skoro nezrychlujeme ...

    1KA
    1KA --- ---
    Středa, Alpy, sparber. Od wolfgangsee. 2 h strmě nahoru. Dolu tou samou cestou. Nahoře vzdušná část s žebříčky. 1000 mnm převýšení. Hora vpravo.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Zrychlujeme :)

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska už to s Igou bylo lepší. Dal jsem ji po minulém ztrhání, doma chodila úplně ztuhle, tři dny na zotavenou a šlo se znova. Ze začátku zase zdržovala, ale to asi jen z lenosti. Nakonec to celé mohla úplně v pohodě a ještě si doma zaběhala z sousedovic psem kolem plotu. :)

    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ATOMIKS: ten graf to trochu zkresluje, byla to spíš lochneska než rovina. Vzhledem k tomu, ze i kolem Prahy clovek takhle vcelku snadno udela 800m stoupani, a tohle bylo i pocitove o dost horsi, tak bych tomu i verila.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HOWKING: podle profilu to bylo 900 nahoru, pak +- rovina a pak 900 dolu. na těch 2700 bys potřeboval hodně velkou zubatici.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ATOMIKS: To je normální, on sčítá každé dílčí stoupání. Takže když 10 m vystoupá a 10 m klesne 100x za sebou, tak má nastoupaný km i na zvlněné rovince.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    no byl by to kuriózní výkon .o) ani ne o tom stoupání (sic tebou navrhovaný 30° kopec je strašnej masakr, +- maximální sklon sjezdovek), ale na klesání bych si urval kolena

    koukám že to, co níže dala Vratenka, má ty nastoupaný metry nějak divně. vidím výškový rozdíl 900m a mapy.cz přitom říkají třikrát více nastoupaných.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ATOMIKS: No to by byl masakr. Stoupání 45° by asi nikdo nedal, Tak 30°už by asi šlo. To znamená 27 km do kopce a 27 z kopce. No to by asi za den spáchat šlo. Ale chtělo by to najít optimu dílčí délky, kdy se cestou nahoru ještě nestrháš a cestou dolů zrelaxuješ. Já bych si tipl, že jsem schopen trvale stoupat 30°asi 3 km. Takže 9 koleček. No nohy mě bolí, jen na to pomyslím :D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jo, obuv je základ .o)

    když koukám na ta stoupání a klesání, jsem zrovna včera přemýšlel, nakolik je možné dát everesting chůzí https://en.wikipedia.org/wiki/Everesting . i když tedy vidím, že ani cyklisté to nemají omezené 24 hodinami, takže by to možné bylo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Krkonoše o víkendu. Neudělat si hned v první půlhodině při stoupání po sjezdovce puchýř, tak to byla příjemná procházka.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Strašlivě zarostlé, místy bahno, sežrali nás komáři, ale ta klidná zátoka na Gunflint Lake a Bridal Falls za to stály.
    Na stezce a na pláži byly taky čerstvé stopy losa, ale sám se nám neukázal.

    Skinners docela zajímavé na barefoot chození, ale jak byla stezka zarostlá, párkrát jsem blbě šlápnul na nějaký šutr nebo kořen. A občasné šlápnutí do bahna taky nic moc zážitek. :)



    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska trochu polevily horka a tak jsme vyrazili. Iga ale nějak nemohla a už jsem myslel, že ji druhou půlku i ponesu. Což se mi s jejími 20 kg moc nechtělo. Lehala si do trávy a že nikam nejde. Tak to bylo celé o neustálém pobízení aby se hnula. Ta rychlost tedy nic moc. Asi to bylo jak horkem, tak tou dlouhou pauzou, kdy ztratila fyzičku. Já ne. Mi se šlo docela dobře a tímhle procházkovým tempem jsem se ani nezadýchal.

    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Ústí nad Labem - nazval jsem to jako Severní žežická osmička .o)



    highlight je tento dvounásobný výšlap

    EULE
    EULE --- ---
    ALONSY: i takove dny jsou :). To dochodis :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam