• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    Sportovní chůze (aneb běhání pro ty, co už se bojí o své klouby). Žádná pohodová turistika, ale velmi rychlá chůze na delší tratě. Třeba 21 km pod tři hodiny - můj osobní rekord. Nejde o techniku rychlochůze aka Jožka Pribiliněc, ale normální, leč velmi svižnou chůzi v přírodě.
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ATOMIKS: No to by byl masakr. Stoupání 45° by asi nikdo nedal, Tak 30°už by asi šlo. To znamená 27 km do kopce a 27 z kopce. No to by asi za den spáchat šlo. Ale chtělo by to najít optimu dílčí délky, kdy se cestou nahoru ještě nestrháš a cestou dolů zrelaxuješ. Já bych si tipl, že jsem schopen trvale stoupat 30°asi 3 km. Takže 9 koleček. No nohy mě bolí, jen na to pomyslím :D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jo, obuv je základ .o)

    když koukám na ta stoupání a klesání, jsem zrovna včera přemýšlel, nakolik je možné dát everesting chůzí https://en.wikipedia.org/wiki/Everesting . i když tedy vidím, že ani cyklisté to nemají omezené 24 hodinami, takže by to možné bylo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Krkonoše o víkendu. Neudělat si hned v první půlhodině při stoupání po sjezdovce puchýř, tak to byla příjemná procházka.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Strašlivě zarostlé, místy bahno, sežrali nás komáři, ale ta klidná zátoka na Gunflint Lake a Bridal Falls za to stály.
    Na stezce a na pláži byly taky čerstvé stopy losa, ale sám se nám neukázal.

    Skinners docela zajímavé na barefoot chození, ale jak byla stezka zarostlá, párkrát jsem blbě šlápnul na nějaký šutr nebo kořen. A občasné šlápnutí do bahna taky nic moc zážitek. :)



    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska trochu polevily horka a tak jsme vyrazili. Iga ale nějak nemohla a už jsem myslel, že ji druhou půlku i ponesu. Což se mi s jejími 20 kg moc nechtělo. Lehala si do trávy a že nikam nejde. Tak to bylo celé o neustálém pobízení aby se hnula. Ta rychlost tedy nic moc. Asi to bylo jak horkem, tak tou dlouhou pauzou, kdy ztratila fyzičku. Já ne. Mi se šlo docela dobře a tímhle procházkovým tempem jsem se ani nezadýchal.

    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Ústí nad Labem - nazval jsem to jako Severní žežická osmička .o)



    highlight je tento dvounásobný výšlap

    EULE
    EULE --- ---
    ALONSY: i takove dny jsou :). To dochodis :))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ach. Za poslední dva týdny mam tak možná 5k kroků dohromady. Ale už mě to teda zase k tomu chození táhne. Jen teda ne po Praze. Musím si něco naplánovat a dohnat průměr. :-)
    EULE
    EULE --- ---
    KVALKAN: děkuju, občast o natáhnu ještě přes Písnici :). Je to nejbližší kousek přírody, co mám za barákem a nemusím nikam jezdit, takže tam chodívám celkem pravidelně :).
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    EULE: Moc pěkná trasa. Taky tam ze Lhotky občas zavítám :)
    EULE
    EULE --- ---
    Tak ja včera taky po delsi dobe zase sla na delsi trasu, tempo je moje a prislo mi teda celkem svizne, vzhledem k terenu :)).

    EULE
    EULE --- ---
    HOWKING: bezva :), takhle rychle se mi obcas nedari ani bezet :))
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem byl po strašně dlouhé době. Měl jsem auto v servise od března do včerejška. Iga půjčeným nechtěla jezdit a mě se nechtělo chodit bez ní. Tak jsme si dnes konečně zase spravili fyzičku. Už teď se cítím lépe.

    1KA
    1KA --- ---
    1KA: horní Úpa-jelenka-Sněžka a zpět v noci bomba. Dítě s sebou, pes taky. 16,3 převýšení asi 800m. Nahoru 2,5 h (šli jsme s kolegy, jinak se to v klidu za dvě hodky dá stihnout). Dolu 1,2h.

    EULE
    EULE --- ---
    Tak dneska jedna prochazka krajinou meho detstvi. Dosla jsem az k vysilaci, ktery mi nasi ukazovali za mala z okna a rikali, ze tam je polepšovna pro zlobive deti, tak at si dam pozor. Nasla jsem jen plot a branu :).

    1KA
    1KA --- ---
    Já chodím rada a hodně, merak nemam 😀. Někdy jdu dne hodiny, někdy šest. Pes to zase nastartoval, lepší dlouho jít než krátce běžet. Mám boty hoka one a musím říct, ze klouby drží. Letos bude min jeden přechod harrachov-Liberec, nějaký pochuzky v jizerkach, krkonose a tak. Mam svoje tempo, co když nedrzim, všechno me bolí. Takže lepší chodit sama. Chůzi zdar!

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    HOWKING: Jo, jen člověk nesmí být líný a vyrazit včas. :D

    Ještě jsem neměla powerbanku, baterku, no už jsem se zkrátka viděla ztracená ve tmě v lese. :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ALONSY: V zimě se nejlépe chodí. Chlazení je důležité. V zimě chodím o poznání rychleji a méně se unavím.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    EULE: Ha, to jsem si dala v zimě. Vyrazila jsem kolem jedné odpoledne a teda byla jsem solidně ve stresu, že to nestihnu za světla. Po poradě s místními jsem to stihla tak tak na autobus v, tuším, Voznici? :) Boží to bylo!
    Navíc byl nahoře otevřený stánek s občerstvením, do toho začal padat sníh, nejlepší vzpomínka. :D
    EULE
    EULE --- ---
    tak jo, přidávám se k loudalům co se kochají :)

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HOWKING: Pro mě tak těch 25 km je pohodička, pak už začíná přituhovat a od 30+ je to trochu výzva.
    Hlavně teda když jdu sám a v kuse, tak je to dobrý. Jak jdu s někým, kdo se courá a pořád zastavuje, tak je to smrt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam