• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    1KA
    1KA --- ---
    Mallorca gr 221. 5 dní. Pollenca-Sant Elm. 123km, 5000 výškových. Spaní venku. Dnešní poslední etapa 29km. Umiram v Palma de Mallorca.

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Šel jsem domů. A vzal to trochu oklikou.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Strolls with stops use more energy than continuous walking, scientists show | Science | The Guardian
    https://www.theguardian.com/science/2024/oct/16/strolls-with-stops-use-more-energy-than-continuous-walking-scientists-show

To říkám pořád, že největší zlo je neustálé zastavování.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Počasí trochu horší, ale vejšlap super...

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Dneska rovinatý 30 km pochod kolem Peček u Kolína. Poslední trénink před příští sobotou, kdy mě čeká 78 km.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A etapy ruzne dlouhe. Nejdelsi jsem sla 41km (nedoporucuju!), nejkratsi okolo 18km. Poslednich 5 dni jsem to drzela poctive mezi 20-26km, tak nejak na klid uz.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Taky jsem na dovolene. Dala jsem si takovou cool klasiku. 3 dny jsem sla z Lisabonu do Santarem, pak jsem dojela vlakem do Porta, odkud jsem sla Litoral Camino, ve Spanelsku jsem pak presla jeste na Espiritual. Krome dvou dni, kdy jsem se trochu nepromyslene pustila do kopcu, jsem sla po ofiko trasach. Celkem neco pres 400km. Bez puchyru a znicenych nohou, fyzicky vycerpana s ruzne se stridajicimi bolistkami. Nekdy po silnici, nekdy sotolinou, pul dne po pisecnych dunach (peklo!), kopce nahoru i dolu, lesy, dest, zima, vitr i brutalni horko. Pozarum jsem utekla. Nekdy sama, nekdy s lidmi, co jsem potkala. Zazitek. Zitra jeste pokracuju do Muxia, pak se (snad) vratim do Porta a poletim k nam, domu, do Prahy, do Podoli, do lekarny… doprdele to je mi smutno!

MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    Jsemna dovolené, ale na koupání to moc není…
    Aspoň, že ty kopečky tu jsou :)

https://strava.app.link/FODrCULKSMb

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Já se snažím chodit stále tempem okolo 5,5 km/h. To vydržím, mimo ostřejší stoupání celou trasu. Skoro nezastavuju. Jídlo a pití řeším při chůzi. 50 km mám už letos docela natrénováno. Tohle je letos můj šestej pochod nad pade.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já si na tom obrázku nevšiml těch údajů.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SSTTAANNAA: :-O Tak to je masakr!
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    HOWKING: mluvíš o tom odhadu na mapy.cz?
    dal to za 9,5h - předpokládám, že čas čisté chůze bez přestávek...
    přes 50km si sám neumím moc představit:-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FOOTFAN: Hmm, slušný výkon. Když uvažuju že 20km dám za tři hodiny (ale jsem totálně vyřízený a rozhodně bych to tempo dál neudržel) tak tímhle tempem tvoji trasu za skoro 8 h a ty jsi to dal za méně než dvojnásobek. No nemám zkušenost, s tak dlouhou trasou, ale možná bych tvůj čas ani nedal, to si šel asi hodně rychle :D
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Čtyři řeky 2024 52 km
    Trasa 51,6 km • 15:08 h
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/rezezurojo
    SITH
    SITH --- ---
    FOOTFAN: moc pěkné za jeden den :-) dal bys odkaz na trasu z mapy.cz?
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Včera pochod KČT Trilobit Barrandov Čtyři řeky - řeka Sázava.

1KA
    1KA --- ---
    Já teď byla ve Slovenským Ráji. Byl to ráj! První výlet asi 17km včetně feraty Kysel a se psem v batohu - vcelku mě to dostalo :D. Druhý den Dobšinská ledová jeskyně s 556 schody a výlet po okolí. Třetí den, stezka z Podlesoku po zelený na Kláštorisko a potom cestou po žebříkách okolo Hornádu mě stála telefon :D, ale bylo to fantastický, sedm hodin v lese a ve vzduchu. jak letěl dolů a můj pes a já jenom koukali, co se děje. Pes spí doteď, asi mě bude nesnášet.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Poslední den v Tatrách..

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Tak zas jednou na Téryho chatu...

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Východní Lužické hory i přilehlé Žitavské hory jsou pro chození velmi příhodnou oblastí, kde se dá vymyslet mnoho tras za krásnými i historicky zajímavými místy.
    aktuálně na německé straně zuří kůrovcová kalamita. výsledkem je samozřejmě odlesnění, hejna much, ale i odhalení celých pískovcových údolí v celé jejich rozlehlosti a mohutnosti. ale je tam prostě tolik otravných much, že duše odmítá byť zastavit a vyfotit to .o)
    já šel údolím Bílého potoka, což je právě ten kůrovcový hotspot, a pak pokračoval do Krásného dolu. ten je tak krásný, že tam kdysi dovezli na čumendu i císaře Josefa II. proto se mu říká Císařský.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam