• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAFace Yoga
    Zkušenosti s obličejovou jógou, tipy na cviky, videa...
    rozbalit záhlaví
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    ZUZKAOU: Spíš asi kruhy, mám tam tenkou kůži a u vnějšího očního koutku pod okem prohlubeň, celkově mám oční okolí horší než zbytek tváře. Na oči cvičím cvik kdy dáte prsty do V a ukazovákem zafixujete vnější oční koutek a prostředníkem vnitřní. Pak se snažíte spodní víčko přitahovat směrem nahoru, jakoby ho přivřít, a snažíte se cca 20 vteřin v této poloze setrvat. A pak to několikrát zopakujete. Jestli mate nějaké cviky které vám fungují, sem s nimi .
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAKAK: kruhy nebo otoky? Kruhy jsou buď pigment, se kterým se nenadělá nic, nebo prosvítající vlásečnice, na který je potřeba rozumný životní styl, ale já třeba se svou bledou, tenkou pletí taky nic moc nenadělám.

    A pak jsou tam otoky - které jsou buď lymfatické - takové ty co na ně zabere chlad a nebo počkat a nebo tam je ochablejší pleť a vznikají vaky, na které by to mělo fugnova - podobně jako na otoky.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAKAK: A dáš prosím odkaz na ta videa s cviky na youtube, které zkoušíš?

    Pro všechny: pokud budete dávat videa nebo popisy cviků na konkrétní obličejové partie, přidávejte prosím pro snadnější orientaci hashtagy #eyes, #cheeks, #chin #jowls apod. Díky!
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    ECLECTICA: Cvičím podle kamarádky co učí jógu a má i lekce na face yogu( Lucky yoga), naučila mě 10 základních cviků, a pak občas kouknu na nějaké cviky na youtube, snažím se je cvičit pravidelně, ale samozřejmě i tak se mi stává ze občas vynechám. Pokud máš nějaké konkrétní cviky, odkaz na videa, na oční okolí, sem s nimi :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAKAK: A podle koho cvičíš?
    Kruhy pod očima jsou často způsobené právě ochablostí lícních svalů, případně v kombinaci s povolenými okohybnými svaly.
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    ECLECTICA: Ahoj, cvičím asi půl roku podle cviků co mě naučila kamarádka. Nejvíc asi vidím cítím rozdíl po cvičení u podbradku, mám to tam více zpevněný, jak na dotek, tak vizuálně. Co se mi ale moc nedaří je oční okolí, i když se také trochu zpevnilo, tak mám pocit že jenom na dotek, vizuálně je stále stejné, mám problém s kruhy pod očima. Jestli máš nějaký dobrý cviky na otoky, tak sem s nimi ;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Na úvod se zeptám: cvičíte, a pokud ano, jak dlouho a podle koho?

    Já cvičím poctivě poslední cca tři týdny, dříve jsem sporadicky udělala pár cviků, když jsem se probudila so opuchlýma očima a potřebovala rychle prokrvit oční partie, aby otok ustoupil.

    Mám kostnatější obličej, cvičím hlavně na posílení a získání objemu v horní části tváří. Zároveň mám sklon se mračit, takže mám čelo neustále v křeči, kterou se snažím odbourat i pomocí masáže. U čela to jde víc ztuha než u tváří, tam jsem zapojení těch lenivějících a ochablých svalů pocítila už po pár dnech. Viditelný je ten rozdíl jen minimálně, na dotek je změna výrazná.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam