• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a sakra, jenom jsem ti poškodil páteř a teď jsi ochrnutý. tak sorry.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MBR: *ratatata*
    MBR
    MBR --- ---
    napsal jsem opravdu "bezi" s tvrdym Y. zabijte me :)
    MBR
    MBR --- ---
    IKARI: jasny, ja chapu vyhody steam os, pro me je to ale k nicemu. sleep mode je super, ale boot windows na ally je tak rychlej ze to proste vypinam a neresim.jsem proste pc gamer , a na tyhle veci jsem zvyklej. jinak zrovna elden ring bezy na ally krasne, hraju ho skoro kazdej den. je to proste podle preferenci. ja hodne cestuju a driv jsem musel vozit notas a switch na hrani. od doby ally jsem notas nevzal a switch nezapnul. miluju tu vecicku. ale samozrejme steam deck nikomu neberu, je to krasnej kus hw, jen uz ne pro me.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MBR: ja jenom, ze ja bych Windows na handheld PC uz nebral, tak lovim jiny pohledy na vec :) ... takhle, chapu ze gamepass a anti-cheat muzou byt deal braker, to na SteamOS nejde - ale s emulatory jsem na SD nemel problem, zvladl jsem i GOG, Epic a piratsky SW ... neni to tak ze by na SteamOS bezelo uplne vsechno, ale stejnou zkusenost mam i s Windows u starsich her :D (dokonce jsem na SD dohral par her, co jsou vyslovene oznacene jako "nekompatibilni" ... casto staci jenom nastavit Proton GE a uz to jede) - jinak nevim co za SW potrebujes do prace, ale dneska uz vice mene vsechno ma linux verzi nebo bezi jednoduse v prohlizeci, vyjma par SW, ktery bych se stejne na handheldu poustet neodvazoval

co se vykonu tyce, tak od stejneho HW dostanes vetsinou vetsi vykon se SteamOS, uz jenom protoze Proton ma mensi overhead, nez vsechen ten bloat, co bezi normalne ve Widlich na pozadi - plus treba s Elden Ring se stalo, ze na SD bezel lip nez na kterymkoliv PC s Win, protoze ta hra se zadrhavala na kompilaci shaderu, nehlede na to jak silny procesor mas - na SD Steam primo distribuuje predkompilovany shadery a vse bezi hladce :)

a pak ma SteamOS obrovsky vyhody typu, ze ma napr. funkcni sleep mode

(a uprimne i po HW strance preferuju SD pred ROG Ally, ale to je moje preference, chapu ze nekdo da prednost treba tomu Ally ... je to protoze Ally je sice vykonejsi, ale taky vic zere baterku a pri stejnym TDP o moc vic FPS neda, takze vetsi vykon ma vlastne jen kdyz clovek hraje pripojenej kabelem do zdi - VRR displej je sice fajn, ale ja stejne vetsinou omezuju FPS, kvuli baterce, takze v praxi mi to je fuk, a stejne tak rozliseni, 720p je na takhle velkej displej naprosto dostatecny, a vykreslovat vic pixelu zas potrebuje vetsi vykon a vic zere baterku - a pokud bych mel hrat hru bezici interne na 720p, tak bude lip vypadat na 720p displeji, nez upscalenuty na 1080p, ale to je osobni preference)
    MBR
    MBR --- ---
    IKARI: jo, protoze mi tam jede vsechno. emulatory vseho, gamepass, piratsky hry, ubisoft, ea play, gog. navic na tom muzu i normalne pracovat, poustet si filmy, netflix. proste hodim do batohu a na dovoleny mam full pc. pro me idealni handheld. navic rog ally ma lepsi vykon a full hd display. co chces jeste vedet
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Díky ID PETGRIDUS za dnešní srovnávačku LCD vs. OLED :-) Dopadlo to jak jsem předpokládal - letošní black friday se ponese ve znamení upgrade!
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Krome SteamDeck jsou to katalogove SoC (System On a Chip). ROG Ally nabizi nekolik HW vyhod a da se snadno vylepsit aby drzel lepe v ruce jako SteamDeck.Nicmene toto je nam zname - rozumna diskuze toto povazuje za samozrejme.

Switch je odpovedny za rust trhu a zaroven Steam je zodpovedny za prodeje her pro handheld.
    Nikdo by nemel zit v iluzi, ze soucasna situace by existovala bez Steam a bez Switch. HW lepsi nez Ally se prodava do tabletu/flex roky.
    Narust zajmu a kupni sily ma jasny zlom. (Vzdycky nejaky byl)

Mezi HW+FW a Steam je spousta dalsich urovni. Windows jsou jasny problem a Asus pracuje na tom odstranit to. AntiCheat je dalsi priklad.
    ROG Ally i Lenovo se snazi situaci zlepsit, ale oba vyrobci zcela otevrene pracuji se SteamOS, aby zakaznici nemuseli cekat.

Ten titulek kontextu videa, a i v externim kontextu, dava smysl.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MBR: jako ze ti Win prijde lepsi pro handheld PC, nez SteamOS? zkus to trochu rozvyst, to me zajima ;)
    MBR
    MBR --- ---
    GEE: heh, to je dost extremni tvrzeni. podle me je rog ally lepsi nez steam deck a jsem s nim naproso spokojenej.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GEE: to někdo nevěděl? :)
    GEE
    GEE --- ---
    Windows Was The Problem All Along
    https://www.youtube.com/watch?v=CJXp3UYj50Q

jasně se ukazuje, že Microsoftí Windows handheld nebude Steamdecku sahat ani po kolena
    CAPITALD
    CAPITALD --- ---
    DEEFHA: mam SD OLED 512 GB, nepouzivam. Napis pls do directu, kolik das. Je bez opotrebeni. Ihned po koupi nalepene ochranne sklo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Bezva! Asus ani Lenovo mě nezajímají (ovšem Asus mě ani nemine, pokud ty leaky ohledně Xbox "handheldu" stojí aspoň trochu na pravdě). Asi do toho půjdu, ale nejdřív si ho omrknu :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Chysta se podpora pro Asus a Lenovo (pokud te zajima vetsi vykon a VRR) Ceka se jeste novy stroj na 35W.
    Neceka se a dokonce i popreli chystani se na vydani Steam Deck 2. Nedava to smysl, protoze i novy switch ma problem konkurovat na 15W.

Takze pokud te zajima baterie, hluk a OLED - tak porad pohoda.
    Pokud te zajima maximalni vykon a SteamOS - pak jsou tu i dalsi stroje s LCD.

tl;dr Kdyby nemel LCD, koupi bych si porad OLED.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PETGRIDUS: Super, to je úplně v pohodě. Nijak na to nechvátám :⁠-⁠)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DEEFHA: Ahoj, kdyby se nikdo neozval jinej, tak ti ten SD OLED mohu ukázat, ale můžu až tak příští týden. Prodávat ho nechci.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Zvažuju, že si pořídím SD OLED (teď mám obyč). Měl bych k tomu pár otázek:

* našel by se někdo z Prahy, kdo má SD OLED a byl by ochotný se někde sejít, abych si mohl porovnat rozdíly na vlastní oči?
    * nechtěl by se případně někdo zbavit svého OLED? :-D
    * když už jsem se k tomu konečně rozhoupal, tak se doufám nestane, že by Valve vyjelo s nějakou další vylepšenou verzí? Mám dojem, že se nic nechystá, ale při mé smůle...
    KALAM
    KALAM --- ---
    DARUMA: ahoj, mě Zoom normálně funguje, ale nemám hru na sd. Nemáš nějaké komunitní nastavení ovladače?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Netušíte náhodou někdo jak zprovoznit zoom v Cyberpunku 2077? Když zapnu na SD ve hře zoom, tak se zazoomuje jen levy horní roh a se zazoomovanýn oknem nelze hýbat. Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam