• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    MBR
    MBR --- ---
    KAPITAN_JACK: casto resim podobny problemy a vetsinou je to nekompatibilita mezi HDMI kabelem a TV. nemyslim HW zavadu na kabelu, ale proste novejsi/jinou verzi. vim ze to zni divne, ale resil jsem to asi 10x a proste mezi nekterou TV nefunguje nekterej kabel s nekterym devicem. a pak treba jinde ten kabel bezi.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Jasny, me se to stalo na LG u rodicu - tak jsem zkoumal.

Tedka uz by mel existovat ten soubor a muzes me ho asi i poslat do posty jestli chces
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: Chová se to jinak, takže problém bude asi jinde.
    1. Switchnu do Desktop módu
    2. Připojím do docku HDMI
    3. Obrazovka decku zhasne, TV nereaguje. Zvuk jde z Decku (když třeba mačkám volume) - to je IMHO divný, ale s Deckem mám druhý problém, a sice že audio nejde do jacku, možná to souvisí s tím.
    Zkusil jsem v TV povypínat všechno, co se dalo, bez výsledku.
    Takže na to asi kašli.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Jinak jedna dobra zprava: HDMI a AMD se prestali hadat a Linux drivery budou mit podporu HDMI 2.1 a VRR. (Jeste to neni 100%, ale vypada to dobre)

Druha zprava je, ze konverze z display port na hdmi uz je soucasti te dockiny. Krome upgradu TV na tu co umi DisplayPort ci USB-C nemusis nic resit u HW.

Mrknu jak to dela gamescope (to je to prostredi co je za Steam Big Picture na SteamOS)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Steam udela 4K ale nemusi vypnout hlavni obrazovku:

1. Dej Steam, Power, Switch to desktop mode
    2. Tam pripoj TV a melo by to nabidnout kombinace a chces rozsirene ci pouze steam deck. (To se da taky spustit pres Windows+P)
    3. Nastav si rozliseni a vse podle libosti, pak uz si to bude pamatovat aspon v desktop rezimu.

Podivam se ti jeste na ten gamescope (Treba je to tam jednodussi)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: Díky za analýzu.
    Znělo to slibně, ale ten soubor kwinoutputconfig.json tam nemám. Taky myslím, že mi nejde zvuk když mám No Signal. Resp. myslím že jde z Decku.
    Až to budu zkoušet znova, zkusím si pohrát s nastaveními toho vstupu, třeba tam je nějaký chyták stylu toho Deep Color.
    kscreen-doctor vypadá, že by mohl pomoci, ale i kdybych si na něj napsal skriptík, nevím, jak bych ho spouštěl bez obrazovky...
    "Muzete to snadno obejit zmenou rozliseni na neco co neni 4K"
    Hm, to jsem asi nezkoušel, spustit hru a pak připojit. Tipuju, že jak Desktop tak ten Steam Big Picture se bude automaticky snažit o 4K
    S tím DisplayPortem, do té TV potřebuju cpát HDMI. Takhle to je konverze USB-C -> HDMI, s DP to bude USB-C -> DP -> HDMI, to mi začíná připomínat tuhle cursed konverzi...

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Na LG vyreseno vypnutim "LG Deep Color" je to nejaka jejich nadstavba nad HDMI.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MCKIDNEY: Vzhledem k tomu, že je ta konzole wipnita v rámci přípravy na prodej, tak by to mohlo být ok
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Protožena PS3 to nikdo nepoužíval, ale to proto že SONY s NVIDIA aktivně blokovali GPU akceleraci.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TRAGED: 4ka by tam mohla byt. Ale bacha na wifi - prvne vypni APcko. Sony je sneaky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    IKARI: Mě zůstala PS5 ponprechudu na Pro, jen nevim přesne jakej má aktuálně FW. Obecně ten, co byl když vyšla PS5 Pro. Tak proč si nezablbnout.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    "No Signal" na modernich TV. U me 2 LG televize a pouze ty.

Podarilo se mi tohle zreplikovat na:
    alza dongle a steam dock.
    Hlavne i na Fedora/Bazzite a KDE.

Problem:

1. Pripojis normalne a TV nejak zprovozni 4:4:4 4K pri 60Hz (Nejaky interni proces v TV)
    2. KDE i Wayland si tohle nastaveni ulozi do souboru a ocekava ze TV priste bude rozliseni podporovat.
    3. Pripojis se znova a KDE automaticky nastavi ulozeny profil dane TV. (Tohle Windows prakticky neumi, ale i tak se mi to povedlo na Win11)
    4. TV odmitne zobrazit signal, ale zvuk i CEC jde. Definitivne chyba v TV, ale snad to pujde opravit i ve Wayland.
    5. Ke zmene nedojde bez odhlaseni (musite restart ve SteamOS)

Muzete to snadno obejit zmenou rozliseni na neco co neni 4K:
    - Pro vychozi FSR1 je lepsi nastavit 1080p a pak telka.
    - Pro praci: 1440p

Zkusim zjistit co by se dalo nahlasit.
    Neni to SteamDeck, je to kombinace Wayland(Linux) a prevodniku z DisplayPort na HDMI.

Soubor k uprave ci smazani: ~/.config/kwinoutputconfig.json

Klavesova zkratka: Windows+P

Jakmile se jednou profil nastavi - tak vse funguje spravne (jenom s nizsim rozlisenim)

Program pro debug: kscreen-doctor

Doporuceni pro dock: Berte takovy co ma DisplayPort, HDMI je hot garbage pres USB-C.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak Sony to hlavne nedovoli protoze prodava iluzi o tom, ze jejich hry jsou specialni.

Ze stejneho duvodu musime koupit Raspberry PI, aby Dual Sense fungoval spravne bezdratove.
    IKARI
    IKARI --- ---
    DEEFHA: ja to chapu, kdyz ti na PS5 bezi Steam, tak to jsou hry, ktery Sony neproda na PS Storu ... ale nelibi se mi to
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    IKARI: Jako jo, divím se jim. Podporovali to u PS2 I PS3, ale u trojky to po čase zaříznuli (nějaký snad embargo kvůli výkonu) a čtyřka s pětkou to už oficiálně vůbec neměly. Nechápu.
    IKARI
    IKARI --- ---
    TRAGED: koukal jsem na to a je to teda spis technicka kuriozita, nez ze by to bylo prakticky - potrebujes na to PS se starym firmwarem, z doby nez ten exploit Sony odstranilo, a i kdyz to rozebehnes, tak bezproblemovost neni zarucena ... bylo by super, kdyby tohle Sony proste podporovalo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TRAGED:
    Prvni instalace ukazuje vyhody a to nema ani spravne nastaveni pameti. Linix podporuje sdilenou VRAM
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MCKIDNEY: Hm, hm. Že bych teda tu PS5 fakt na něco užil ...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Toho zas bude lezet po bazarech az opadne hype, stejne jako se steam linkem a steam controllerem v1
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    MCKIDNEY: Ja ale nechci steam machine. Ten mě celkem nezajímá. Ja nutně potřebuju tem ovladač 😀
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam