• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ve sleve jsem koupil tento dock, za cenu pod 1000 je to luxusni volba.
    [KAPITAN_JACK @ Steam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve]
    Ale jsou tam lepsi volby a ofiko je taky blizko.

Pouziva cisty DisplayPort extension a podporuje i moje zvlastni monitory.
    Mechanicky je to zdatne a skvele pro me (protoze ja mam SteamDeck jako soukromy pracovni notebook).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Valve’s Steam Machine has been delayed, and the RAM crisis will impact pricing. Valve is now aiming to launch its Steam Machine in the first half of 2026, rather than early 2026. How much will it cost, though?
    Valve’s Steam Machine has been delayed, and the RAM crisis will impact pricing | The Verge
    https://www.theverge.com/games/874196/valve-steam-machine-frame-controller-delay-pricing-memory-crisis
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GARFIELD: Škoda, že jsem svůj původní plán upgradovat letos z LCD na OLED změnil, ta cena je super. Ale člověk míní a GabeCube na dohled (snad!) mění... :⁠-⁠)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Nechcete nekdo OLED 512GB? Koupil jsem pred par mesici a vicemene se mi tu vali v supliku.

[Steam Deck OLED 512GB (06/25)]
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    REDSNAKE: oled 512gb

EZOP: latence žádná, určitě to zkus, maximálně jsi vyhodil 7eur, ale myslim že budeš spokojený
    EZOP
    EZOP --- ---
    SUBTITLES017: Jj HL2 byla moje první hra. Pak ještě Portal 2 (ale ten jsem ještě nerozluštil celý) a Postal 2 :-D ten jsem si chtěl dát po letech znovu. Aktuálně jedu celkem novinku Planet crafter.

Diky za reference na losseless, a latenci ovládání nepozoruješ? Asi to taky zkusím.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SUBTITLES017: Co jsi poridil? Lcd nebo oled rovnou?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: plus tedy okamžité wake up / sleep je super.. mam malé dítě a pro nějaké kratší hraní je to paráda.. a do ruky mi padne podstatně líp, než třeba ps portal
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    EZOP: jo jsem moc spokojenej.. pro mě je to návrat ke starším hrám, na který jsem měl už dlouho zálusk, ale posledních x let jsem měl doma jen ps4 a ps5 tak se na ně nedostalo - ne že bych nové hry nehrál, ale prostě tam ta touha po gta 4, hl2 atd byla vždycky.. navíc i ty novější si na steam decku zahraju, takže super.. obrovské plus pro mě jsou trackpady, protože to je pro mě např. při míření (zatím hlavně hl2) úplně jiný svět, než jen analogy.. užiju si tady prostě i "střílečky", což o ps5 / ps4 říct nemůžu

lossless scaling pro mě vyzkoušeno zatím asi jen u Forza Horizon 5 (bez LS cca 25-30 fps na střední detaily, s LS cca 60fps na high) - tam super, je fakt znát, že to běží PODSTATNĚ svižněji a tím, že zatím hraju pouze handheld, tak neregistruji nějaké problémy s vykreslováním/deformací obrazu atd.. na velké obrazovce vyzkoušeno nemám, ale podle mě to bude úplně v pohodě a za ty snímky navíc to určitě stojí (kort za 7€)..
    EZOP
    EZOP --- ---
    SUBTITLES017: Mně se líbí jak si ten Steam Deck pochvaluješ! :-)
    Ja jsem z toho taky vodvařenej taky z toho jak multifunkční zařízení to je…
    Ja to treba používal i jako stream deck :-D Kodi nebo v Linuxu nějaké prográmky…. Ale spis na zkoušku kompy mam ještě 2….

Btw jaka je zkušenost s losseless scaling?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: ježíš to LA Noire je tak skvělý.. ještě lepší, než si pamatuji z x360 kde jsem to hrál naposledy :)) za těch 6eur mám pocit, že to je normálně krádež:-D
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: zadat jen Z: taky nešlo.. chtělo to prostě rovnou cestu k L.A.Noire složce

nakonec jsem celou tu cestu otrocky vypsal (v gaming mode klávesnice vyvolat šla) a k mému údivu se to nainstalovalo :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Do budoucna: (neotestovano na Deck, pouze virtualka a instalator je 32bit v 2026 )
    1. Start + Prikaz "winecfg"
    2. Vyber "Drives"
    3. Zaskrtni "Show dot files"
    4. Ok
    5. Spust installator a zkus vybrat skrze C: a pripadne Z: disk.
    EZOP
    EZOP --- ---
    SMIICH: Ja to mam doma připojené přes Caldigit TB Dock a funguje mi to na pohodu.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    dobrej porod….. hned se mi bude lip spat :))

SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: v desktop tam tu klávesnici neotevři ani boha.. myslel jsem, ze ji v desktop zkopíruju a pak vložím v gaming mode kde mi ta klávesnici vyvolat jde, ale asi kopírování / vkládání asi nefunguje přes rozhraní, takže to vložit nejde.. dneska už na to seru, ale i tak děkuju za ochotu
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: jo tak tvl v desktop se nevyvolá ale v game mode jo
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: tak mi to nedalo a ještě jsem to zapnul a zkusil znovu.. neklikám na procházet, ale v instalační cestě se mi prostě klávesnice nevyvolá… externí klávesnici tady nemám, mozna s ni tam psát lze… ale systémová klávesnice tam proste vyvolal nejde
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: tvl tak mě tam fakt neslo psal.. mozna jsem to ale nejak posral, zítra schválně jeste zkusim
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Kliknu do Instalacni cesta a pisu.

Pokud mas mys, muzes vybrat cestu vedle a vlozit pres middle-click.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam