• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    IKARI: To jsem myslel tim ze nekonkuruji na cene. Presne tu strategii co popisujes.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MCKIDNEY: oni spolu moc nesouperi - pokud nepotrebujes trackpady, tak se tezce nevyplati kupovat Steam Controller, a pokud je potrebujes, tak nemas jinou moznost - kdyby Valve mel udelat levnejsi ovladac, tak by tenhle museli nejak osekat, coz by neslo jinak, nez obrat ho o featury, ktery ho odlisuji - z jejich pohledu: pro vsechny pro ktere je 100 EUR moc, existuje spousta alternativ, takze proc se vubec snazit?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: 8BitDo Ultimate 2C Wired Pad for PC
    Wired a bez Gyro (Vyrazne mene funkci) 650

8BitDo Ultimate 3-Mode Controller (Nutnost prepinat mezi standarty aby jsi dosahl vsech feature)
    1600

U obou je nutne mit Xbox ci PC pro upgrade FW - coz nekoho odradi.

DuelSense a Switch 2 Pro je 1800.

Jenom k te cene. Nemyslel jsem to jako drahe = spatne. Spis ze i Sony a Microsoft maji specialni kategorii pro pokrocile ovladace za 100$
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PRAASHEK: Je zhruba 2x alternativ, zhruba 4/3 konkurence. Rozhodne nebojuji na cene. Za me dobry.

Hlavni vyhodou je nativni podpora SteamInput - takze uz nemusime emulovat Switch Pro.

Takze cena je ok, pokud to clovek porovnava s Edge a Elite. Bude to s VATkou 2400+ IMHO
    IKARI
    IKARI --- ---
    jak ted Valve ukazuje ten svuj otevreny pristup, tak me stve, ze ostatni to nedelaji taky tak - vedle televize mam PS5, coz je vlastne taky pocitac, a kdyby na nem sel dual-bootovat linux, tak vubec nepotrebuju kupovat druhou, vlastne velmi podobnou krabici - z hlediska penez i budouciho odpadu je to situace uplne naprd, a technicky tomu vubec nic nebrani, jen to koliduje s obchodnim modelem Sony
    IKARI
    IKARI --- ---
    DEEFHA: taky :D ale doufam, ze ceny pameti pujdou dolu, a Valve bude zlevnovat spolu s tim, aby si to mohlo dovolit vic lidi
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MCKIDNEY: příznám se, že ta cena mi přijde tak nějak okay. určitě beru. nebo vymyslím kdo mi ho dá k narozkám a honem mu píšu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    IKARI: Jo tak to jo, já počítám s koncem roku, resp. klasicky na podzim. A jdu do toho, i kdybych měl prodat poslední zdravou ledvinu, co mám :-)
    IKARI
    IKARI --- ---
    DEEFHA: ja si myslim, ze to bude mastny, ale ze to stejne vyprodaj okamzite, protoze nebudou mit moc velky zasoby - oni to potrebuji vydat co nejdrive, protoze cim dyl budou cekat, tim bliz to bude k vydani dalsi generace konzoli, a tim vic to bude vypadat jako zastaraly hardware, takze nebudou cekat, nez budou mit dostatecnou zasobu, aby pokryli celou poptavku

a myslim, ze kdyby meli moznost to vydat naraz, nebudou to delat tak, ze vydaji ovladac a pak par dni na to ten zbytek - ja jsem tak nejak porad doufal, ze kazdym dnem prijde okamzik, kdy Valve rekne "a tady to mate vsechno" - to ze ted vychazi ovladac samotny rekl bych znamena, ze Frame a GabeCube jeste tak aspon mesic nebude, spis asi dyl
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    IKARI: Já si naopak myslím, že Valve chce s předstihem otestovat reakci na vyšší cenu (byť zatím jen u ovladače). Počkejte pak ta pálka za Machine! :-D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ( V sedm večer, ať nemusíte zbytečně počítat :-) )
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    A zdá se, že už zase platí že EUR==(USD+VAT). Pokud nás teda Valve na SW day nepřekvapí v košíku při chekoutu dalšími 20 EURy.

IKARI
    IKARI --- ---
    NECROMAN: tohle je trochu nemila zprava, protoze to znamena, ze Frame a Machine jeste jen tak nebudou :/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Podle review to asi koupim. Je to drahe - ale ja mam SD tak rad ze ho pouzivam casto i jako controller.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nový Steam Controller je tu za týden, za $99
    Steam Controller review: Valve’s new controller is a near-perfect PC gamepad
    https://www.polygon.com/steam-controller-2026-review/
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Steam Game Mode Has Been Brought To The Nintendo Switch Thanks To Proton 11 ARM - Steam Deck HQ
    https://steamdeckhq.com/news/steam-game-mode-nintendo-switch-proton-11-arm/

Karta se obrací! :-]

Teď vážně. Proton na ARM je už jen krůček od Protonu na Apple Silliconu. A jak si pak povede na M5 jsem opravdu zvědav.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Bez RT a hair physx to pujde v pohode.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    jsem si stáhnul demo Pragmata na steamdeck, chci koupit plnou, tak jsem si říkal, ze vyzkousim.. no pustím co celý je to takový zasekaný, nechce se tomu, max 30fps ale prijde mi to cely pocitově jeste horsi.. no najdu si ověřený tipy na dobry nastaveni a aplikuju.. porad to je špatný. hrát se to da, ale nejede to.. říkám si doprdele vždyť ten RE engine ma frčet jako po másle.. no a pak zjistím, ze mam na pozadí puštěny ještě art of rally, který jsem nevypnul..

no takze svět je zase v pořádku a Pragmata běží 60fps nádhera… 😁
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Když už se tady teda prodává a nakupuje - nemáte někdo náhodou doma Legion Go v pěkném stavu, který už nepotřebujete a mohl bych ho od vás koupit? Kdyžtak do pošty. Díky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MCKIDNEY: Ach so
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam