• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    IKARI
    IKARI --- ---
    za sebe, pokud bych mel hrat neco co je na hranici toho, co Steam Deck zvladne, co se vykonu tyce, tak to budu stejne chtit hrat na necem silnejsim s vetsim displejem, abych si ten vizual uzil - treba k Cyberpunku se cas od casu vracim, ale ze bych si ho zapnul na Steam Decku, by me ani nenapadlo - naopak na SD hraju hodne hry, u kterych chci tak nejak zamaskovat, ze uz nejsou graficky nejmladsi :D

Switch z pohledu toho, kdyz hraju hru v handheld modu, klidne mohl zustat takovy jaky byl - silnejsi HW je spis vyhoda pro vyvojare, protoze ti budou moct trochu uvolnit optimalizacni naroky, coz snizi vyvojovy naklady, coz je prenesne ta vec, kterou vidim jako hlavni benefit pro koncoveho uzivatele (hry budou o neco rozmanitejsi, ne levnejsi, aby bylo jasno, co tim myslim)

a pak je silnejsi HW a DLSS urcite vyhoda, kdyz se to pripoji k televizi ... ale to nemuzu komentovat, protoze to jsem se svym Switchem provedl prave jednou, abych zjistil, ze to funguje a nikdy vice :D u televize mam lepsi HW, ktery k ni muzu pripojit - Switch 2 by to pro me rekl bych nezmenil
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Dobre tl;dr. Shrnul bych to tak, ze GPU je vyrazne silnejsi a snadnejsi optimalizovat (Je to slaba 3050)

Takze jako srovnani se Switch OLED - neni to stejna kategorie zarizeni a maji odlisny pristup k uzivateli. Stejne jako predtim, nemyslim si ze je dobre to spojovat. Kdyz byl silnejsi a kdyz neni.

Taky to znamena ze nebudeme emulovat jako Switch 1 ve FullHD@60, kdyz puvodni hra nedavala 720@30. (Proto SD mel prezdivku Switch 2)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TL:DR:
    Switch is better for it being a native port and it also being a very efficient and optimized device in general with custom built DLSS that helps it tremendously. Steam deck suffers because it is using translation layers and is less power efficient than the Switch.
    Switch 2 vs Steam Deck: Cyberpunk 2077 Benchmarked - Docked & Handheld Tested
    https://youtu.be/SvGQik3m6ag?si=Ba27TwMD1mYHpp_2
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JUDE: Pipeline, Heroic a jinak nastenka
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUDE: Tak to máš štěstí, resp. tu Amigu ti asi závidím :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    DEEFHA: to vim co dělá a také to jde mimo mne když chci retro zapnu doma amigu :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    A dál, protože občas hraju v emulátorech, používám pluginy EmuDecky a Emuchievements. Jejich přínos bude lepší si nastudovat svépomocí :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    To samý platí pro ProtonDB Badges plugin.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUDE: Store jede přes browser, takže tam to nezafunguje. Jen v detailu hry v knihovně (ale nemusí být nainstalovaná).
    JUDE
    JUDE --- ---
    DEEFHA: Umi to ty informace zobrazit ve store? To by pro mne byla asi jedina jejich hodnota že se dozvim za jaky herní čas tak zhruba platim jinak to promne asi nema cenu ...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUDE: Nemusím lézt na web, abych se podíval na informace ke hře ¯\_(ツ)_/¯
    JUDE
    JUDE --- ---
    DEEFHA: a jaky je jeho praktický přínos?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUDE: Za mě určitě How Long To Beat plugin :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    Ok koupil jsem si legion go s se steam OS - funguje to pro mne velmi dobře - nejaky tipy bez čeho bych neměl ve steamOS žít? teda decky jsem si nainstaloval - takovy ty plaginy ktery meni tapy atp me moc nezajimaji spíše něco co ma praktické využití ne estetické :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SEJDA: Original:
    Fastest Handheld Display? - Switch 2 vs Steam Deck vs ROG Ally X and More
    https://www.youtube.com/watch?v=oKFYGv0Pb98&t=365s

Ten snimek krasne zobrazuje generace (berte to jako prumer/16ms)

Proc 16ms? to je rozpocet jednoho snimku pri 60FPS - vice jako 16ms a LCD ma pak znatelny ocas predchozich 1-2 snimku. Proto je muj oblibeny cil 40FPS - na mem Steam Deck LCD je 60Hz vesmes vyhozeni tepla, baterky a vyhozeni detailu.

Proto hry meli cil 30FPS na LCD televize 15 let zpet a prakticky vsechny CRT hry meli cil 60FPS predtim.
    A proto je tedka takovy humbuk kolem Switch 2, ktery ma LCD vhodny pro 30FPS a tvari se jako 120Hz upgrade s VRR :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MCKIDNEY: jeste by to chtelo graf trvanlivosti kvality kontrastu. Tam by si podle mne OLED taky s ostatnimi jenom vytrel. Ale takova trvalvist QLEDU by byla zajimava.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Uvidime co bude za dva roky :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MCKIDNEY: z toho vyplívá jediné, Swich 2 OLED se bude prodávat jak teplé rochlíky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ono to neni v rozporu, OLED je lepsi display prakticky ve vsech ohledech. Pro ilustraci priloha.

Ale otazka co definuje upgrade pro ne. Prakticky kazdy LCD starsi 5 let je na tom stejne a pokud se nerozhodli tak asi jsou spokojeni.

IKARI
    IKARI --- ---
    za me je teda OLED velky upgrade, zvlast kdyz jde o hru s dobrou HDR implementaci - mit velde sebe na obou pusteny Ori 2 pro porovnani je docela prozreni ... ale mame doma oba a nemam vubec problem hrat na LCD :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam