Ještě si trochu "zaoponuju", ale respektuju plně názory druhých. Zcela určitě se mi v tom projevuje zkušenost a návyk z předchozích desetiletí. Jakkoliv si pořád připadám jako "jura" (tím nemyslím, že chlastám a kouřím), tak ta životní zkušenost je prostě jiná, než je trend :)
LAUNCHER: To bylo spíše rýpnutí. Pořadí "SSD vs microSD" a hodnoty v pořadí "~30s vs 17s" - je mi jasní, že je to prohozené ;)
LAUNCHER: Tomu rozumím, i tu jejich práci chápu a tuším co to obnáší. Prostě nedokážu konzumovat video rychleji než text a zároveň to vstřebat. Když mám čas udělat si pohodlí a koukat, tak ok, ale to zase mívám jiné priority.
YAZZMAN: Nedá. :) U více méně automatické bezmyšlenkovité činnosti dovedu konzumovat audio. Mít puštěnou televizi jako kulisu u lepení modelů či žehlení asi ok, ale to buď stejně vím prd o čem je pořed v TV, nebo toho slepím půlku než za plného soustředění. Ale i tak se u práce musím koukat hlavně pod ruce, ne na screen - to bych jinak brzy přišel o prsty (ať už v kuchyni či při kutění).
Toť moje zkušenost a názor.
IKARI: Jasně buď si na to video udělám čas a dám tomu plných 15 - 20 minut, pokud to za to stojí, nebo to holt minu. Ale třeba i zevrubné recenze v textu zvládnu projít během pauzy na kafe a nepotřebuji u toho zvuk, což je prima v kanclu. Doma si to pochopitelně můžu pustit celé, to je pohoda.
Jinak synátor taky mívá puštěná různá videa u craftění (Minecraft), nebo blendění (Blender), to je více méně obdoba ruční práce. Na druhou stranu se pak diví, když má u toho blbě spočítaný úkoly, nebo u pletení uteklé oko, což se zase vůbec nedivím já. :D