• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Pro ty co nebudou sledovat, novy Ally ma baterku odpovidajici extra 10-15W spotrebe. Tedy na ukor vahy dohani SteamDeck jako posledni 2 radky.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Zajimave video
    Asus ROG Ally X Hands-On vs Asus ROG Ally - What's New & What It Means For Gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=HLCokHDqAAw

Pro me asi hlavni vec porad to, ze hlavni vyhoda SteamDecku bylo SoC co stoji mene nez APU na notesu a vyuziva svych 15W lepe nez konkurence. Nicmene tohle bude uzitecne pro ty co chteji Windows+vykon.

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    SUCZKER: většina kluků co znám, si na ně dává gumičky. Ale jo no, jsou takové jemnější než Xbox
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Já bych si ten switch I koupil, stojí to pár slupek, ale mám problém a tím jedním gamepadem nahoře a druhým dole + přijdou mi titěrné.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: To je přesně to, o čem mluvím :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Já bych byl pro návrat k NES gamepadu

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: To mi překvapivě vůbec nevadí :⁠-⁠) Stejně ho držím takovým specifickým způsobem, že to prostě vůbec nevnímám.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: SteamDeck mi hlavně přijde straně mohutnej a těžkej .
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ( obzvlášť, pokud jsi zleva doprava píšící Evropan -> doprava je vpřed, doleva zpět. Proto je A vpravo a B vlevo daleko logičtější rozložení :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: No, konkrétně u Switche mi vadí spíš ty analogy a celková hranatost, hrozně mě z toho bolí ruce. Asi by to spravil Pro Controller, ale ten zatím nemám a každopádně se tím docela vyrácí to kouzlo handheldového zařízení... Jinak GameCube je samozřejmě lahůdka, o tom myslím není vůbec potřeba diskutovat! :⁠-⁠D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: XYBA vs YXAB? Tak se podívej na GameCube ovladač a konečně prozřeš co je správné! :-]
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    U Steam Decku mi jednoznačně víc sedí ovládání, tomu u Switche jsem prostě doteď nepřišel na chuť. S tím mám problém obecně u všech Nintendo konzolí :⁠-⁠)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Obecna rada co nebere potaz hru musi brat v potaz nerovny odpor presunu z jednoho na druhy.

Kdyz bych si vzal Zeldu jako falesny pripad (aka Jde koupit na obojim)

Pokud jako Tom budes radeji hrat na switch, tak neni problem jit jednim smerem, ale obracene ano)

Hry se obecne nedaji tridit do skatulek malych, pro takto limitovane platformy.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NECROMAN: Ale zase pokud se jedná o nějakou hru co běží na bramboře typu Celeste apod, tam je to výkonově a rychlostí pamětí asi jedno a fakt je spíš o tom s čím se ti pohodlněji hraje. Jak už jsem zmínil může být i důležitý aspekt toho, že na steamu víš že s velkou pravděpodobností budeš moci v budoucnu hru hrát na úplně libovolným počítači.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NECROMAN: Imho multiplatformní hru raději na Steam deck. Například Divinity Original Sin 2 měl o dost delší loadingy na Switchi.
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    NECROMAN: Já radši switch, je pro mě lehčí a netopí a nehučí tolik co deck. Takže co jde, beru raději na switch. Ale asi jsem mimo mainstream
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JUNGLER: dotaz byl myšlen, zda kupovat hry na Switch, pokud jsou dostupné na Steamu? Jinak pirátit neplánuji, na Nintendu stále hraju exklusivky typu Mario, Zelda.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOM_HOST: No rekneme ze meme hraju na Switch 2 odkazovala na SteamDeck :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Na steam decku jde emulovat switch? Jako full?

Jako me se na switchi se hraje zelda super pac vydrzi v posteli 4h … sd asi ne ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Ano, pokud ti nevadi emulace, ci pirastvi - tak switch kopie je universalni.

Jinak ne, 50% extra spotreby je prakticky 100% vykonu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam