• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Díky ID PETGRIDUS za dnešní srovnávačku LCD vs. OLED :-) Dopadlo to jak jsem předpokládal - letošní black friday se ponese ve znamení upgrade!
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Krome SteamDeck jsou to katalogove SoC (System On a Chip). ROG Ally nabizi nekolik HW vyhod a da se snadno vylepsit aby drzel lepe v ruce jako SteamDeck.Nicmene toto je nam zname - rozumna diskuze toto povazuje za samozrejme.

Switch je odpovedny za rust trhu a zaroven Steam je zodpovedny za prodeje her pro handheld.
    Nikdo by nemel zit v iluzi, ze soucasna situace by existovala bez Steam a bez Switch. HW lepsi nez Ally se prodava do tabletu/flex roky.
    Narust zajmu a kupni sily ma jasny zlom. (Vzdycky nejaky byl)

Mezi HW+FW a Steam je spousta dalsich urovni. Windows jsou jasny problem a Asus pracuje na tom odstranit to. AntiCheat je dalsi priklad.
    ROG Ally i Lenovo se snazi situaci zlepsit, ale oba vyrobci zcela otevrene pracuji se SteamOS, aby zakaznici nemuseli cekat.

Ten titulek kontextu videa, a i v externim kontextu, dava smysl.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MBR: jako ze ti Win prijde lepsi pro handheld PC, nez SteamOS? zkus to trochu rozvyst, to me zajima ;)
    MBR
    MBR --- ---
    GEE: heh, to je dost extremni tvrzeni. podle me je rog ally lepsi nez steam deck a jsem s nim naproso spokojenej.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GEE: to někdo nevěděl? :)
    GEE
    GEE --- ---
    Windows Was The Problem All Along
    https://www.youtube.com/watch?v=CJXp3UYj50Q

jasně se ukazuje, že Microsoftí Windows handheld nebude Steamdecku sahat ani po kolena
    CAPITALD
    CAPITALD --- ---
    DEEFHA: mam SD OLED 512 GB, nepouzivam. Napis pls do directu, kolik das. Je bez opotrebeni. Ihned po koupi nalepene ochranne sklo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Bezva! Asus ani Lenovo mě nezajímají (ovšem Asus mě ani nemine, pokud ty leaky ohledně Xbox "handheldu" stojí aspoň trochu na pravdě). Asi do toho půjdu, ale nejdřív si ho omrknu :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Chysta se podpora pro Asus a Lenovo (pokud te zajima vetsi vykon a VRR) Ceka se jeste novy stroj na 35W.
    Neceka se a dokonce i popreli chystani se na vydani Steam Deck 2. Nedava to smysl, protoze i novy switch ma problem konkurovat na 15W.

Takze pokud te zajima baterie, hluk a OLED - tak porad pohoda.
    Pokud te zajima maximalni vykon a SteamOS - pak jsou tu i dalsi stroje s LCD.

tl;dr Kdyby nemel LCD, koupi bych si porad OLED.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PETGRIDUS: Super, to je úplně v pohodě. Nijak na to nechvátám :⁠-⁠)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DEEFHA: Ahoj, kdyby se nikdo neozval jinej, tak ti ten SD OLED mohu ukázat, ale můžu až tak příští týden. Prodávat ho nechci.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Zvažuju, že si pořídím SD OLED (teď mám obyč). Měl bych k tomu pár otázek:

* našel by se někdo z Prahy, kdo má SD OLED a byl by ochotný se někde sejít, abych si mohl porovnat rozdíly na vlastní oči?
    * nechtěl by se případně někdo zbavit svého OLED? :-D
    * když už jsem se k tomu konečně rozhoupal, tak se doufám nestane, že by Valve vyjelo s nějakou další vylepšenou verzí? Mám dojem, že se nic nechystá, ale při mé smůle...
    KALAM
    KALAM --- ---
    DARUMA: ahoj, mě Zoom normálně funguje, ale nemám hru na sd. Nemáš nějaké komunitní nastavení ovladače?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Netušíte náhodou někdo jak zprovoznit zoom v Cyberpunku 2077? Když zapnu na SD ve hře zoom, tak se zazoomuje jen levy horní roh a se zazoomovanýn oknem nelze hýbat. Díky!
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    JIRKA207: Hraju na oled a supr. Sem tam neco neprectu, ale lupa poslouzi. Jinak hned z kraje hrani jsem vypl Half-rate shading v °°° menu. Coz dela neplechu prave u textu v ui.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OMNISLASH: Safra… tak to sem spatne pochopil 😅 tak to zkusim, dekuju.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    JIRKA207: A cestina patri do trojice Chinese, Japanese, Korean?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    PRAASHEK: To sem taky nasel, ale hraju to v cestine a takze to nemuzu pouzit.

Works for all non-CJK languages
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JIRKA207: letmo jsem zkusil google "kingdom come 2 font mod" a třeba by ti pomohlo totok
    BETTER FONTS at Kingdom Come: Deliverance II Nexus - Mods and community
    https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/129
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Hraje tu nekdo taky KCD2 na Decku?
    Prijde mi to hratelny, jen bych uvital mod na zlepseni citelnosti textu v inventari… ale nemuzu zadny najit…:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam