• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    JUDE
    JUDE --- ---
    DEEFHA: a jaky je jeho praktický přínos?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUDE: Za mě určitě How Long To Beat plugin :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    Ok koupil jsem si legion go s se steam OS - funguje to pro mne velmi dobře - nejaky tipy bez čeho bych neměl ve steamOS žít? teda decky jsem si nainstaloval - takovy ty plaginy ktery meni tapy atp me moc nezajimaji spíše něco co ma praktické využití ne estetické :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SEJDA: Original:
    Fastest Handheld Display? - Switch 2 vs Steam Deck vs ROG Ally X and More
    https://www.youtube.com/watch?v=oKFYGv0Pb98&t=365s

Ten snimek krasne zobrazuje generace (berte to jako prumer/16ms)

Proc 16ms? to je rozpocet jednoho snimku pri 60FPS - vice jako 16ms a LCD ma pak znatelny ocas predchozich 1-2 snimku. Proto je muj oblibeny cil 40FPS - na mem Steam Deck LCD je 60Hz vesmes vyhozeni tepla, baterky a vyhozeni detailu.

Proto hry meli cil 30FPS na LCD televize 15 let zpet a prakticky vsechny CRT hry meli cil 60FPS predtim.
    A proto je tedka takovy humbuk kolem Switch 2, ktery ma LCD vhodny pro 30FPS a tvari se jako 120Hz upgrade s VRR :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MCKIDNEY: jeste by to chtelo graf trvanlivosti kvality kontrastu. Tam by si podle mne OLED taky s ostatnimi jenom vytrel. Ale takova trvalvist QLEDU by byla zajimava.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Uvidime co bude za dva roky :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MCKIDNEY: z toho vyplívá jediné, Swich 2 OLED se bude prodávat jak teplé rochlíky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ono to neni v rozporu, OLED je lepsi display prakticky ve vsech ohledech. Pro ilustraci priloha.

Ale otazka co definuje upgrade pro ne. Prakticky kazdy LCD starsi 5 let je na tom stejne a pokud se nerozhodli tak asi jsou spokojeni.

IKARI
    IKARI --- ---
    za me je teda OLED velky upgrade, zvlast kdyz jde o hru s dobrou HDR implementaci - mit velde sebe na obou pusteny Ori 2 pro porovnani je docela prozreni ... ale mame doma oba a nemam vubec problem hrat na LCD :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja nepovazuji obraz za upgrade (pokud by vas to trapilo, tak se neptate)

Spotreba, hluk je pro me zajimave a muze hnout smerem k upgrade.

provoz na slunci je dnes asi vzacny, ale to naopak hne obracene k LCD

64GB MMC to prakticky rozhodne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Stejně furt přemýšlím ten "obyč" střelit a upgradovat na OLED :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    DEEFHA: Včera jsme s kolegou v letadle seděli vedle sebe, noční let... On SD LCD ja OLED. Chtel jsem SD OLED moc a ani neuvažoval že bych vzal LCD.
    Když jsem to včera vedle sebe viděl, tak i to LCD mi přišlo hezký..
    Kolegovi se samo moje OLED líbilo rikal že hned vidí ten větší display. Za sebe mi to přišlo skoro jedno, byl bych spokojenej i s LCD.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LANDSMAN: Jasný, to jsem si právě taky ověřil. Když jsem kupoval SD, tak žádná OLED varianta ejště nebyla. Bral jsem co bylo :-)
    LANDSMAN
    LANDSMAN --- ---
    DEEFHA: Ja do nej sel prave kvuli OLED. Bez nej bych ho ani nechtel, stoji to za to. Plus nema tak viditelne velke ramecky. Cerna je cerna. To stejne jsem resil u PS Vita. Jak si to da clovek vedle sebe a porovna barvy je jasno.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LANDSMAN: Jj, já už mám třetím rokem obyč SD a jsem s ním podobně spokojený jako ty :-) Řeším jen upgrade na OLED.
    LANDSMAN
    LANDSMAN --- ---
    DEEFHA: Uz sis ho poridil? Za me je to fakt game changer pro casual hrani.
    Nechci po celym dni v praci jit sedet k pocitaci - chci si jit lehnout na gauc / do postele a dat si 15 minut oddechovy hrani. Vozime ho sebou i na delsi cesty. Jednoznacne skvela investice, kdyz vis, co chces hrat. Za me to ma benefit i Linuxu, se kterym se da v zadockovanym stavu pracovat jako s klasickym PC.
    BOBES
    BOBES --- ---
    Hola.
    Nesetkali jste se s problémem s instalací "GNOME application platform version 46"? Nějak se mi to nechce nainstalovat.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a sakra, jenom jsem ti poškodil páteř a teď jsi ochrnutý. tak sorry.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MBR: *ratatata*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam