• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOM_HOST: Hluk, spotreba, latence pameti a obrazovka? VR, HDR...
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    TOM_HOST: Není ten LCD hlučnější větrákem než OLED?
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    MCKIDNEY: Oled je lepsi ve vsech ohledech? Jakoze krom vydrze a obrazovky v cem?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IKARI: tak pokud se nepletu nějaký ty cyberpunky a kdesicosi to furt dává, ne? To beru za novější hry.
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: uplne vsechny novy hry to uz neda ... jak to presne je ale nevim, graficky narocny hry na tom nehraju
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Co jsem tak koukal tak to s nejakejma kompromisama furt zvlada i novy hry ne?

Praveze jediny moje herni zarizeni to neni a nebude, mam switch oled, herni komp ale ten je napojen na tv a ta je casto obsazena jinymi cleny domacnosti takze stejne nehraju.
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: Valve, dle vlastnich slov, ceka az bude k dispozici HW, ktery bude vyrazne vykonejsi pri stejne cene a spotrebe, protoze jim upgrade nestoji za snizeni vydrze baterky - dneska jsou vykonejsi handheldy, ale zerou o dost vic a nejsou zrovna efektivni pri 15 W, na kterych bezi SD - takze driv nez zacnou vyvijet dvojku, tak musi byt na trhu hardware, ktery bude odpovidat tomuhle pozadavku, a ten zatim neni, takze to jeste par let bude trvat, pokud Valve nezmeni strategii
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak cenovy rozdil obhajis proste tak, ze je to tvoje primarni zarizeni na hry.
    Pokud ano, tak OLED je proste lepsi. Konkurence zacina na ROG ALLY X a tam se mrkni kolik te bude stat :)

Na ty zbyle otazky si musis odpovedet sam, ale uprimne soucasna sleva 20% je hell of a deal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OLED vs LCD uz neni vhodna otazka. Specialne po zlevneni 256GB verze.
    Pokud mas na to rozpocet, tak OLED je lepsi ve vsech ohledech.
    Pokud na to nemas rozpocet, tak dostanes porad uzasny deal.

Otazky dneska jsou:
    Koupit pouzity 64GB a upgradovat vs novy.
    Koupit pouzity a nove joysticky vs novy.
    Koupit miniPC s Ryzen APU misto steam deck (prenosne, USB powered, potencialne vykonejsi - ale neni handheld)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TOM_HOST: No, skoro jo. Je fakt, ze si ten cenovej rozdil taky porad nemuzu obhajit sam pred sebou..
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    REDSNAKE: Oled je temer dvakrat drazsi na bazarech nez lcd … umele samosebou
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MISEC: Jestli to bude jak pise Ikari nize tak nekolik let asi nema smysl cekat. Na steam decku mi prijde super, ze treba disk je upgradovatelny. Tak mozna proste vzit lcd a b pripade potreby dokoupit disk by mohlo byt reseni…
    MISEC
    MISEC --- ---
    REDSNAKE: Tie som na hrane vziať LCD alebo počkať ešte co bude skôr Oled akcia lebo nová iteracia.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MISEC: Taky to ted prevaluju v kosiku. Myslel jsem si, ze by mi lcd stacil ale aktualne jsem ve fazi, ze okounim po bazarovem oledu spis kvuli velikosti obrazovky. Jestli bude steam deck 2 tak by jednocka mohla jit cenove niz..
    IKARI
    IKARI --- ---
    MISEC: nova iterace nejspis jeste par let nebude (odhaduje se 2028 a pozdeji) - pokud jde o LCD vs. OLED, tak mame doma oba, a na jednu stranu OLED vypada vyrazne lepe a baterka vydrzi dyl, ale na tu druhou, ja zrovna vetsinu casu hraju na LCD a nijak zvlast mi to nevadi - zalezi na tobe jak jsi citlivy na lepsi displej a na cenovku, ale oba jsou validni volba
    MISEC
    MISEC --- ---
    Pozerám ze je v akcii LCD verzia 256, hm oplatí sa to ešte kúpiť ci čakať na zľavu na Oled alebo novú iteraciu? Mat tak veštec ku guľu 😁.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    SMIICH: parada, funguje to dobre. Zkusim jim to predhodit, treba je to bude bavit.
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    ANT_39: Já jsem si tam dal češtinu tady od tud: https://lokalizace.net/cestina-do/a-short-hike-2019
    Jinak že je to pro malý je jen moje teorie. Náš 6letej kluk zatím ještě neví, že existujou elektronický hry a steamdeck neviděl ani na obrázku. Takže jsem to pařil jenom já:)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    SMIICH: Tyto, super hra, dík za doporučení. Pro malý moc nevím, kvůli angličtině, leda kdyby to člověk přímo hrál s nimi, ale mně se to při marodění dost líbilo :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SMIICH: bylo mimochodem zdarma na Epic Games, takže to má možná dost lidí v inventáři aniž by na tuto existenci pomnělo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam