• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TOMICK: Davam to na generickou USB C nabijecku. Predtim jsem to mel na Lenovo 68W, ted jsem tu zmet nabijecek, co jsem tam mel, trochu konsolidoval a dal tam Anker Prime Charger 200W. Se spravnym kabelem oboji nabiji "rychle", pozna se to podle jasne bile svitici kontrolky vedle nabijeciho portu.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Zdravim! Neporadili by jste mi nekdo nejakou alternativu k nabijeni oled steamdecku? Ta UK redukce, co sem k tomu dostal, se mi strasme nelibi:) dik moc
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Spis az ti prijde, tak zapoj do elektriky a priprav se ze prvni update muze trvat dlouho a bude pravdepodobe potrebovat restart rucne.

Celkem casta stiznost novych uzivatelu zpusobena tim, ze deck ma stary FW z tovarny.

Nebo aktualizovat rucne v Recovery.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    no jak to čtu, tak origo bude asi nejjistější cesta :) zatím čekám na doručení (doufám, ze v úterý, uz se nemůžu dočkat), pak se pořádně seznámím s handheld modem a dock vezmu stejne asi až za par týdnů.. a urcite vezmu origo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    To je chovani USB docku obecne, ale Steam Deck ma problem s USB inicializaci pri startu. (Wayland/Gamescope nerozpozna spravne monitor pokud to startuje s externim monitorem v grafickem boot rezimu.)
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    SUBTITLES017:
    Můžu přidat vlastní zkušenost: doma mám Lenovo 40AC a Lenovo 40AY.
    Lenovo 40AC (Thunderbolt 3 dock) mi se Steam Deckem nefunguje – Deck neumí Thunderbolt, takže funguje maximálně nabíjení, ale žádný obraz ani USB.
    Lenovo 40AY (USB-C dock) se Steam Deckem funguje normálně – obraz, klávesnice, myš, nabíjení.
    Občas se mi stane, že po připojení nenaskočí obraz a musím odpojit a znovu připojit monitor / dock. Podle zkušeností na fórech je to běžné chování Steam Decku + USB-C docků, není to problém konkrétního modelu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Hmm tu mam na ceste a zitra tu bude. Neodolal jsem sleve.
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: 6-in-1 Multifunctional Docking Station for Steam Deck
    V tuhle chvíli asi zkoušet jiné nepotřebuju, kdybych kupoval nový, tak zkusím asi ten ofiko...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Kterej od nich mas? Mam tu nekolik a muzu poslat na zkousku. Zatim jsem nemel problem s AlzaPower, JSAux OmniCase a ofiko.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JUNGLER: Ano, pro Xbox controllery je casto potreba upgrade firmware na Win10 a Xbox.

Mel jsem jich par a za 10 minut ma clovek poreseno na roky dopredu. Specialne s 8bitDo Xbox s magnetickym joystickem za 700Kc
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KAPITAN_JACK: hm dobrý vědět.. s origo steam dockem předpokládám ze by snad vše mělo být ok..
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    SUBTITLES017: Já mám JSAUX dok a ten nefunguje s některými televizemi (PC monitory a projektory zatím všechny fungovaly). Zkoušel jsem to se třemi, na jedné (staré, ani ne FullHD, v hotelovém pokoji) fungoval, na dvou novějších ne - Deck poznal, že se připojil monitor a vypnul displej, ale TV pořád hlásila No Signal. O možnosti updatu FW jsem nic nenašel, když jsem to reklamoval u JSAUX, tak mi poslali nový, ale ten taky nefungoval.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    MCKIDNEY: S těma xbox ovladačema jsem občas měl problémy a musel jsem je updatovat pres pc aby mi fungovaly na SD. Každopádně předpokládám, že novej steam controller tyto prudy vyřeší :) už se na něj těším :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Ano dock ma Firmware, Ano aktualizace pres linux muze byt problem. To se treba tyka hlavne Xbox ovladacu (dobra rada pro nekoho kdo kupuje ovladace ke Steam Deck je pripojit k Windows nebo Xbox a pak slapou normalne)

Nestoji to za extra penize, ale neplatis o moc extra. Adapter, Kabel, takovy hub a dock je kolem 70 dolaru tak nebo tak.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: no nevim tedy, jestli to není blbost, ale k těm updatum FW jsem našel tohle:

"Originální dok je jediný, který dostává aktualizace softwaru přímo přes systém Steam Decku. Valve pravidelně vydává opravy, které zlepšují kompatibilitu s různými televizemi a řeší problémy s obrazem. U neoriginálních doků musíte (pokud to vůbec jde) aktualizovat firmware složitě přes PC."

ale ted jak to ctu poradne, tak asi chapu, ze se jedna o FW toho docku, takže asi o nicem ve finale...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: JSAUX posila zasilkovnou a je to do 5 dnu u veci skladem. (Je to OEM vyrobce dilu pro steam deck)
    Steam posila DPD a nebo zasilkovnou. Necekal jsem dlouho.

Nevim co mysli aktualizaci FW - pri tom externi USB nefunguje.
    Pokud si kupujes original, dtak nepotrebujes extra adapter.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: díky, už jsem taky něco dohledal a asi koupim origo.. asi především kvůli podpoře updatu FW a taky ať to pěkně "ladí" :)

jinak jsem dneska objednal 512gb OLED a těším se až přijde (už se nemůžu dočkat, až zapnu po x letech HL2!!) .. objednal jsem přímo přes Steam, tak doufám, že nebudu čekat dlouho :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Ne, ale vyplati se display port pokud mas telku ci monitor co to podporuje.

Za zvazeni stoji:
    1. Cestovni adapter
    2. Stojanek (pro touch screen a pohodli)
    3. Display port
    4. Dockovaci stanice potrebuji napajeni.

https://jsaux.com/products/3-in-1-45w-charger-dock-for-steam-deck-hc4503
    https://jsaux.com/products/6-in-1-multifunctional-docking-station
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    Ahoj, je nějaký důvod proč koupit origo dock pro steam deck? Chci to občas připojit k tv a hrát i s myší a klávesnící, tak mě zajímá, jestli se vyplatí si připlatit, nebo na to bude stačit nějaký obyč usb-c dock za pár stovek z Alzy... díky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nekdo s OLED, kdo by downgradoval? Klidne doplatim, ale mam chut to poladit.

Jinak spanek me funguje krasne po vytvoreni swapu. Tedka resim dodani podpory do Steam konfigurace.

Ale jeden boot do Live pro zmenu oddilu. Zmena jednoho symlink v btrfs A i B. SteamOS to podporuje v pohode, ale klient kontroluje power button :(
    Nez dostanu podporu do klienta, tak jeste napisu ten postup.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam