• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEEFHA: Nemusej bejt obě tvoje ^-^
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUNGLER: No, já se spíš děsím, kolik si Gabe řekne za kostku... Bez jedný ledviny bych se ještě obešel, ale bez dvou by to nebylo moc příjemný.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Koukám, že elegantně vyřešili moji otázku ohledně upgradu na OLED 😁
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja mel nabidky na 1/2 ceny uz kdyz to stalo jenom 400 babek.

Pokud nekdo zvednul cenu na bazaru tedka - tak jenom doufa ze mu to sezerete.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Oni zase spadnou dolu. Steam musi udelat ceny co vydrzi aspon rok v dobach kroze
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Prodávat Steamdeck za menší cenu než je cena součástek, by fakt nedávalo smysl.
    Je to na hovno, ale těžko se jim divit.
    Kdo si zaslouží čočku jsou lidi, co ho za ty prachy prodávají z druhé ruky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    mnojo, koukám, že hned už vyskočily i ceny bazarovejch. Než jsem se rozhoupal minimálně o 2k nárůst.

Rip já, to jsem mu chtěl dnes napsat. 15,5 za jetej oled 512 fakt nedám..
    MISEC
    MISEC --- ---
    NECROMAN: No to ano, ale kto to vedel. Chcel som kúpiť keď bude znova na sklade, za túto novú cenu nehrozí.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MISEC: Koukám, že jsem svůj rok starý OLED Steam deck prodal dost pod cenou. Nový je teď za 779,00€ - 512 GB OLED
    MISEC
    MISEC --- ---
    Steamdeck opäť na sklade, ale za výrazne vyššiu cenu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Doporucuji jako video pro lidi co planuji pouzivat nejake mini PC jako Steam Machine.

Dobre rozvrzeno, dulezite kapitoly tam jsou, mate se pak na co ptat pokud resite stejny problem
    I didn't want to buy a console, so I built this.
    https://www.youtube.com/watch?v=ydbsXjZxYBo
    MBR
    MBR --- ---
    KAPITAN_JACK: casto resim podobny problemy a vetsinou je to nekompatibilita mezi HDMI kabelem a TV. nemyslim HW zavadu na kabelu, ale proste novejsi/jinou verzi. vim ze to zni divne, ale resil jsem to asi 10x a proste mezi nekterou TV nefunguje nekterej kabel s nekterym devicem. a pak treba jinde ten kabel bezi.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Jasny, me se to stalo na LG u rodicu - tak jsem zkoumal.

Tedka uz by mel existovat ten soubor a muzes me ho asi i poslat do posty jestli chces
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: Chová se to jinak, takže problém bude asi jinde.
    1. Switchnu do Desktop módu
    2. Připojím do docku HDMI
    3. Obrazovka decku zhasne, TV nereaguje. Zvuk jde z Decku (když třeba mačkám volume) - to je IMHO divný, ale s Deckem mám druhý problém, a sice že audio nejde do jacku, možná to souvisí s tím.
    Zkusil jsem v TV povypínat všechno, co se dalo, bez výsledku.
    Takže na to asi kašli.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Jinak jedna dobra zprava: HDMI a AMD se prestali hadat a Linux drivery budou mit podporu HDMI 2.1 a VRR. (Jeste to neni 100%, ale vypada to dobre)

Druha zprava je, ze konverze z display port na hdmi uz je soucasti te dockiny. Krome upgradu TV na tu co umi DisplayPort ci USB-C nemusis nic resit u HW.

Mrknu jak to dela gamescope (to je to prostredi co je za Steam Big Picture na SteamOS)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Steam udela 4K ale nemusi vypnout hlavni obrazovku:

1. Dej Steam, Power, Switch to desktop mode
    2. Tam pripoj TV a melo by to nabidnout kombinace a chces rozsirene ci pouze steam deck. (To se da taky spustit pres Windows+P)
    3. Nastav si rozliseni a vse podle libosti, pak uz si to bude pamatovat aspon v desktop rezimu.

Podivam se ti jeste na ten gamescope (Treba je to tam jednodussi)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: Díky za analýzu.
    Znělo to slibně, ale ten soubor kwinoutputconfig.json tam nemám. Taky myslím, že mi nejde zvuk když mám No Signal. Resp. myslím že jde z Decku.
    Až to budu zkoušet znova, zkusím si pohrát s nastaveními toho vstupu, třeba tam je nějaký chyták stylu toho Deep Color.
    kscreen-doctor vypadá, že by mohl pomoci, ale i kdybych si na něj napsal skriptík, nevím, jak bych ho spouštěl bez obrazovky...
    "Muzete to snadno obejit zmenou rozliseni na neco co neni 4K"
    Hm, to jsem asi nezkoušel, spustit hru a pak připojit. Tipuju, že jak Desktop tak ten Steam Big Picture se bude automaticky snažit o 4K
    S tím DisplayPortem, do té TV potřebuju cpát HDMI. Takhle to je konverze USB-C -> HDMI, s DP to bude USB-C -> DP -> HDMI, to mi začíná připomínat tuhle cursed konverzi...

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Na LG vyreseno vypnutim "LG Deep Color" je to nejaka jejich nadstavba nad HDMI.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MCKIDNEY: Vzhledem k tomu, že je ta konzole wipnita v rámci přípravy na prodej, tak by to mohlo být ok
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Protožena PS3 to nikdo nepoužíval, ale to proto že SONY s NVIDIA aktivně blokovali GPU akceleraci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam