• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULAZDohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce
    Vyfoť a sdílej fotku (popř. aspoň popis) bosse/questu/puzzle ze hry, ve které jsi se zasekl tak, že jsi jí musel odinstalovat nebo se na to chystáš hned, jak zmizí rudá mlha před očima + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin jsi v ní utopil.

Klub pro borce: [Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!]

Nerad bych, aby se to tu zvrhávalo v urážení (páč loseři jsou apriori všichni, kdo sem přispívají:)!
    Je to spíš o přiznání chyby/slabý chvilky/nedostatku trpělivosti. Následná konstruktivní/věcná debata je naopak vítána.

Přiznání nebo aspoň hru, o kterou se jedná dávejte prosím tučně. Ať je to aspoň malinko odlišený od ostatní debaty.

Díky a enjoy!
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Njn, pokaždý se všechno nepovede. Naštěstí mám herní backlog tak masivní, že ho do konce života rozhodně nezvládnu odbavit, takže jedeme dál! Když už jsem byl na tom XSX, promptně jsem rozehrál South of Midnight a musím říct, že po první kapitole mě to docela zaháčkovalo. Tak snad se to nějak nezvrtne.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: No takže to máš víceméně stejně jako já. Jako kdyby to mělo něco extra, tak je mi grafika fuk. Grafiku jsem odpustil i staršim dílům Stalkera anebo Nier Automata, který všude strašně kritizovali za zastaralou grafiku a já to vůbec nevnímal! :D Jo ty ryby mě taky strašně štvaly, navíc i nepobavilo to, že za mnou šly i kus na pevninu, takže kdoví, co to bylo? Ale každopádně muj seznam je dlouhej na to, abych tomu dával větší šanci :) Mám ted trochu krizi, nainstalováno spousta akčních her, třeba ten novej Doom - skvělej, ale chybí mi něco pohodovějšího, kde bych si mohl jen prozkoumávat svět, ničim se nenervoval a nebyl to teda nějakej horor s temnou atmosférou. Když už mám náladu na něco klidnějšího. Naposled jsem instaloval Subnauticu Below Zero, tak snad to nezklame.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: No, tak po dvou hodinách z toho opravdu mám takový nemastný, neslaný, prostě nijaký pocit :-/ Hraju za Investigatora, protože jsem explorační typ, no ale ono fakt není moc co zkoumat! Taky rád lootuju, ve Falloutu čtyřce jsem sebral každý šroubek a ozářenou psí konzervu, i když mi to k ničemu nebylo... Tady se dá sbírat jen hrozně málo typů věcí a i když už jich mám plný inventory, žádný opojný pocit úspěšného hoardera se prostě nekoná. Grafiku nehodnotím, ale atmosféru to nemá (ta se dá vykouzlit i na PS2, žejo). Tupost nepřátel mi nevadí, ale zábavné to není. Zvířata tam taky nejsou! Narazil jsem jen ve vodě na nějaké otravné hejno ryb, kterým jsem zjevně chutnal (ale bylo to až absurdně komické) a hejno netopýrů v dolech. To tam bylo pokaždé, když jsem šel přes to jedno a to samé místo. Zbraně jsou divné, UI taky. Škoda, přeškoda...
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Tak uvidíš, třeba se ti to bude líbit :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Huh teda! Já se na to právě chystám a tohle mě docela vyděsilo :⁠-⁠)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Atomfall: Mám v tom cca přes 3h a vzdávám to, místo hraní této hry bych šel asi koukat do ohně, to bude mnohem zábavnější aktivita. Když jsem to rozehrál, tak první, co mě zarazilo byla grafika, připomnělo mi to tak o 10 a víc starší hry, hlavně co se týče detailů. Další bída je boj, takle špatnej boj jsem vídal u nějakejch hororovejch her, co jsem koupil na steamu za 5 éček a dělal na tom jeden autor. Někdy jsem umlátil klackem celou rotu a neubrali mi ani kousek života, jindy naopak jeden trouba mě sejmul krásně klackem, zatimco já měl nějakou brokovnici či co. No další místní zázrak jsou enemáci. Nejčastěji jsem narazil na outlaws, šašci, co většinou chodí spořádaně za sebou jak vláček a pískaj si, sem tam se zastaví a dělají, jakože něco dělají. Inteligence nepřátel taky fascinující, většinou jim jde snadno utéct, zase tak daleko se za člověkem neženou, je možnost skrýt se v nějaký mizerný trávě, kde by asi reálně zahlídli i zajíce, natož normálního člověka. Ale když jsem zaběhnul do trávy, tak už nevěděli, kde jsem, ale pro jistotu mi tam poslali aspon granát :) Příběh vcelku žádnej, nejen v tomto mi to připomnělo spíš survival hru s tim rozdílem, že i v podprůměrnym survivalu je mnohem víc surovin a víc možností co postavit/vyrobit. Tady jsem měl hned na začátku základních surovin plno, ale neměl jsem co vyrábět. Když už jsem koupil návod na nějakej primitivní granát, tak to stejně chtělo navíc vzácnější materiály, se kterými jsem se do tý doby nesetkal. Poslední důvod, kvůli kterýmu bych mohl dát hře ještě chvíli šanci je průzkum světa, poflakování se kolem. No, takto prázdnej svět jsem dlouho neviděl, i těch blbejch materiálů je tady minimum, většinou polorozpadlý baráky, kde se nedá nic a kolem nich pochodujíc roty těchto troubů viz výše. No takže jasnej uninstall a radši zkusim něco jinýho :)
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    ELHO_CID: Na GOGu je za 2 eura Memoria a Chains of Satinav, oboje od Deadalicu. Odporucam si zahrat a som si sity ze zmenis nazorm na tuto firmu. Adventury su moj oblubeny zaner a tieto 2 hry su to najlepsie co zaner ponuka
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Baldur's Gate III
    Podruhe jsem se dostal do tretiho aktu.
    Podruhe, protoze prvni nepruchod jsem hral za Lae'zel, protoze me hra nespravne nerekla, ze si mam radsi vyrobit svou postavu, nez hrat za nejakou z predvytvorenych.
    A hra me pribehove dostala do bodu, kdy se budu vuci nekomu citit jako zmrd, at uz pujdu kteroukoli pribehovou linku.
    Tak uz koncim s klikanim na dvere, ktery jsou otevreny, ale kurzor si to vetsinou nemysli.
    Koncim s nevedenim, co je zem a co ne.
    Koncim s neschopnosti kamery chodit do jinych pater.
    Koncim se zbytecnym prohledavanim tisicu prazdnych beden.
    Nevadi, ze se nikdy nedozvim, k cemu jsou veci jako lano, ingot, nebo gemy.
    Pribehy byly skvele, filmove, s perfektnimi hereckymi vykony a dechberoucim dubbingem, az na mou postavu, ktera byla potichu, snad podle vzoru pokemonu a dragon questu.
    RPG system byl taky strasne moc paradni. Ale chtel bych globalni prepinani tahoveho systemu misto prepinani po postavach.
    A vsechen ten equipment, kde kazdy kus je unikatni! A jak hra je o jinych vecech, kdyz mate v parte jine postavy!
    Diky vyvojarum za skvelou zabavu a dobrou ukazku, jak funguje Dungeons & Dragons 5th Edition.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Deponia - kdyz Deadalic po prusvihu s Gollum zkrachovali, ozyvaly se reakce, ze je to skoda, ze delali skvele point-and-click adventury. Pak na me vyskocila za rozumnou cenu kolekce 4 her Deponia, ktera mela hezke hodnoceni. Cekal jsem od toho neco jako Monkey Island. Tak jsem to koupil.
    Pozitivum je mozna ceska lokalizace, ktera ale neni nijak extra kvalitni. Styl kresby vypada hezky a nevadi ze je chaoticky, protoze predmety se kterymi jde interagovat se vysvicuji.
    Trochu problem pro me bylo, ze hlavni hrdina Rufus je mi dost nesympaticky. Na prvni pohled je to chaotik jako Guybrush, ale cim dal tim vic mi pripadal jako hajzlik a budizknicemu. Taky humor mi propadal moc krecovity, par vtipu dobrych, ale je to porad nemecky humor.
    Co me ale kompletne odradilo byly momenty, kdy se Rufus nekde zasekl a nebylo mozne s nim hnout. Restart hry nepomuze, musite nahrat posledni manualni save. A jako ukladat hru kazdych pet minut, protoze se kdykoli muze zaseknout, to hodne kazi imerzi.
    Takze ne, fakt neni skoda, ze to studio skoncilo.
    Mozna to jeste zkusim dotahnout az me prejde nasranost. Ale ted jdu pro zmenu hrat neco kvalitniho.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ad Doom Dark Ages - ja si pockam na video vystrizenych filmecků (pokud uz neni, jeste jsem nehledal). Dal jsem si prvni misi a nejak mi to nenavnadilo chut pokracovat. Vtipne ze jsem mackal porad reload ze zvyku z jinych her :) Hral a dohral jsem naposledy Doom3 a tohle mi nesedlo uplne stejne jako ty predchozi verze noveho Dooma. Ja mam porad pocit ze to priblizuji nejakemu Halo sprskle s Warcraftem :) nebo nevim. Vizuál je takovy divne rádoby kresleny,nafouly. Cele je to principem aren jak nejaka indie hricka, ale filmama, hudbou a pouzitou technologií AAA, ale to je asi problem soucasne produkce her. Poustel jsem si celou lore Dooma a neni to zle, jen u tech poslednich to slo podle me spatnym smerem. Za me uz tam vubec neni ten duch toho nasraneho marinaka co chce zachranit svet.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Vampyr - Tahle hra mě kdysi docela zaujala prostředim a příběhem. Do toho vím, že DONTNOD příběhy a postavy umí skvěle. Ale co neumí skoro vůbec je akční složka. V Banishers jsem to nějak přetrpěl nebo spíš ze začátku se to dalo, ale tady? Už na začátku mě ten boj neskutečně sere, je to jen takovej pain a nejspíš to bude i ta klasická výplnová vata. Rozehrál jsem na normální obtížnost s tím, že se to snad nějak dá, ale nedá. Příběh mě zatim ani nijak nezaujal, npc postavy nezajímavý a hlavně ten boj! Tim hůř, že bojovat musí člověk každou chvíli a nejde se mu moc dobře vyhnout. Enemáci zaměnitelní. Bosse člověk na pohled nerozezná od klasický enemáka... No nic, tentokrát to vzdávám, mám na seznamu spoustu zajímavejch her, který bych chtěl zkusit, než se trápit tady. Třeba až někdy nebudu mít co hrát, tak to zkusim na příběhovou obtížnost.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AZRAEL: To nebyla serie puzzlu, ale serie memorovani sekvenci. Another edge of groundhog world of tomorrow.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ENDER: Popuzil jsem navod a nestydim se za to. Tu cast pod vodou nechapu jak mohl nekdo bez navodu dat.
    AZRAEL: byla to puzzle i plosinovka i strilecka i vizualni novela. To na te hre bylo (a je) jedinecne, ze zkombinovala vse a fungovalo to.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ENDER: navnadil si me tim playtrough a nevedel jsem ze existovalo pokracovani Heart of the Alien. https://www.youtube.com/watch?v=2NnzVLs15Oo
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    ENDER: ale vobec, len to nebola plosinovka, ako klamala telom ale skor seria puzzlov
    ENDER
    ENDER --- ---
    Another World | Full Playthrough | No Commentary
    https://www.youtube.com/watch?v=iA0DWNXpzmU

Another World
    Tohle jsem hral asi pred 30 lety a dostal jsem sei asi na 3. obrazovku a i tak to bylo hodne narocny... Shlidnul jsem cely playthru, to bylo prakticky nehratelny :)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    SIRLOON: Tak většinou to byla vždy chyba, kterou jsem našel v diskuzních forech, takže to nebylo něco, co by se vyskytovalo čistě u mě. Hw nevím, mám cca rok a čtvrt starej pc, dalo by se říct herní špička. Často to je problém OS nebo nějakýho sw, ovladačů atd. Paradoxně je úsměvný, když u většiny problémů se uvádí jako první věc aktualizace ovladačů, což si myslim, že u těch starejch hrách nemá moc smysl nebo spíš je to horší. Často bývá problém překrývání, třeba jak to má nvidia sw, pak to bývají různý obskurní herní engine, kde to horko těžko funguvalo na hw a sw v té době. Dost problémů a balastu do toho vnáší i samotný klienti pro spouštění, do toho propojení s jinými klienty, práva atd atd. Vtipný třeba u toho posledního The Evil Within 2 je to, že na steamu mi to sletí před načtenim menu a v xbox klientu se do menu v pohodě dostanu. Co jsem koukal na různý fora, tak ten problém může být s linkování na Bethesda účet, to je pro mě taky velký wtf - co má tohle řešit zákazník, co si koupí hru a ještě že to neupozorní ale prostě jen sletí? Ono je asi dost vypovídající to, že četnost problémů narůstá v čase, jak moc se vracím zpět ;) U nových her tohle řeším minimálně.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    PSY_CHAOTIC: treba neni chyba ve hrach, ale v tvem systemu nebo HW
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    ELHO_CID: Tak třeba si pak pořídim PS6 či PS7 :) Momentálně mám problém spíše se staršími hrami. Některý nespustim vůbec - třeba Syberii anebo novější, ale staře působící - Hrot. Tady jsem to spustil, chvíli hrál a pak to vždy zatuhlo nebo rovnou spadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam