ERRTU: Druhýho Stalkera jsem dohrál a strávil v něm spoustu času, ale naprostě tě chápu. Taky jsem měl dost momentů, kdy jsem měl sto chutí to vypnout, uninstall a už se k tomu nikdy nevrátit. Ale já jsem tam měl aspon momenty, kdy mě to zase chytlo a zase jsem se pěknejch pár hodin bavil než zase přišla otázka - proč to hraju? Mně naštěstí fps tak nepadaly, aby to bylo nehratelný, to by asi konečná byla brzo. Jo ten gameplay mě sral velmi, ale nejhorší je to na začátku, když vyfasuješ nějakou zrezlou pušku a polorozpadlou zbroj a i když enemáci maji podobný vybavení, tak to spíš působí, že mají ty nejlepší zbraně a nějakej mod nesmrtelnosti. Kriticky tě zraní s vlastnoručně vyrobenou brokovnicí na sto metrů a ty netrefíš pomalu z pár metrů. Časem se to pomalu lepší a když jsem našel poslední oblíbenou zbran a zbroj, tak se ten poměr konečně pořádně změnil a dalo se to i hrát. A spousta dalších bugů, kdy teda většina působí spíš vtipně, ale trochu to rozbíjí atmosféru, třeba když sejmeš stalkera a ten vystřelí jak raketa někam do vesmíru anebo zmutovaná kombinace neutrálního stalkera s nepřátelskym. Zhruba po nějakejch 70 hodinách přišla největší krize, kdy jsem naivně dlouho neukládal, pěkně si to plazil totálně přetíženej s kořistí - super zbraněma a zbrojema pustinou, a najednou nejdřív mutanti a po chvíli přišla emise? Nebylo se kde schovat a já se dostal maximální rychlostí závodního šneka do nějaký rozpadlý budovy, kde mě emise stejně sejmula. No nadával jsem slušně a uninstall byl v tu dobu velmi blízko! Vrátil jsem se k tomu tak po měsíci s tím, že nebudu dělat hrdinu a prostě tam dám minimálně mod pro snížení váhy vybavení a pak už se to nějak dalo. S menšíma pauzama jsem to nějak dohrál, ale i když jsem pak jel spíš hlavní dějovou linku, tak mi to přišlo nekonečný.
Když to shrnu, tak poslední díl Metra mě dost zklamal, ale tam to byly vysoký očekávání. Od posledního Stalkera jsem nic moc nečekal a stejně to je docela zklamání. A to jsem to ještě dlouho odkládal, až udělají aspon trochu použitelnej a-life. Dojel jsem to hlavně z toho důvodu, že tu sérii mám tak rád, byl jsem zvědavej, zda mě ještě něco překvapí v pozitivnim slova smyslu a hlavně prostě podobnejch her je jak šafránu. Ve výsledku bylo to Metro asi lepší a hlavně i mnohem kratší!! Tohohle Stalkera už nechci ani vidět a už se k tomu nevrátim. Přitom by pro začátek stačilo, kdyby zmenšili mapu, udělali menší, ale kompaktnější a zábavnější svět a hlavně už zahodili nebo nejlíp vystřelili někam do vesmíru tenhle zastaralej gameplay, co patří do herního středověku.