Doom Eternal - zkusil jsem to napodruhe a dohral dalsi uroven. A dal to vzdavam.
Vizualne je to krasna hra, ty prostredi vymodelovali nadherne. Ale zapory prevazuji. V Doom (2016) jsem ty skakaci sekce prezil, ale tady je toho fakt moc. Platformer v FPS mi prijde jako zvracenost. Strasne dementni na tom je, ze kdyz spadnu do lavy, objevim se zpatky na zacatku te skakaci sekce a sebere mi to nejaka procenta zivota. Nacez nahraju checkpoint, problikne loading screen a objevim se o kus dal, uprostred te skakaci sekce, s plnymi HP. WTF?
K tomu to sbirani 1up dalsich zivotu, dalsi zbytecna herni mechanika, kdyz jsou tam savy a checkpointy. Zrovna nedavno jsem cetl o tom, jak se pri vyvoji puvoniho Dooma (1993) osekavaly vsechny zbytecne herni mechaniky (jako treba zivoty), aby hra byla vic soustredena na akci.
Tady je naopak prebytek hernich mechanik. Gore kill beru, to me udrzelo u minuleho dilu, ale proc musim pouzit zvlastni utok, aby s padlych enemaku padalo brneni? Je tam spousta veci, ktere mi vubec nedavaji smysl. Ja si hrozne uzil treba Hellsinger, coz byla taky pekelna rezba bez hlavy a paty, ale mohl jsem vypnout pul mozku a proste likvidovat a odpocinout si. Tady musim furt nad necim mozkovat a mozek se divi, kam se podela aspon zvracena herni logika, protoze tohle je jako by tu hru varili pejsek a kocicka, prisel ten zly pes, snedl to, vyzvracel a pak se to teprve releaslo.