• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULAZDohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    GEE: No pocitam, ze Witcher nebude uplne na chvili :D ale to je jedna z her, kvuli ktere sem si xbox poridil. Personu jsem chtel puvodne jen zkusit na zaklade mistniho hypu (opravneneho), kdyz ji dali do GP
    GEE
    GEE --- ---
    HONZAL: Ja to mam stejne - pokud je hra dobra, chci ji dohrat. Dohranou hru vzdycky povazuju za lepsi, nez nedohranou.

A Personu nevzdavej - ona ta hra vi, proc ti pri kazdym loadingu pise "Take your time". Neni ostuda si to rozlozit, ty herni mechanismy nejsou tak narocny, abys je zapomnel, kdyz si na chvili odskocis jinam.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KULHY: Bude mi to hlodat, budu vedet, ze jsem to nedohral. Navic nezaziju spoustu veci, ktery si tvurci pripravili
    U me urcite hight light hry je, kdyz ji dobraju a vidim titulky. Mam to pak jako takovouj uzavrenou kapitolu a je to zazitek,na kterej vzpominam (u tech velkych her). Jsou i hry, kde mi stacilo ochutnat, ale to pro me neni tak zajimavy, jako to dotahnout.

btw. jsou tu idecka, ktery hry obecne nedohravaj. ;-)

ps. stejne to imho nevydrzim a jednou tu P5 dotahnu
    KULHY
    KULHY --- ---
    HONZAL: Proc ten pocit viny? Trapi te tech 70h bez nejakeho zaveru? Neuzival sis to?

Jen takova zvedava polemika jak to mate. Kde se bere ten tlak na dohravani? Proc z toho delat praci a vyplnovani tabulek? Jasne ma to pribeh a spoustu veci nemuzu zhodnotit, dokud to nedohraju, nektere hry maji navic twisty, ze vlastne tu hru vubec nepoznam. Ale na tom ochutnavani taky neco je. Specialne pokud ma clovek hodne povinnosti a malo volnyho casu, ale zaroven ho hry zajimaji natolik, ze chce nejen zustat v obraze, ale nejak castecne to i zazivat. Kdybych si dal praci a sepsal co jsem nedohral, asi bych byl mistni king. :) Je to i povahou. Zalozil bych nejaky hnuti za svobodu nedohravat hry.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Persona 5/70h/XBOX series S

Psal jsem to vedle,ale spis sem. Odradilo me, ze jsem ve tretine podle poctu Palacu. Mozna se k tomu jeste vratim, az dojedu svoje must play hry, ktery bych timto sunul před sebou dalsiho pul roku.

Ale delam to nerad, hry se maj dohravat. Nemeli to do toho game passu davat. Na Switchi jsem zodpovedne odolal Xenoblades, protoze prave 250h+ proste ne....
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    btw zminovanej Encased je dneska zadarmo na Epicu
    JORGES
    JORGES --- ---
    PRAASHEK: Jsem taky fanoušek F1/F2 a docela se mi líbil Encased. Asi nejvíce z 'inspirovaných' her.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSY_CHAOTIC: na lidi seru
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    PRAASHEK: Tak zrovna mezi těmi 3D fallouty už byly trochu podstatnější rozdíly a dost lidí i zmiňuje, že Fallout New Vegas je jinde. Mně to až tak zase nepřišlo. Zase kdyby zachovali většinu, jak zmiňuješ, tak to hodně lidí zkritizuje, že je to vlastně to samý a žádnej posun a spokojení budou jen skalní příznivci. A další věc - mám takovej pocit, že každej díl vyvíjelo jiný studio, ne? To bude taky asi dost hrát roli. Zase je fajn, že aspoň nějakej další Fallout vyšel než například Half-Life, kterej Valve zařízlo. Pokud teda nepočítám ten díl pro VR.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSY_CHAOTIC: nenazval bych to ani datadisk ani dlc. To už bys mohl nazývat Fallout New Vegas a Fallout 4 taky jako datadisk nebo dlc k Fallout 3. Prostě vezmeš VŠECHNY věci jako perky, skilly, APs, všechny parametry, které ovlivňují boj, rng, dialogy a oblečeš to do grafiky jako má třeba Disco Elysium (úžasný zjev, ale jinak mě ta hra neláká), Divinity: Original Sin 2 nebo podobné.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    GULAZ: Dishonored bavil a hodně, ale ten nepovažuju moc za doomovku. Přeci jen Dishonored už je trochu komplexnější hra, než jen střílečka.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    PRAASHEK: Takže víceméně takovej datadisk či dlc?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PRAASHEK: Záleží na tom co od toho chceš, Underrail je hodně bojová buildfag hra, kterou autor tvořil s cílem vytvořit něco co je o level komplexnější a obtížnější než fallout a to se mu asi povedlo. Wasteland jsem nehrál, ale nadává na to hodně lidí. Trudograd je prý znatelně líp napsaný než Atom RPG (které před tím není potřeba hrát) a blíží se Falloutu hlavně atmosférou a questy, což je to co hledám já, plus to stojí snad deset dolarů. Takže až to koupím a nedohraju, určitě tu o tom napíšu.
    Nedohral jsem vampire survivors. Schazi mi splnit tri secrety, jinak mam uplne vsechno vcetne komplet achievmentu. Dva secrety se daj splnit jen s klavesnici (hraju na xboxu) a treti se nezaskrtl i kdyz jsem ho udelal (a dostal odmenu).

Lehce me to sere.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    PSY_CHAOTIC: Dishonored nebavil?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: jasně, ty hry jsou nejspíš dobré (underrail jsem rozehrál a zasekl se na začátku protože mě to prostě nechytlo a nechtěl jsem se do toho nutit). Atom jsem měl v plánu zkusit, ale po zkušenostech s Underrail a Wasteland 2 (podobný případ jako Underrail) jsem se na to nakonec vysral.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSY_CHAOTIC: samozřejmě novým grafickým hávem jsem myslel zůstat u "isometrického" pohledu s použitím nějakého krásného enginu, krásných modelů a krásných textur.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Jedině teda třeba žánr doomovka, 3d střílečka je pro mě asi ten, kde hledám spíš v minulosti než současný tvorbě. Tam mi přijde vrchol Half-life 2 a pak to šlo dolu. Možná ještě Doom 3 se mi fakt líbil, ale další díly už mě nebaví. Současný střílečky jsou často bud multiplayer, což mě nikdy moc nebavilo anebo arénovky.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    VOZKA: Jako jo, v tom smyslu, že díky tý hardcore komunitě objevíš super hru, to dává smysl. Spíš mi pak přijde ta negativní stránka věci, že už pak každá hra v rámci žánru nesnese srovnání a necháš si tak uniknout jiný zajímavý hry, který nejsou prostě tak famozní, ale i tak mohou stát za to.

Tak pokud to ted hraješ poprvý, to chápu ;). I když mně třeba z tý doby sedl víc Planescape: Torment než Baldur's Gate :) Pro mě je ted na topu z rpg asi poslední Zaklínač, tam až na ten boj mi přišlo skvělý všechno. Výbornej příběh, svět, postavy, takový to, když se do toho člověk fakt zažere a to se mi u her už moc nestává. Mně se třeba fakt líbí, kam se ty hry posouvají, že už to působí i graficky skoro reálně a uvěřitelně. Pak zpětně třeba ty izometrický rpg jako fajn, ale už to beru prostě jako hru, něco jako deskovku.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Já na hardcore fanoušky docela dám, přijde mi že když už má nějaká hra takovej cult following, tak za to nakonec stojí, i když bývá často obtížný se do ní dostat.

Zrovna Baldur's Gate 2 mám (spolu s tím Falloutem 2) teď poprvé rozehraný a jsem z toho unešenej, přijde mi to jako možná nejlepší RPG co jsem kdy hrál. A to nejsem skalní fanoušek izometrických RPGček, doteď jsem měl nejradši New Vegas, taky jsem fanda Morrowindu (což bylo zase moje první Elder Scrolls).

Ale je fakt že her z týhle doby který by na mě působily takhle hodně nadčasově moc není, kromě BG2 si vzpomenu jen na Thiefa a možná Deus Ex a MDK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam