• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    Vše o tomto fascinujícím městě a jeho okolí. Tipy , triky, oblíbená místa v hlavním městě černé dlažby, odpadků, pizzy, baroka, prastarých podzemí, aperolu a vybydlených domů obrostlých mechem.
    rozbalit záhlaví
    VIVA
    VIVA --- ---
    LUDO: ne, to je vyslovene pompejsky mhd - https://www.visitpompeiivesuvius.com/en/bus-schedule?route=pompeii_vesuvius

    podle mych znalosti primy public spojeni Ercolano - Vesuv nejspis neni, takze z Ercolana risknout ten Express anebo nejaky privat transport, nebo to vzit pres Pompei (bus na kopec trva cca 40 min)
    LUDO
    LUDO --- ---
    VIVA: len pocitam, ze to nejde cez to Herculaneum, na Pompeje by som si chcel vyhradit cely den, kdezto Vezuv + Herculaneum vypada v pohode zvladnutelne dokopy, ale dik
    VIVA
    VIVA --- ---
    LUDO: public transport varianta je vlakem do pompei scavi, naproti stanici je mhd bus stop, ktera te vyveze k brane parku, jezdi taky zpatky, jen si pohlidat posledni bus
    listky na kopec koupit online predem na konkretni casovy slot (nemeskat na vstupu, jinak to pry uz nepusti)
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    Normálka řečnictví Vodňanský kuře. :)

    LUDO
    LUDO --- ---
    Zdravim, za mesiac planujem navstevu Neapola a Herculaneum + Vezuv vypada jako dobry jednodenny trip. Pozeram, ze na trase Ercolano - Vezuv operuje Vesuvius Express, ale recenzie su dost hororove. Je este nejaka ina moznost dopravy na tejto trase? Diky.
    N_I
    N_I --- ---
    PLECH
    PLECH --- ---
    NATURALPLAST: Dík, zkusim dneska přes Wolt k obědu :)
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    Dneska mi v telefonu zrovna vyskočila nějaká vzpomínka na Neapol.

    Každopádně kde maj fakt dobrou pizzu v Praze tak gamberorosso v Jakubský. ( fotky jsou only Neapol :)…)

    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    krásný fotky, lepsi nez z fb sem nenase tak sorry ze to zmizi..:(

    Photo: David Seymour (1911 - 1956)
    Italy - Naples, 1948
    David Seymour (Chim), was a Polish photographer and photojournalist known for his images from the Spanish Civil War, for co-founding Magnum Photos with Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, George Rodger and William Vandivert, and for his project "Children of War" with UNICEF that captured the plight of children in the aftermath of World War II. He became president of Magnum after Capa's death in 1954 and held this post until his own death in 1956 by Egyptian machine-gun fire in the aftermath of the Suez crisis.








    LUIGI99
    LUIGI99 --- ---
    Napoli Violenta - Opening Credits
    https://youtu.be/daEgoxwFGxk
    N_I
    N_I --- ---
    JUNIORGOTHAJ: hahaha..su toj..diky
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    N_I: Teple mléko s natrhanym pecivem, nic slozityho, snidanova záležitost..
    N_I
    N_I --- ---
    N_I: ve filmu je zminka o zuppa di latte, varil jste nekdo? pripadne diky za recept v cestine diky...
    N_I
    N_I --- ---
    Paolo Sorrentino: Všichni mají pravdu. Mafie, drogy a Neapol v četbě z novely oscarového režiséra | Vltava
    https://vltava.rozhlas.cz/paolo-sorrentino-vsichni-maji-pravdu-mafie-drogy-a-neapol-v-cetbe-z-novely-8350727
    N_I
    N_I --- ---
    BLUNTY
    BLUNTY --- ---
    Nečinná sopka Solfatara di Pozzuoli s bublajícím bahnem a Pompei, kde si zahráli a natočili v roce 1971 video Pink Floyd
    Pink Floyd : Live at Pompeii (1972) (60')
    https://www.youtube.com/watch?v=dwgirj9ECFA
    BLUNTY
    BLUNTY --- ---
    Pozzuoli italské město v aglomeraci Neapole. Trajektem se dostanete na ostrov Ischia

    PATKAODCHLEBA
    PATKAODCHLEBA --- ---
    GUERILLA: Jak jsem již psal níže , vše co se týče neapolského typu pizzy zatím vychytávám . ( evidentně se tě můj příspěvek s fotkou pizzy a nadpisem kousek Neapole doma hodně dotkl ) , to nebyl záměr .
    Jako hnidopich a honič ega si zareagoval ty hned v prvním komentáři a pokračuješ zdatně dál .
    Rád se s pokorou přiučím od nějakého mistra , ale to ty nejspíš nebudeš , nebo se pletu ?
    Jen tak mimochodem , do těsta na neapolskou pizzu olej nepatří . Nebo zas napíšeš , že jsi nic takového nepsal ?
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    PATKAODCHLEBA: Promni si očka, nic takového jsem nepsal.

    O problematice víš očividně, i přes Tvé údajné kvantitativní zkušenosti, úplnou tužku, ale to bys musel mít nejdříve trochu pokory, aby ses někam posunul. Byť na stánkách AVPN, kam ses nejspíše v zápalu boje progůglil, píší 1-2cm, je ještě potřeba zohlednit fakt, že to jsou Taliáni, nebo-li celkem salámisti a dělaj dost chyb. V oficiálních regulích AVPN pro získání certifikátu uvádějí 1-2cm okraj před pečením ;) Ale ono by se to dalo vydedukovat i logickou úvahou a měřidlem, pokud jsi prost představy, kolik 1-2cm vlastně jsou.

    Příště važ slova, než něco označíš neapolskou pizzou, protože to je totálně iluzorní blábol a honění si ega. Ostatně záměnou jednoho písmene v Tvém avataru by se také ledacos vysvětlilo :)

    Howgh
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARRAKIS: díky za upozornění, hledala jsem pod cz názvem. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam