• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: Naše děti byly už starší a vylozene detsky atrakce jsme nevyhledavali nikdy, čili u nás to bylo město, nějaký ty památky v něm, spanelska ctvrt, mestske lanovky, hrad svateho eliase, dobrý kafe, zmrzlina, neapolska pizza, vlakem do Salerna, vlakem do zahrad v Caserte, koupání v Mete nebo Vico Equense, Vesuv, Pompeje.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: jj, uz jsme letenky koupili, tak uvidime. lepsi nez trcet tady, i kdyby tam par dnu prselo :) ja vedra vubec nedavam, takze jih v letnich mesicich by ani nepripadal v uvahu.

co byste doporucili k videni nebo navstiveni v Neapoli a okoli pro rodinu s detma tou dobou ve veku 1,5, 5 a 7? ubytovani jsem zatim bookla provizorni v Pompejich kousek od nadrazi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: Přijde mi to jako super termín, o velikonocích už tam bude víc lidi. Pompeje jsme dali i s dětmi loni v srpnu 35 stupních, v únoru by asi byly v tomto ohledu spokojenější ;-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KFF: to zni rozumne. a navic Velikonoce, kdyz budou vychazet takhle pekne na druhou pulku dubna, budou lepsi spis na koupani nekde jizneji.
    KFF
    KFF --- ---
    BRUKEV: Pokud to není vyloženě o koupání na Capri nebo Amalfi, ale o Neapoli, chtěla bych tam tedy rozhodně radši v únoru, než o Velikonocích. Míň turistů, počasí většinou dobrý, všechny atrakce jako Pompeje, Herkuláneum, Vesuv (s povolenkou) k dispozici bez návalu dalších lidí.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POZITRON: ja letošní zimu neberu jako zase takovy extrem. Je to stale teplejsi jak u nas, tak v zahranici.
    Osobne bych letel radeji okolo tech Velikonoc, ale pokud bych videl, ze ten unorovy prazdninovy termin je fajn na ceny ubytka a letenek, klidne bych dal ten unor. Sest dnu vam prset urcite nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BRUKEV: no prave, na to jsem se ptala, jestli je v unoru pocasi nevyzpytatelne. my to asi risknem. chystame se na 6 dnu a kdyby treba 2 z toho prselo, tak je to porad ok.
    letosni zima se neda brat, ta byla mimoradne mirna. my jsme byli napr. na konci dubna na Kypru a ac byva koncem dubna voda jeste studena, letos byla krasne tepla, protoze behem mirne zimy nestacila tolik vychladnout. aspon tak mi to bylo vysvetleno.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, stejně to bude loterie. Statisticky dle netu je velká šance na déšť. Ale reálně je spousta lidí, kteří letošní leden, únor strávili v Římě/Neapoli/Catanii a měli luxusní počasí kraťasy a tílka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KFF:
    DAVES: super, diky za povzbuzeni.
    DAVES
    DAVES --- ---
    POZITRON: Já jednou zažil Neapol a okolí v půlce ledna, kdy tam bylo větší část pobytu na triko a kraťasy.
    KFF
    KFF --- ---
    POZITRON: Určitě není, bude tam mín lidí a počasí by mohlo být prijatelné. Jak jsme tam byli xkrát v různých ročních obdobích, tak vyloženě ošklivo (pořád pršelo) jen jednou v listopadu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ahoj, je spatny napad letet do Neapole a okoli v 1. polovine unora? Syn by se chtel podivat do Pompeji, ale protoze pujde v zari do prvni tridy, tak budeme vazani prazdninami. Jarnaky u nas vychazi na 1. pulku unora, to by slo na navstevu Pompeji nebo spis ne? Jeste je pak moznost okolo Velikonoc, to je v 2. pulce dubna, to by bylo urcite lepsi, ale zajimalo by me, jestli by to neslo i v te 1. pulce unora. Cetla jsem, ze teploty byvaji okolo 13° a ze cca 9 dnu v mesici prsi, ale loni jsme byli v 1. pulce brezna na Sicilii, taky jsme dle netu ocekavali spis zimu a pak jsme hodne litovali, ze nemame kratasy, sandaly a mozna snad i plavky, jaky bylo vedro. :) Cili pokud by v okoli Neapole bylo treba na mikinu nebo softshellku, tak by to bylo v pohode, ale spis by me zajimalo, jake jsou zkusenosti jinych. Nebo myslite, ze pocasi bude tak nevyzpytatelne, ze to spis vhodne neni?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad ubytovani: nakonec vybrano ubytko v jedne z ulic napojujicich se na Via Toledo, maly kousek nad Španělskou čtvrtí. Ma to hlavne balkon a normalni okna, nechtel jsem nic na urovni ulice s nejakym pidi zamklym okynkem.
    Takze doufam, ze to bude ok, blizko k poulicnimu deni a zaroven ne primo uprostred davu.
    KFF
    KFF --- ---
    TIGRE: Ad. recenze na byt, byl fajn, prostorný s balkonem a terasou, pračkou, dvěma toaletami. Klasickou slabinou může být kuchyňské vybavení, pokud by si chtěl někdo vyvařovat. Trochu náročnější je výšlap do toho podkroví, napočítala jsem +-100 schodů, ale ty výhledy za to stojí:) Kdyby někdo chtěl, můžu poslat kontakt na Luigiho (majitel nebo správce), ten byl fajn a naposílal mi řadu tipů na restaurace, výlety apod.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRUKEV: Loni jsme bydleli na via duomo a ano, náš pažravý syn byl ochoten stepovat před pizeerii a jinde hluboko do noci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TIGRE: Mne se tam líbí moc, našim dětem (loni osm a dvanact) se tam lonilo taky, ale my jsme tým Neapol a máme tohle město hodně rádi. Naše děti jsou odolný, kamarádky dítě plakalo třeba jen na nádražích v mnohém civilizovanejsich městech a do Španělské čtvrti by ani nevkročilo.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak to jsme na tom podobně. My to máme teď 14 a 12 a je teda ten neapolský punk baví. Ale jsou to bordeláři jako my. Flákat se po městě. Cpát se dobrotama. Já mám obecně rád malý levný podniky, trattorie, pizzerie, pár stolků, když člověk vidí do kuchyně, levný dobrý víno. Jídlo za pár šupů. Ten typ podniků, které by kvůli umyvadlům a pracovním plochám hygiena v Praze nikdy neschválila. Hluk a bzučení ulice. A v tomhle je na mě Chiaia asi moc nóbl a trochu zaměnitelná. Ale samozřejmě probůh nic proti tomu. Jejich máma KFF na Chaiu taky kouká jinak :) Na byt recenzi napíšu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mym malym detem je 14 a 11, spat chodi okolo 22. hodiny uplne v klidu a pokud je v okoli dobre jidlo, budou u poulicnich vendoru stepovat klidne do pulnoci. Bohuzel k Neapoli maji zatim despekt, spis je bere sever Italie, holt jsou navykli na navstevy u rodiny v Nemecku, kde je poradek, rad, tridi se i slupky od zeleniny😁 Booknul jsem neco v Chiaia, ale mam v merku i dve, tri mista v QS, treba je presvedcim. Jedeme teda behem tydne, ne o vikendu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TIGRE: tohle jsem taky mel v uzsim vyberu, poprosim pak o recenzi.
    No vyssi patra mi nevadi, spis ty ibytka se dverma.primo do rusne ulice, kde navic neni ani prirozene okno, takze vlhko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam