• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRENeapol / Napoli / Nàpule
    N_I
    N_I --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: coz je dle me vubec nejlepsi, jen tak courat a dat si nekde drink a prkynko dobrot...
    + skocit na trajekt a pocourat jeden z ostruvku...
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    BERRUNA: Jeee tady bych kamosku fakt ocenila na aperol a tak :)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: nejraději bych se k tobě přidala, nejvíc ;)
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    BERRUNA: Jsem tu sama a bydlím ve střešní garsonce, takže jsem došla pěšky od metra :D Ja jsem na ty archeologický věci, ale jsem už dyl na cestě, jedu vlakama ze severu na jih s vyhřezlýma plotýnkama, takže možná tu budu jen tak courat, užívat si chaos, rozhazovat rukama, pít kafe a kouřit …
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: nahoru jste jeli lanovkou? Dolu po těch schodech je to super procházka;)
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Ja to chtěla s výhledem na sopku a mam to a jsem za to mega rada. Jine preference nikomu neberu :) jsem ve španělsky čtvrti takže cvrkot si užívám hned jak vylezu. Ale všem děkuji za odpovědi ❤️
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    No, důležitý je spíš bejt prostě hodně vysoko

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SAMGARR: V Neapoli je stop ještě víc ;-) Tam když tak tipy spojené s geniálními přítelkyněmi mám.

BERRUNA: Neapol určitě doporučuju taky na začátkui nebo na konci, den či dva. Syn to nedávno taky udělal, asi dva dny v Neaopoli, šest dní na Ischii.

BERRUNA: nám loď na capri zrušili kvůli velkým vlnám, neměli jsme nárok na refund, ale dalo se to ukecat v pčístavišti a ta další větší nás vzala.

NATURALPLAST: my to bereme přes booking a taky vždycky bez problémů a taky potvrzuju, je dobrý číst recenze.

MARTA_KLOFACOVA: s výhledem na sopku budeš bydlet vlastně za neaopolí ;-)
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: Taky doporučuju spíš centrum od Toledo k španělsky čtvrti. Výhled na sopku v centru fakt nečekej. Osobně bych to fakt řešil přes airbnb a podle recenzí. Jezdím tam každý rok už X let a vždycky bydlím jinde a vždycky to bylo ok. Hlavně fakt řešit recenze a né fotky. V Neapoli je trochu jinej standard co je ok. :) je to proste Kuba Evropy.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: ja bydlela tady. Naprosto dostačující. Sice bez výhledu, ale v centru, takže dostupnost pěšky i na metro ideál
    https://www.booking.com/Share-s4kd27
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Hola, vidím, že to funguje, takže nemáte někdo tip na ubytko pro jednoho v Neapoli? Jedu teď na Vánoce, zdržím se tak 3 dny. Hezkej výhled třeba na sopku by potěšil :)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    B3DA: a tak dvakrát se nám stalo,že bylo plno a čekali jsme na další loď. Ale je to asi praktičtější, protože může bejt posun letu, atd a lístky v tu chvíli propadnou.
    B3DA
    B3DA --- ---
    BERRUNA: Listky na Ischii/Procidu kupuju vzdycky primo v pristavu na aktualni spoj, nikdy nebyl problem :)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Kontakt na majitele ubytování můžu případně poslat. Komunikovali jsme přes whatsApp
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SAMGARR: lístky na loď směr Napoli-Ischia doporučuji koupit s předstihem - Direct Ferries ;) pravidelně tam jezdí Alliauro, Volaviamare ;)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SAMGARR: bydleli jsme tady - https://www.ischiaislandhotels.com/cs/property/belgodere-di-mezzavia-apartments.html
    Dokonalý výhled, dokonalý všechno. Od hostitelů, po snídaně, večeře. Je to nahoře na kopci, ale Francesko (majitel) nás vždycky ochotně svezl nahoru i dolu. Zajistil nákup na rybím trhu, večer ty ryby naložil a udělal fantastickou večeři. Lucia, jeho žena zajistila celodenní výlet lodí. Pláže, které Elena navštěvovala se daji v klidu objet busem. Jezdi stále dokola a stačí nastoupit a vystoupit za par korun na cely den. Neapol doporučuji v den příjezdu nebo odjezdu. Nebudeme se vám z Ischie chtít odjet jen tak na výlet.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, zacatkem cervna se chystame na Ischiii (po stopach Genialni pritelkyne, ehm, ehm, ...). Uvitam tipy od zkusenejsich co nenajdu na netu - ubytovani (spis klid nez hotel s detma), kam jit na jidlo, co delat (vylet do Neapole je uz v planu), ... diky!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: tak hlaseni z fronty. Premierova Neapol je moc fajn. Ten cvrkot me nabiji, pro zacatek hodnotim dve noci jako ideal.
    Bydleni u SQ bylo rozumne, deti spoko, ze vidi na jednu stranu zbesile eskapady jezdcu na skutrech, na druhou stranu bez davu turistu a hospodama pod oknem.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: Jednou jsme si z Neapole udělali výlet lodí na Procidu a loni na Capri, který jsme z velky časti obešli. To bylo krásný, loď zážitek (až moc možná, byly vlny a malý lodě ani nejely), Capri je krásný (to turistický centrum teda ani ne, my šli do Villy Axela Munteho a pak priroda). Jen lístky na trajekt raketa. Ale malý děti asi neplatí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: Měli jsme nějakou Appku na mhd, asi týdenní lístky. Fungovalo to super, akorát v metru u turniketu občas nebyl signál k načtení QR kódu a vybíhali jsme třeba na Toledu nahoru, aby se to chytilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam