MERISCZ: 1) Prvni sadu jsem si kupovala od Crown. Hned jako dalsi jsem si od nich poridila dutinovy struh a dobre se mi s nim pracuje. Proste jsem na to zvykla uz od zacatku. Odhadem 80% vsech struhu mam od Crownu. Kdyz mam v ruce Sorbyho nebo Easy Wood Tools, tak se to taky nedrzi uplne spatne, ale osobne mi Crown vyhovuje nejvic. Ten novy struh uz neni presna kopie. Uprostred je stejny konkavni profil, ale konec napravo je vicemene rovny.
2) Lunetu jsem v tomhle pripade pouzila 2x. Poprve jak je na fotce, kdyz soustruzim misto s otvorem. Vezmes forstner vrtak do vrtacky, nechas ho jen za behu soustruhu zakousnout se do dreva. Kdyz si to udela drazku, tak pustis i vrtacku a udelas krasnou diru. Jeste predtim jsem si predvrtala diru hodne tenkym vrtakem, aby forstner vrtak lip sledoval cestu.
I kdybys mel dlouhe loze a konik se tam vesel, tak u dlouheho obrobku stejne chces udelat stabilizaci, takze by se luneta hodila i tak. Priklad jsou treba vyssi vazy pri delani vnitrku atd.
No a po dokonceni (nalakovani, navoskovani) rukojeti jsem na druhou stranu dala sklicidlo. Upnula jsem to v miste, kde je misto pro krouzek. Na druhou stranu lunetu a opracovala jsem zakulaceni na konci. Pod kolecka jsem dala modrou pasku, takze to neposkodilo lak.