• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRIXDiGi Nomádi - We need to travel and work
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Možná už jsem na to přišel! :-D na AirBnB se dá pronajmout zřejmě celý dům se zahradou na měsíc u pláže za cca 12 000Kč. Jižní část Srí Lanky. Což ve dvou lidech nevidím jako problém :-) https://www.airbnb.cz/rooms/53872453?adults=2&location=Sr%C3%AD%20Lanka&check_in=2022-03-01&check_out=2022-03-31&;amp;previous_page_section_name=1001&;amp;display_extensions%5B0%5D=MONTHLY_STAYS&federated_search_id=7f477c7e-c59c-441a-ba46-2504ccd2c21f&guests=2
    STRIX
    STRIX --- ---
    JARDABEREZA: jo dobře. To má logiku. Budiz ti odpuštěno :D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    STRIX: No jestli jsem to dobře pochopil, tak sis tenhle klub založila pro svojí vlastní osobní potřebu vycestovat do zahraničí a pracovat odtamtud? Já to chápu a chápu i tvoji frustraci, že to co píšu nevede k tomu, čeho chceš dosáhnout. A v pár nejbližších měsících nikam nepojedu.

    Nicméně já to beru jako obecnou diskuzi na to téma se vším co s tím souvisí vč. efektivity práce, ergonomie atd. a rád si nechám poradit od někoho, kdo si to zkusil. Pokud je to problém, tak možná by se ty diskuze měly nějak rozdělit od sebe, ale nevím jestli to dává smysl :-)


    INDIAN: Souhlas. Bylo by lepší si pronajmout větší byt nebo kancelář. Jen to bude trošku těžší než se ubytovat na hotelu. :-D A tady by mě vaše zkušenosti zajímaly nejvíc. Možná najít coworking pokud ho tam mají někde jinde, než v hlavním městě.
    STRIX
    STRIX --- ---
    JARDABEREZA:


    ..aha ok ok... A proč nám to píšeš?
    Mám ti jako zařídit pracovní místo někde?


    Hele já nejsem typ člověka, co když něco chce, tak hledá důvod proč to nejde. Jestli ses nevšiml, nikdo tě nenutí nikam jezdit.


    Fakt nechci bejt zla, ale tvy příspěvky me ve spojení s 1. Dnem strawberry days vytacej do nepricetnosti.. Takže tímto tohle debstu ukončuju, jinak ti moje hormony daji ban :D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    JARDABEREZA: ja teda na hotelu zpravidla pouze spim, coz si myslim ze je taky jeho primarnim ucelem na sluzebce ;) .. samozrejme je neco jinyho kdyz ses tam treba v izolaci, viz posledni 2 roky, to je ale trochu vyjimka ...
    kazdopadne nebudu se presouvat tisice kilometru abych delal v hotelu, to se bud vzdycky presunu do nakyho sdilenyho prostoru uzpusobenyho k praci nebo si proste pronajmu k bydleni a k praci v jednom pokud se to vyplati a smytec

    nebo sem ten tvuj prispevek s tim melkym stoleckem jenom nepochopil
    CUKI
    CUKI --- ---
    JARDABEREZA: Já tedy nikdy po hotelech nejezdil ale co vím od kamaráda, tak zajistit si stůl i v blbém penzionu není problém kdekoliv po světě. V hotelu bych to pokládal za naprosto běžnou věc na kterou jsou zvyklí.

    Ale až do této chvíle jsem si myslel, že kdybych zůstal o programování a nebo HW architektury, tak jsem v celku bez nároků na požadavky. Stačil by mi NTB a rozumný internet. Ale jak zjišťuji, tak dneska jsem mnohem nenáročnější.

    Dosud jsem jezdil na cesty většinou i bez toho počítače jen s blokem a tužkou. Žádný internet. nic. No dneska už noťas sebou mívám, jen s internetem je to horší. Ale nevím jestli je to posun k lepšímu. Já na těch cestách toho moc nenapracuju, spíše hledám inspiraci a hlavně mám čas na to vyřešit nějaké své záseky. Něco co jsem předtím neměl čas vyřešit a nebo se na to neuměl podívat jiným pohledem... To je prostě k nezaplacení.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    STRIX: Mojí profesní deformací je, že předvídám problém dříve než se stanou, aby se nikdy stát nemusely. :-D A před covidem jsem jezdil každé dva měsíce na týden do Nizozemska a když jsem nebyl v práci, tak jsem byl na hotelu (poměrně dobře vybaveném) a pracovat u toho malého mělkého stolečku... to jsem prostě nedával. A co jsem si dělal průzkum ubytování, tak je to poměrně dost časté.

    Další věc je, že změna pracovního prostředí nejspíše ovlivní efektivitu práce a pak jde jen o to jestli z zlepší, zhorší a pokud se zhorší třeba na polovinu, jestli to způsobí nějaké pracovní komplikace nebo to ovlivní příjmy. Když ode mě někdo potřebuje odhad kolik to bude stát a jak dlouho to bude trvat, tak to umím celkem dobře odhadnout a splnit svoje závazky. Ale pokud se mi bude pracovat třeba o 40 % pomaleji...

    Kdyby byl velký stůl se správnou výškou, kolečková židle, dva monitory bokem a hodit pod to krabice aby měli správnou výšku, tak by to asi šlo několik měsíců. A v rovníkových oblastech možná ještě klimatizaci. I sami Indové řikají, že je jim občas velký vedro :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    JARDABEREZA: sektor F3 je teda za mě docela na hovno, prohodil bych ho s A4 :-D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    JARDABEREZA: .. a vsadim se, ze potrebujes este kavovar urcity znacky a postel se specifickou matraci.. to aby sis tam vzdycky nechal poslat dopredu kontejner s tim vsim :)

    ja osobne se taky nespokojim s jednim monitorem, v kanclu sem mel 3x24", ovsem nebyl problem se ze dne na den spokojit pouze s jednou + laptop, predminuly leto sem dokonce pri neplanovanym presunu do svy domoviny vyhrabal u taty ve skrini nakou noname 19" VGA a delal sem na tom cely 2 mesice.. pred rokem sem delal na chate 2 tejdny pouze s laptopem ...
    doma mam ted 32"4K, ovsem stridam 2ruzny kancly jeden s s 2x22" a druhej s jednou 2K 24" a problem mi to vubec nedela

    nicmene ja vetsinu casu travim v terminalech, takze na ten muj obarvenej vim staci kdeco :))
    STRIX
    STRIX --- ---
    JARDABEREZA: ale jinak to máš pěkný :)
    STRIX
    STRIX --- ---
    JARDABEREZA: ježiš marja. Neudělala sem tuhle diskuzi, aby mi tu někdo fnukal proč to nejde někam jet :)))

    Nechceš? Fajn. Nejezdi :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Tak pár fullHD monitorů tam seženu... jde mi spíše o to, že jsem si tu ergonomii atd. ladil v průběhu let a je to návykové... a udělat kopii jinde je drahé a časově náročné, tak bych musel slevit. A musel bych si vyzkoušet, jak moc jsem se na tom stal závislák, nějaký kompromis, který by byl ok :-D Pracovní plocha je cca jako 6 fullHD monitorů. Výška židle, stolů a monitoru je abych nehrbil záda a nebolela mě, lokty nejsou zdvižené, takže mě nebolí ramena, velký monitor ve správné výšce a vzdálenosti, takže to přečtu a nemusím zaklánět hlavu atd. (nebolí mě z krkem) Přemýšlel jsem o tom dělat uvnitř VR brýlí, kde je relativně neomezený prostor, ale co jsem zkoušel, tak technologie ještě není tam, aby to za to stálo.

    Jinak na hotelích většinou bývají pidi-stolky a ještě k tomu strašně mělké a často i malé. Tohle chce pořádnou desku.

    INDIAN
    INDIAN --- ---
    JARDABEREZA: Mno tak ja bych dorazil krom laptopu max s klavesnici, monitor snad neni problem sehnat na miste nakou cinskou zasilkovkou treba
    STRIX
    STRIX --- ---
    JARDABEREZA: jinak sri lanka me taky napadla... Ale zas menší časový posun, takže min volna přes den bez třeba Thajsko..


    Jo a sou na sri lance kokosy jako v thaj? Asi jo co?
    Ty já potřebuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JARDABEREZA:
    jestli nevyjde levněji to tam za ušetřené peníze nakoupit a pak někomu darovat/prodat. Při hodně slušném netu ti stejně jde jen o RDP :-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Já si říkal, že by mohlo být pěkné pracovat třeba 3 měsíce v roce ze Srí Lanky, pokud je tam nějaký rozumný internet. Je to levná země a prý přátelská a na jihu jsou pěkné pláže. Akorát už jsem si zvykl na dobrý hardwarový zázemí a nevím jeslit/jak to tam dostat, protože by mě klasický laptop omezoval v práci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    STRIX: vklidu :)
    STRIX
    STRIX --- ---
    Kéž by :D je mi 32
    Ale nikoho nemám takže v nejbližších letech asi dítě nebude
    CUKI
    CUKI --- ---
    STRIX: No my tu asi oba mluvili spíše o dětech :-)
    ..asi budeš ještě hodně mladý ročník, který tyhle "hlouposti" ještě řešit vůbec nemusí.
    Právě proto říkám, jezdi dokud to jde!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam