• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRENNETPasivni Agresitiva, jak s ni zit.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Plus teda myslet si, ze kdyz ja to znam takhle a jinde je to jinak, tak to je taky wtf.
    SARF
    SARF --- ---
    Jinak tedy imho majitelka.
    SARF
    SARF --- ---
    CATHERINE: tato otázka přímo provokuje aktivní verbální agresi. Vzhledem k tématu auditka asi studijní materiál :--)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    QWWERTY: s prvni casti souhlas naprostej!
    K druhe casti, asi jsem byla v "divnych" firmach, kde na tom trvali a tykani s dedkama pred duchodem sis musel zaslouzit. Se sefem jsem si tykala tri mesice a pak mi navrhl tykani a divil se proc jsem to neudelala ja. Rikam jses sef, sluzebne starsi, ja jsem nejmladsi tady nejmladsi clen.

    Ne nebyly to "normalni" oddeleni.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FRENNET: me spis prijde, ze lpeni na tehle nesmyslech akorat vytvari zbytecny konflikty na pracovisti, zakulisni politiku vzajemne nevrazivych "kmenu", diskriminuje kazdyho kdo neovlada neverbalni komunikaci ("on se na me zle podival, kdyz jsem neco rikal!") a nedejboze kdyz do kolektivu prijde nekdo neznaly "mistnich nepsanych socialnich pravidel"

    i kdyz jsem pracoval v non-IT podminkach podobnych tem, ktery popisujes, tak bylo normalni, ze 20 letej si tyka s 60 letym pred duchodem, protoze kazdy normalni clovek chape, ze cim vic problemu/konfliktu na pracovisti vytvori, tim vetsi voser bude tam chodit
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    CATHERINE: hele tady bych to videla tak, ze i on je ten agresor. Tohle co predvadel/di, je pekne hnusny a spis on tady predvadel to pasivne agresivni chovani. Jako rict mu neco a on se divit, proc se zlobis je presnej vzorec PA.
    Dle meho si situaci vyresila asi nejlepe jak v te dane chvilce bylo mozne.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SARF: tak, tak, jak je poslat do prdele, usmernit je a vymezit si hranice, abys na ne pak nebyl nasranej a nemel na jazyku med a v srdci jed. Je to tezky, to priznavam, hlavne v pripade tady "hvezdnych kolegu" CATHERINE:.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    QWWERTY: hele tohle bych nechala bejt. Ne kazdej pracuje v super cool IT firme, kde mas volne k dispozici kavu, caj, juice, ovoce, quiet room a.k.a. vedecky gauc, mas HO, kdy si zmyslis a vsichni si od prvni dne tykaj. Porad tady existujou socialisticky baraky, kde si lidi tykaj a vykaj dle postaveni, odpracovanych let, mas spiralovy varic s piskaci konvici na chodbe a hnusny zachody se splachovanim na snurku.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CATHERINE: vy opravdu v praci resite takovy hovadiny jako tykani podle podle sluzebniho veku? wtf
    SARF
    SARF --- ---
    FRENNET: tady se bude učit jak poslat lidi do prdele? Já bych to chtěl umět, ale tak, aby nepoznali, že jsem je poslal do prdele. To je velmi užitečná superschopnost, kterou nemám zmáknutou :--)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    POZITRON: dle meho to pasivni agresivita je, ale zase je to i jak pise TILIO:. Jde o to se vymezit a vime jak je to na internetu s agrumentaci.
    Myslim, ze tady je potreba najit nejaky stred.
    CATHERINE: Z takovychto skupin odchazim po nekolikerem OT prispevku. Nastesti mne ty fcbk flejmy miji a v "mych" skupinach jsou uvedomeli spravci, takze ty uzivatela bud usmerni, nebo dostanou letenku. Ale je to k vzteku, kdyz se ve skupine, ktera resi co te zajima resi neco uplne jine a tvrde jadro nedodrzuje pravidla. To je pak na zalozeni vlastni skupiny, kdy tam nepustis tvrde jadro ex skupiny, abys udrzela tema.
    V tomhle jsou tyhle stare socialni site lepsi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERINE: jo, tohle se mi taky stava, to jsi popsala uplne vyborne, ale v techto situacich vim, ze jsem si o to tak trochu koledovala, v tom se to malinko lisi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERINE: ja to prave delam v ruznych situacich, ale v zasade jde vzdy o to uniknout z konverzace, nebo vyhnout se konverzaci, ktera je neprijemna, zacina byt neprijemna, nebo vypada, ze brzy bude neprijemna. a prave nevim, jestli to je z moji strany pasivni agresivita nebo ne. priklad, napisu neco z meho pohledu neutralniho, nekdo si to vylozi jako utok nebo urazku, prejde do utoku, mne se nedari mu vysvetlit, ze takhle jsem to vazne nemyslela a protoze vidim, ze druha strana je presvedcena, tak uz to dal nectu. je to pasivne agresivni? sorry, ze se ptam takhle blbe, ale ja bych rekla, ze trpim castecne tzv. socialni slepotou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Muzu se zeptat, je projev pasivni agresivity neprecist si zamerne nektere zpravy a reakce na prispevky? Myslim tim situaci, kdy vite, nebo minimalne tusite, ze konkretni reakce na nejaky vas prispevek napr. tady na nyxu, nebo nejaka zprava v poste, je konfrontacni, ze by vas to akorat nastvalo nebo rozrusilo, a tak si ji jednoduse neprectete. Uz nikdy. Delam to docela bezne. Je to pasivni agresivita?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TILIO: tak urcite musis vybirat, koho tam poslat muzes a koho ne. Sefa akorat pred vypovedi :D Jako takhle sefa tam asi poslat nemuzes, ale mudrujici kamaradku, sousedku, mati, babicku nebo nekoho usmernit/poslat do prdele muzes. Ale porad je to jeden clovek z deseti, kteri serou. Devet usmernis, desateho kvuli vyssimu postaveni v potravinovem retezci prekousnes. Je to porad lepsi skore, nez se srat s deseti.
    EKG
    EKG --- ---
    FRENNET: Ok, opatrny book;)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    EKG: prave naopak kolego! Zde se bude taky diskutovat o tom, ze pasivni agresivita vznika z toho, ze jsi nasranej, ale nedokazes to rict a tak to dusis v sobe a jde to napovrch prave tou pasivni agresivitou a.k.a. vysiranim. Takze ne, my se tady nebudeme ucit jak byt hodny k ostatnim, ale jak je slusne a asertivne poslat do prdele, ulevit si a byt spokojeny.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak ja to tady trochu ujasnim.

    TILIO: je to to prvni. Nechci to delat, nasira to mne, nasira to lidi kolem a kazi to vztahy.
    QUANTI: klidne prud, myslim, ze se tady prudit bude, ale to nevadi. QWWERTY: odpovedel na tvou otazku celkem dostatecne, plus jeste dodam jednu situaci. Nekdo neco po mne chce, ale mne se nechce to delat. Tak misto toho abych rekla, ze to nebudu delat, tak bud hledam vymluvy proc to nejde a nema vubec smysl to delat anebo to proste neudelam, protoze se mi nechce, bez argumentace. Tohle vsechno se deje pouze v hlave. Nikomu nic nereknes, ses nasrana, ze mas vubec neco delat a tak to neudelas, nic nereknes a nechas to vyhnit.
    DZEJLA: k tomu, proc te vsichni a vsechno sere bud na nastence link. Souvisi to s potlacovanim citu a pocitu. Tim, ze jses nasrana a vis to, tak se snazis byt mila, misto toho abys nekoho poslala do prdele. Kdyz se lidi naucis posilat to prdele, a.k.a. nastavit si hranice, tak nasrana nebudes.
    EKG
    EKG --- ---
    Dalsi zbytecny klub o tom, jak byt na sebe a na ostatni hodni? Ja bych se radsi ucil, jak vsechny ty zmrdy doopravdy postrilet.

    Plakani v koutku mam zmaknuty, na tom nic neni. Staci si vzit s sebou jeden z tech zlutych stojanku s napisem CAUTION WET FLOOR a mozno plakat neomezene a pritom v souladu s normami bezpecnosti prace.

    Kdyz si vezmu kolikrat se mi v zivote podarilo doopravdy zuzitkovat nasranost do nejake dusledne akce, po ktere zustalo vyreseno a nikdo si nedovolil pipnout vs kolikrat jsem se s adrenalinem musel vyrovnavat az kdyz bylo po vsem, nekde sam, tak me to fakt mrzi. Pritom by byl svet daleko lepsim mistem, kdyby se me lidi daleko vic bali. Urcite daleko lepsim mistem pro me.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam