• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DOCKINEZ: Jojo, klasické křepelky. Nezdrhají protože nemají odkud, teď je mám ve chlévku, mají tam teplo, světlo a velký výběh. Zjara budeme dělat voliéry - muž si ještě vymyslel bažanty.
    Já osobně jsem spokojená se slepičkami. :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jo a "deset křepelí" znamená klasický křepelky? Nezdrhaj dírama v plotě?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DOCKINEZ: Celý gang vyfotit naráz je těžká záležitost, ale tady alespoň část. :)
    Čerstvě jsme se s mužem koupili statek na kopci takže se teprve zabydlujeme a moc pěkných fotek není, ale budou přibývat, fotky i slepičky. Každou první neděli v měsíci máme v blízkém městě slepičí burzu. Chtěla bych nejčko sehnat hedvábničky a serbritky, prostě děláme pro děti takovou slepičí zoo. :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BLOODRAT: asi potřebujeme vidět fotky a pokochat se jejich roztomilostí!
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Juj, Nyx má slepičí diskusi? Book. :)

Momentální stav:

2x aurakánka
    1x maranska
    2x orpingtonka zlatá
    1x orpingtonka černá (je obrovská a jmenuje se Boža!)
    3x lenghornky
    1x Sussex kohout, který nahradil Ayam Cemani magora
    8x zachráněné koncentráčnice z klecového chovu na klidné doživotí

Z neslepičích 2x perličky a deset křepelí.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Zajímalo vás jak vzniká vejce? Proč má tvar jaký má? :-) Parádně to shrnul mistr nad mistry David Attenborough.

How Are Eggs Made? | Attenborough's Wonder of Eggs | BBC Earth
    https://www.youtube.com/watch?v=PcI72ldPvx8&ab_channel=BBCEarth
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUSINDA: Oooo, ta krasna mini cerna kuratka!

Pro me jediny, proc bych chtela mit barak, jsou slepice.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tučnaci z Madagaskaru z roku 2021. :-) Z těch x vajec co má kvočna pod sebou se vylíhla jen 4 kuřátka.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TOMBRIDER: tak pak poreferuj, jak to snáší počasí atd.... ale vidím, že máš i odvětrávání a všechno....
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LUSINDA: 5mm, sem tam výztuha.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOMBRIDER: ten je naprosto luxusní a ty dvířka :-) jak je tlustý ten materiál?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LUSINDA: Venku je už tma. Tak ještě za tepla z dílny. Dělám s plastem takže jsem využil volnějších chvilek v práci. Jsem zvědav v létě jak se to bude, či nebude kroutit. Je u zdi ve stínu. Přímo na slunci nikdy nebude. Původní dřevěný začal hnít.
    Z tohodle z PPR si slibuji lehčí údržbu. Udělal jsem tomu na dně po celé podlaze vysunovací šuplík.
    No uvidím.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOMBRIDER: prosím nahod foto. Kurník z plastu koupenej...nebo handmade :-) ? My máme pro slípky kurník stavěnej ve 40 letech z cihel a střecha z pálených tašek.....takový malý baráček. Bohužel čeká na rekonstrukci a foto by by nebylo moc reprezentativní.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Teď jsem jim udělal novej kurník z plastu. A evidentně dobrej. Za odměnu začli snášet, i když v zimě nám nikdy nenesly. :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SHEALA: Už dlouho. Mám několik let tyhle Green shell z Červeného Hrádku.
    A mají opravdu pěkně zelená vejce s pevnou skořápkou.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tohle je skvela diskuze :). Konecne nejaka venovana memu nejoblibenejsimi zvireti.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ATUAR: ten se mi vybavil spolecne s tim...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    AAHHW: Chceš povyprávět i o sudu s kopřivama? :)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ATUAR: au, prave si mi pripomel neco, co jsem myslel uz ze svy pameti vytesnil...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ATUARFIK: ne-e ještě hůř než slepice smrdí křepelky :-) mamka si je pořídila a musím říct, že to čištění bych teda nedala. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam