• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Heh, tak koukám že nám perličky začaly snášet normálně do slepičích kukaní. Což znamená že jsme minimálně dvacet perliččích vajec prodali jako slepičí. Doufám že to neměl nikdo do líhně, to by asi čuměl, lol.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Díky. My máme se sousedy ze všech stran výborné vztahy, tak si to nechceme pokazit. I s tím kohoutem to brali tak, že "to je holt vesnice", někteří si pořídili špunty do uší. Ale když jsme ho dali pryč, tak nám děkovali a přiznávali, jak moc jim lezl na nervy. Kohouta jsme dostali s tím, že na původním místě byl druhý a otloukánek, byla to taková hromádka neštěstí, když k nám přišel. A tady najednou měl pro sebe zahradu a hejno ženských, tak byl nadšený. Bohužel moc hlasitě nadšený. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Kohúta by to chtělo. Úplně rozumím problému s bytovkou, však už jsem popisovala reprák Cemani. :)
    Teď už mám s přestěhováním vyřešené, ale v té době jsem pátrala řešení a našla jsem plemeno co nehřímá, pouze tak akoby chrčí. Teď si z hlavy nevzpomenu...ale podívám se. Třeba by to bylo řešení.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Jj, sestřihnuto mají. My je máme na volno v části zahrady, kde jsou takové terasy, z jednoho schodu doskočí na malou jablůňku... Tahle doplatila na to, že byla menší než ostatní a odstrkovaná, asi s nimi v kurníku nechtěla být. A kohouta, aby je srovnal, nemáme, protože naproti nám je bytovka a minulý kohout v létě začínal ve čtyři a trochu tím ztratil na popularitě.
    No nic, zbývající do kurníku chodí a my budeme zavírat. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BLOODRAT: Ony pak ví že má strom nemohou a drží se hejna které ví že kurník je bezpečný.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Soustrastník.

Sice s křižíkem po funézu, ale mám doporučení - stříhat křídla u nově dovezených mrch hned při vypouštění z bedny na zahradu. Takhle nás vyškolily perle, které se po pěti vteřinách na svobodě vznesly jak Čestmír a přistály na obecním.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Asi kuna, jsme uprostřed vesnice. Nejblbější na tom je, že je to za poslední měsíc podruhé, takže budeme muset velmi důsledně zavírat, aby si sem zase odvykla chodit.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Kuna, liška?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ach jo. Pořídili jsme novou várku už dospělých holek, a jedna z nich byla taková punkerka. I vypadala jinak. A večer i po setmění se prostě nedala chytit a trvala na tom, že bude spát na stromě. No, tak to má za sebou. :(
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    JESTEDMAN: ty se mi tak líbí.. tu bych taky chtěla, ale nikde jsem v našem okolí na ně nenarazila..
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    JESTEDMAN: Překrásní plivníčci.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    JESTEDMAN: jezis ty sou nadherny.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    tak já se tedy připojuji, jak jsem psal, cemanky jsou všechny tři naprosto stejné, hned jsme je tedy museli pojmenovat, abychom je vůbec rozlišili. Máme méně místa a malý kurník, chtěl jsem dvě aruakany a jednu cemanku, ale domluva s chovatelem byla těžká, tak mi vnutil tyto... no uvidíme, zatím jsou zavřený od soboty, dneska odpoledne otevřu dvířka a jsem zvědavej, která bude nejodvážnější.

SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CHER: to zkusim.. Diky
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA: ano, přesně tak. A fungovalo to.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHER: jakože voda s trochou octa? :-) to je super

babička to dělala tak, že kuřice dala do výběhu (provizorního uvnitř ohrady slepic).....slípky na sebe viděly a po čase je pustila mezi ostatní.
    CHER
    CHER --- ---
    SIMCIIQ: u nás se to dělávalo tak, že se všechny slepice, staré i nové, namočily do octové vody, aby smrděly stejně a neměly tendenci se štípat.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    V utery mi k 6ti slepicim privezou 4 kurice 20ti tydenni. Tip na postup, jak zaclenit do hejna?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LEJIMADA: ještě mě napadlo, máš ho pod kvočnou? nebo jsou fakt v teple? .....prvních pát týdnů nedokáží regulovat teplotu a potřebují opravdu teplo. ( sami o sobě sice hřejou....ale teplo potřebujou :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LEJIMADA: já dávala slepicím odvar z heřmánku na pití (vlažný).....nebo z mateřídoušky. (no nevím jestli to mělo přímo účinek, ale byly lepší)

ta lichořeřišnice docela štípe... a koncentrát bych tvorečkovi asi nedávala

Úplně to chápu, že je ti ho líto.....já to nedávám ani u starších slípek. Naše babičky dáváme do izolace když mají problém a občas se vykurýrujou.

Bud přežije nebo ne :-( je to příroda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam