• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: Právě že vpohodě. Měli u sebe do pátku ještě kohoutka z našich vajíček (mix australky a dalších plemen) a ten je všechny rovnal. Ted jsou tam jen 2 a neperou se. :-)

Jinak sem časem dám fotku od lidí z vesnice (až to nafotím) co chovají na zahradě brahmánky (obří slepice), wyandontky, pak mini slípky ve velikosti holoubků + dalších asi 5 plemen co nedokážu identifikovat.... to všechno s kohoutama a dohromady. :-) Nic se tam nepere a všichni si tam vykračují jak na kolonádě.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PSICHION: jinak si vem fešáka od Lusindy, jsou epesní
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUSINDA: jak to zvládaj takhle pohromadě?

PSICHION: já jsem amatér začátečník, takže jsem nejdřív chtěl zachránit nějakou z velkochovu, ale to jsem si zatím rozmyslel, pak jsem si všiml těch kurýrů, co krouží snad každý týden republikou a za 200 dostaneš unifikovanou slepici. No ale páč to nemám primárně na vejce, tak jsem chtěl aruakanu, našel jednoho chovatele za kopcem, dohodl se, zajel tam a místo aruakan mi vnutil ty cemanky no a když jsem někde viděl hedvábničky, tak jsem je prostě chtěl a nejblíž jsem to měl 50km a za 500 kč/ks :) tak jsem tam zajel. Celkově ta nabídka v mém okolí je dost omezená a pokud chce člověk něco jinýho než mainstream, tak se musí poohlédnout kousek dál...

jo a při nákupu morčat jsem si všiml, že chovatel tam má i bantamky, takže moje další volba je asi jasná :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: tak tady je vidět co z miláčků vyrostlo :-) ještě mám k darování (za malý příspěvek na krmivo) 2 kohouty z pěti.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PSICHION: třeba na FB ....vybereš si plemeno, které se ti líbí koukneš jestli je k němu skupina a průběžně se tam objevují nabídky. :-) takhle je to třeba u wyandotek.
    PSICHION
    PSICHION --- ---
    JESTEDMAN: kde kupuješ nový slepice? Máme 14 holek a potřeboval bych ho doplnit o kohouta a pár holek třeba na 20-22
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: už má nové hejno (50 holek) a bylo mi slíbeno, že ho nesežerou :)

KOTENCE: v sobotu mi zdrhly k sousedům, nakonec spaly na ořešáku asi 6m vysoko! Když jsem je nalákal, tak dostaly pořádnou manikúru

každopádně aby jim nebylo smutno, tak jsem přikoupil tyhle morčátka, jsou boží :)

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Slepice jdou spát :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: je krásnej :-) ještě doporučuju FB skupinu Kohoutci v nouzi. Už jsem tam udala 4 kohouty. :-D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    do dobrých rukou nabízím kohoutka Aya cemani, slyší na jméno "pan Polívka", ale byl bych rád, kdyby do polívky nešel, cca 3 měsíce starej. případnou výměnu za mladou slepičku menšího plemena uvítám.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    do dobrých rukou dám kohoutky do chovu (letos líhnuté) české stříbrné kropenky. Jsou čistokrevní. Až se přepeří budou vypadat cca takhle .....Praha Východ

TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    NA_PYCZU: Kup sobě podkladky. A nech je v hnízdě.
    Podkladky pro slepice 1ks | Krmné směsi Kvídera
    https://www.krmnesmesikvidera.cz/podkladky-pro-slepice-1ks?
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, nemáte někdo radu, jak slepici odnaučit zanášení. Máme 4 nový slepice z koncentráku, na kurník se naučily během pár dní, ale jedna zanáší na slámu v kurníku, kam nemáme tak jednoduchý přístup jako ke hnízdům, proto mě to celkem štve. Jediné, co jsem vyzkoušela je, že jsem je jednotlivě šoupla do hnízd. Už je to týden a stále některá z nich zanáší na tu slámu. Mám pocit, že by se to mohla naučit, zprvu taky všechny snášely různě po výběhu a teď už jsou všechna vajíčka, až na to jedno, v hnízdech.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: moc prosím o fotky :-)

všechny fotky kurníků potěší :-)

a at nejsem pozadu tak Vám sem brzy hodím fotky křepelčátek. Dali jsme je do líhně po kuřátkách a vypadají jak 1/3 kuřátka....takový blešky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    já koupil chytrý kurník.cz a jak to porovnávám, tak chytrý kurník je sice také na akku, ale je možnost to natrvalo píchnout na 220V a ta zpoždění jsou nastavitelná celkem snadno bez dokupování čehosi. Je tam trimmer s 10 pozicema, každá dělá +10 min. co jsem ještě viděl u jiné konkurence, tak ty měli omezení, že od určité mínusové teploty se ty dveře neotevíraly. Jinak celkově je to prostě svkělý, člověk tam prostě nemusí, k tomu napáječka + dodělám nějakou poloautomatickou krmičku a můžu jet na tejden na dovču.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Koupeno.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NA_PYCZU: Super, díky, to pro sichr udělám taky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    BLOODRAT: Já jsem tu mašinku ještě “omotala” kusem průhledný folie.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NA_PYCZU: Paráda, díky moc, kupuju. Máme prakticky stejné podmínky, akorát místo ořešáku stíní jabloň. :)

Dělali jste nějak extra tu stříšku? Píšou tam o ochraně před deštěm, přijde mi z fotek a videí že ten mechanismus má být chráněn před deštěm, nějakou jakože stříšku sám má, ale přijde mi to nic moc. Budu to mít na návětrné straně.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    NA_PYCZU: https://www.adeka.cz/detail/adk113t-komplet-automaticky-navijak-bateriovy-se-sklopnymi-dvirky
    Pardon, jsou to tyhle, v tom předchozím postu je odkaz na dvířka, která využívají elektřinu ze sítě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam