• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: moc prosím o fotky :-)

všechny fotky kurníků potěší :-)

a at nejsem pozadu tak Vám sem brzy hodím fotky křepelčátek. Dali jsme je do líhně po kuřátkách a vypadají jak 1/3 kuřátka....takový blešky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    já koupil chytrý kurník.cz a jak to porovnávám, tak chytrý kurník je sice také na akku, ale je možnost to natrvalo píchnout na 220V a ta zpoždění jsou nastavitelná celkem snadno bez dokupování čehosi. Je tam trimmer s 10 pozicema, každá dělá +10 min. co jsem ještě viděl u jiné konkurence, tak ty měli omezení, že od určité mínusové teploty se ty dveře neotevíraly. Jinak celkově je to prostě svkělý, člověk tam prostě nemusí, k tomu napáječka + dodělám nějakou poloautomatickou krmičku a můžu jet na tejden na dovču.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Koupeno.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NA_PYCZU: Super, díky, to pro sichr udělám taky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    BLOODRAT: Já jsem tu mašinku ještě “omotala” kusem průhledný folie.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NA_PYCZU: Paráda, díky moc, kupuju. Máme prakticky stejné podmínky, akorát místo ořešáku stíní jabloň. :)

Dělali jste nějak extra tu stříšku? Píšou tam o ochraně před deštěm, přijde mi z fotek a videí že ten mechanismus má být chráněn před deštěm, nějakou jakože stříšku sám má, ale přijde mi to nic moc. Budu to mít na návětrné straně.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    NA_PYCZU: https://www.adeka.cz/detail/adk113t-komplet-automaticky-navijak-bateriovy-se-sklopnymi-dvirky
    Pardon, jsou to tyhle, v tom předchozím postu je odkaz na dvířka, která využívají elektřinu ze sítě.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    BLOODRAT: https://www.adeka.cz/detail/adk112t-komplet-automaticky-navijak-se-sklopnymi-dvirky-na-230v
    Mám tyhle, pořizovala jsem je na podzim, je na ně spolehnutí, prvních pár týdnů jsem chodila kontrolovat, jestli fungují, nikdy nám žádná slepice nezůstala venku. Máme poblíž lampu veřejného osvětlení a tu to ignoruje, plus nám tam teď stíní ořešák a i tak reaguje až na soumrak, v tuhle chvíli se zavírají pár minut po 20.hodině a ráno před 6. hodinou už jsou otevřená.
    Lehká instalace, baterky by měli vydržet rok.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Sim, tip na automatická dvířka, máte někdo?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: aj chudinky :-(
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: To je takové smutné dada.

Předevčírem.
    Klepe tu sousedů kluk, v náručí slepicum. "Dobrý večer, ta je vaše? Byla tu v kopci", koukám klasická hybridka, jasně, za je naše, a kdyby nebyla, přepočítám je a dám vědět v hospodě jestli bude jedna navíc, haha.

Vezmu slípku do dvora, a koukám, slepicum je nějaké čudné, an chrče. Jednak asi fakt nebude naše, druhak má slepené oči, je netečné, nevšímá si psí, sípe, ze zobáku teče. Dřepí a pomalu cepení.

Léčím špalkem a lesem. Ještě že jsem ji nedala mezi hejno, co kdyby to bylo infekční.

Včera.
    Kouknu večer do kurníku, přepočítám slepky, počet sedí, jen ta v koutě, tak je nějaká tichá. Přijdu blíž. Sakra. Chrče? Nechrče, protože cepení.

Léčím špalkem a lesem. Byla to nejstarší ze zombíků, nejspíš zomriela sešlostí věkem.

Ale krucinál, dostuž.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: neroumím? asi mi nedošel kontext :-)

JESTEDMAN: když ho nabídneš na FB tak bude hned pryč. (zvlášt když je šlechtěný)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Achjo. Sekera. Podruhé za dva dny. :/
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: všimněte si, že ten jedinec dole měl už v době focení trochu větší hřebínek, hřebínek stále roste a dle pokusů o zvuk mám čím dál silnější pocit, že to bude kluk. Hlasové projevy mu asi nerozmluvím, sousedi jsou blízko, kapouna nechci. Zřejmě bude muset pryč :( Kdyby ho někdo chtěl a jel kolem, tak ho po potvrzení pohlaví a odsouhlasení se sousedy, že to fakt nedaj, daruji... jinak bude polívka, ale bojím se, že teď, kdy mu nejsou snad ani 3 měsíce z něho moc jídla nebude, čekal jsem, že vydrží alespoň do podzimu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BLOODRAT: Jeste lepsi by bylo, kdybys jako slepici prodala treba…zelvi :).
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Heh, tak koukám že nám perličky začaly snášet normálně do slepičích kukaní. Což znamená že jsme minimálně dvacet perliččích vajec prodali jako slepičí. Doufám že to neměl nikdo do líhně, to by asi čuměl, lol.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Díky. My máme se sousedy ze všech stran výborné vztahy, tak si to nechceme pokazit. I s tím kohoutem to brali tak, že "to je holt vesnice", někteří si pořídili špunty do uší. Ale když jsme ho dali pryč, tak nám děkovali a přiznávali, jak moc jim lezl na nervy. Kohouta jsme dostali s tím, že na původním místě byl druhý a otloukánek, byla to taková hromádka neštěstí, když k nám přišel. A tady najednou měl pro sebe zahradu a hejno ženských, tak byl nadšený. Bohužel moc hlasitě nadšený. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ATUARFIK: Kohúta by to chtělo. Úplně rozumím problému s bytovkou, však už jsem popisovala reprák Cemani. :)
    Teď už mám s přestěhováním vyřešené, ale v té době jsem pátrala řešení a našla jsem plemeno co nehřímá, pouze tak akoby chrčí. Teď si z hlavy nevzpomenu...ale podívám se. Třeba by to bylo řešení.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Jj, sestřihnuto mají. My je máme na volno v části zahrady, kde jsou takové terasy, z jednoho schodu doskočí na malou jablůňku... Tahle doplatila na to, že byla menší než ostatní a odstrkovaná, asi s nimi v kurníku nechtěla být. A kohouta, aby je srovnal, nemáme, protože naproti nám je bytovka a minulý kohout v létě začínal ve čtyři a trochu tím ztratil na popularitě.
    No nic, zbývající do kurníku chodí a my budeme zavírat. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BLOODRAT: Ony pak ví že má strom nemohou a drží se hejna které ví že kurník je bezpečný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam