• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    mám kurník asi 0,5m nad zemí... hedvábničky mám už asi měsíc a přesto nevlezou samy do kurníku, rozšířil jsem žebřík a udělal ho delší, aby byl mírnější, ale stejně musí někdo každý večer jít a do kurníku je nacpat, jinak by asi spaly venku (rána by se dožít nemusely). vím že to jsou spíš přízemní slepice, ale nemáte někdo nápad jak je srovnat? posledních pár dní je zkouším tam dát před zavřením dveří (senzor), někdy tam zůstanou, jindy lezou ven...
    bohužel jsem je tam po nákupu nemohl zavřít na dva tři dny, jak všude doporučují, protože tam už byly cemanky, který se k nim teda chovají macešsky, ale lepší se to... ty hedvábničky jsou roztomilý, kamarádský, ale strašně bázlivý

EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Jo, kvočna je Zlatěnka :D Už ani nevím,co je to za plemeno.Je maličká a má opeřené i pařáty.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: paráda, jsou cute :-) krásná kresba peříček u kvočny
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: je to tu :)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: tak to je záslužnější :-) mají docela úzkou chovnou základnu ...bohužel :-(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Chtěl jsem Českou zlatou Kropenku, máme Šumavanky :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: tyjo :-) tak to jsem měla asi kliku.....volala jsem dvoum lidem...jeden měl vše zamluveno a nakonec jsem brala od pana Nenutila z Ondřejova :-) budem moc rádi za fotky kuřátek v klubu. Jaké jsi sehnal plemeno?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Ahoj, zkoušel jsem využít ten seznam a byla to katastrofa. :) telefony na jiný lidi, chovatelé, kteří ty slepice nemají, a nikdy neměli a podobně :) (okolí Prahy) nakonec jsem se dostal přes týpka ve Zverimexu k chovateli u Zlonic,takže dnes či zítra očekávám první kuřátka :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    BLOODRAT: já minulý týden rochla dvě. Jedna podrůstala a druhá ne. Byly líhlé ve stejný den.. Nepotěšily mě
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Tak jsme zahájili kachnobraní. Samozřejmě že hnedle první kachna nám předvedla, že jsme naprosto neomylně trefili přepeřování. První jsme obírali hodinu pinzetou, druhou jsme stáhli. Zbytek se vrátil na zahradu, šťastně gagaje.

Takže zase za měsíc, no.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Mám kamarádku, ta má snad 50 kousků a z toho tak 20 kohoutků různého stáří a bez problému, nijak se jí nemlátěj:)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: Právě že vpohodě. Měli u sebe do pátku ještě kohoutka z našich vajíček (mix australky a dalších plemen) a ten je všechny rovnal. Ted jsou tam jen 2 a neperou se. :-)

Jinak sem časem dám fotku od lidí z vesnice (až to nafotím) co chovají na zahradě brahmánky (obří slepice), wyandontky, pak mini slípky ve velikosti holoubků + dalších asi 5 plemen co nedokážu identifikovat.... to všechno s kohoutama a dohromady. :-) Nic se tam nepere a všichni si tam vykračují jak na kolonádě.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PSICHION: jinak si vem fešáka od Lusindy, jsou epesní
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUSINDA: jak to zvládaj takhle pohromadě?

PSICHION: já jsem amatér začátečník, takže jsem nejdřív chtěl zachránit nějakou z velkochovu, ale to jsem si zatím rozmyslel, pak jsem si všiml těch kurýrů, co krouží snad každý týden republikou a za 200 dostaneš unifikovanou slepici. No ale páč to nemám primárně na vejce, tak jsem chtěl aruakanu, našel jednoho chovatele za kopcem, dohodl se, zajel tam a místo aruakan mi vnutil ty cemanky no a když jsem někde viděl hedvábničky, tak jsem je prostě chtěl a nejblíž jsem to měl 50km a za 500 kč/ks :) tak jsem tam zajel. Celkově ta nabídka v mém okolí je dost omezená a pokud chce člověk něco jinýho než mainstream, tak se musí poohlédnout kousek dál...

jo a při nákupu morčat jsem si všiml, že chovatel tam má i bantamky, takže moje další volba je asi jasná :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: tak tady je vidět co z miláčků vyrostlo :-) ještě mám k darování (za malý příspěvek na krmivo) 2 kohouty z pěti.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PSICHION: třeba na FB ....vybereš si plemeno, které se ti líbí koukneš jestli je k němu skupina a průběžně se tam objevují nabídky. :-) takhle je to třeba u wyandotek.
    PSICHION
    PSICHION --- ---
    JESTEDMAN: kde kupuješ nový slepice? Máme 14 holek a potřeboval bych ho doplnit o kohouta a pár holek třeba na 20-22
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: už má nové hejno (50 holek) a bylo mi slíbeno, že ho nesežerou :)

KOTENCE: v sobotu mi zdrhly k sousedům, nakonec spaly na ořešáku asi 6m vysoko! Když jsem je nalákal, tak dostaly pořádnou manikúru

každopádně aby jim nebylo smutno, tak jsem přikoupil tyhle morčátka, jsou boží :)

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Slepice jdou spát :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: je krásnej :-) ještě doporučuju FB skupinu Kohoutci v nouzi. Už jsem tam udala 4 kohouty. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam