• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    Klub je určený pro chovatele slepic a případné zájemce o chov. Výměna zkušeností, fotky našich miláčků....videa, fotky, zajímavosti ohledně plemen slepic.

Fotky ♥♥♥♥♥ více fotek

Máte slípky a zhruba kolik chováte kousků?

26 hlasy od 25 respondentů

rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: já mám všechny (krom češek ty jsou hodný) plašeny :-D nejuřvanější slepice ve vesnici. Docela dobrý je slípce udělat samostatný krytý výběh aby byla vklidu a ostatní k ní a kuřátkům nemohly.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: tý naší kompletně jeblo(ale to asi už dříve. Začala kvokat, svolává kuřata(2 z 5 za ní běhají),když něco najde,začla se přepeřovat a samozřejmě přestala snášet..
    Protože je to hysterka vyplašená (říkáme jí Plašena), tak mne to moc netěší. Aby neměla následovníky vyplašené..
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: stalo, ale není to moc běžný :-) jinak mi ID Tonini posílal i své fotky kde si kvočna osvojila kachňátka :-)) bohužel k těm fotkám nemám práva na publikování....jsou super cute
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Už se vám stalo,že se další slepice rozhodne dělat náhradní kvočnu kuřátkům, které vyseděla jiná slepice?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BLOODRAT: zkusil jsem chodit do kurníku obden, snůška se hned zdvojnásobila ;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    A máme tu podzim. Snáška od patnácti slípek padla na tři vajca denně. :(
    Ojojoj.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Ty jsou fakt krásný, dvě bych brala do té mé zoologické. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    chocholaté slepičky jsou asi spíš pro fanšmejkry :-) ale nemůžu se přestat smát když ty výtečníky vidím.

Apencelský chocholáč (Appenzeller Spitzhaube)

Více info o plemeni zde:

Breed Savers: Appenzeller Spitzhauben
    http://breedsavers.blogspot.com/2011/05/appenzeller-spitzhauben.html

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LUSINDA: 4mesíční slepičky a kohoutka
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA: to jsme je měli pár hodin. Fotila jsem je pro dceru, která na ně byla zvědavá :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    momentálně končí sezona melounů a začne sezona zelí. Foto není moje.....ale slípky už se těší jak se u klování zabaví. :-) :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VODOMERKA: my taky, to uteče :-) budeš mít kuřátka, nebo už slépky?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    V červnu příštího roku sem konečně budu moct dát fotky svých prvních zlatých českých kropenek. Těším se na ně už teď :).
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHER: supééér :-) vypadají, že jsi je vyrušila ze sněmu
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHER: moc prosím o fotky :-) fotky slepiček, kuřátek, kachňátek, křepelek a koťátek prostě dokáží rozsvítit den ♥♥♥♥♥♥
    CHER
    CHER --- ---
    My už máme konečně nový kurník hotov a od minulého pátku máme 15 slepiček bovans brown.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    tenhle mladý klučina chová od Maransek až po Italky :-) jezdí občas přes ČR a prodává násadbová vejce a kuřata (třeba se někomu bude kontakt hodit)

Broholmer Zucht | Geflügelzucht | Skinny Pig Zucht | ...
    https://www.broholmer-zucht.com/

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    černé zobáčky :-)

JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    tak se to vyřešilo samo, minulý týden jsem jel na dovolenou a večer přišla neskutečná bouře, kamarád byl zrovna u nás, aby je nacpal do kurníku, říkal, že chcalo tak, že nemohl vylézt z kůlny, pršelo asi půl hodiny, když vylezl, říkal, že stály na dvorku poloutopený, ani pod střechu nezalezly (oni nesmí na déšť, ale neví to), za tři dny my hlásil, že dorazil a byly už všechny v kurníku, od té doby zalézají samy, možná už nechtěly zažít další bouřku.... aleluja..
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    JESTEDMAN: možná se do kurníku bojí kvůli těm starším slepicím? Já bych řekla, že by to fakt chtělo je tam zavřít na pár dní....

Já jsem mým slepicím musela žebříček zrušit, protože po něm lezli do kurníku chipmunci - a napřed jsem dala před kurník velkou tvárnici (tak, že mezi tvárnicí a kurníkem byla cca dvacet čísel mezera - takový hradní přikop) a pak jsem odendala i tu tvárnici a slepice do kurníku skáčou / lítají...

No a pak jde asi fakt o to, jak se jim kurník líbí - moje slepice měly postupně tři varianty provizorního "kurníku" (oplocený prostor s bidýlkem atd.) ve stodole s kozama - a to jsem s každou novou variantou musela týden slepice vysazovat a prostrkovat dvířkama, než to pochopily - když jsem pak pořídila skutečný kurník, tak to pochopily na první dobrou a do kurníku chodí zcela spořádaně a samozřejmě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam