• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    CHER
    CHER --- ---
    JESTEDMAN: na webu Slepičář jsem našla tuhle vychytavu: Slepičářovy vychytávky
    Pokud s elektrikou nekamarádíte a neradi v zimě pobíháte venku, zkuste do vlažné vody v napáječce přidat polévkovu lžíci kuchyňského oleje. Olej vytvoří na hladině vody mastný film a voda vydrží v kapalném stavu déle. Dávkování by mělo být v poměru 5 litrů vody a jedna lžíce oleje. A ještě jeden bonus vám tato vychytávka přinese, a to lesklé peří nosnic díky oleji.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SUFFOCATE: v únoru v Lysé by měly být také na prodej i slípky :)

ÚNOROVÝ TRH ZVÍŘAT ⏤ Výstaviště Lysá nad Labem
    https://www.vll.cz/unorovy-trh-zvirat

JESTEDMAN: taky by se hodil....u nás slípky mají velké hrnce a každý den vyléváme a naléváme vodu novou
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    JESTEDMAN: vím, že to hodně lidí řeší výhřevnou podložkou. Ale ta bývá do sítě, takže ne každý ji může použít.

My už máme konečně hotový kurník, jen pár drobných dodělávek. Teď ještě ty slepice. Takhle na zimu se těžko seženou, že?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jak řešíte napájení v zimě? Nemám vyhřívaný kurník, voda mi včera zmrzla. Dolil jsem teplou, tak jim chvilku vydržela, ale může se stát, že člověk zapomene nebo někam odjede.... nemá někdo nějaký dobrý, levný, efektivní nápad?
    CHER
    CHER --- ---
    BLOODRAT: taky těm našim trvalo než se roznesly. Ale myslíme si, že nám neprodali slípky stejně staré. Měly mít 17.týdnů a některé byly menší a i teď nejsou úplně stejně velké. Některé mají už pěkné hřebínky a některé je mají malé.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CHER: Naše mrchy stále nesnášenlivé. Jako pauza dobrý, jasně, ale mít ze 14 slepic jedno až dvě vaja denně mne úplně nebaví. Tuhle jsem dělala rodině hromadu řízků a musela plato potupně koupit. :(
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Taky mame maransky, cerny medenekrky a modry, jsou to uzasny slepice. Kdyz nas starej kohout seskocil z hradu, tak zpusobil mensi zemetreseni a dvakrat prezil lisku :) Akorat jsme letos bez kohouta (potreti to nedal) a obskakuje nam je noname zakrslej bilej (ale je to teda boss, na to ze je o pulku mensi tak krasne ohlida cely hejno, hleda jim potravu a vubec :).
    LUSINDA: Jestli budou na jare kohoutci a nasadovky navic, tak bych se rada postavila do fronty :) Zkousela jsem to shanet ruzne po ifaune a klubu maransek, ale zadarilo se mi jen vloni.
    Maji holt o trosku mensi snusku a kdyz uz je nekdo ma, tak ma ten chov namixovany :(
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    AAHHWISEGUY: čokoládový, čím tmavší tím lepší :) ten německý klučina, jak jsem tu v diskusi dávala odkaz na násadová vejce má fakt hoooodně tmavý. Ty na fotce jsou cca normal, podobně tmavé mám taky

AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    LUSINDA: jaky ma ty skorapky?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZATAMOKO: mám a ráda na jaře poskytnu :) nám zatím lítají jen ty češky :-D dávají si jen okruh nad plotem a nakonec nepřeletí.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    LUSINDA: o Vlaškách jsem četl, že jsou lítavý což mi teda potvrdil i jeden známý :)
    Maransky byly moje první slepice, ty bych zas jednou rád měl. Se možná ozvu o násadovky, jestli míváš?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---

Slepičí kvíz :- Jestli pak víte, kolik je tepová frekvence u slípek. (úderů srdce za minutu) ?

15 hlasy od 15 respondentů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 13.3% / 2 hlasy
    • 33.3% / 5 hlasů
    • 53.3% / 8 hlasů

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZATAMOKO: Maranska černá měděněkrká :-) super nenáročné plemeno +bonus barva skořápek.....máme ho dlouho a nemůžu si stěžovat jsou super. Nově zkouším i Vlašku koroptví (taky má být nenáročná) mají hřebínek položený na jednu stranu a bílé líčko :)) jsou srandovní

CHER: supééér :)

CHER
    CHER --- ---
    Zapomněla jsem napsat, že nám naše slípky už asi měsíc snášejí. Sice zatím po jednom vajíčku, ale konečně začaly :-)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravím vespolek :)
    Ač jsem začínal s čistými plemeny, tak jsem teď posledních pár let měl jen hybridy. Letos se začínám vracet k plemenům, aktuálně mi ve skleníku dozrávají kropenky (1,15) a cémanky (1,5) a časem bych rád doplnil šumavanky a možná ještě nějaké. Klidně doporučte nějaké shánčlivé nenáročné plemeno do horských podmínek (700mnm).

Chodím k ním relaxovat od kompu :)
    Kropenky
    https://www.youtube.com/watch?v=jc2hj8XBJ9E
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    trochu nám to tu uslo....spípky se připravují na tuhou zimu :-)
    tak pro rozveselení krmení kuřátek z jara
    EXCITE: taky chceme víc fotek od zlatěnky :))

Feeding a few days old chicks 🥚🐣🐥🐔
    https://www.youtube.com/watch?v=o7N5UaeCVIw
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Krásná. ❤️
    Tak uvidíme na příští burze, třeba budu mít štěstí.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: za těmahle bys musela do Švýcar, ale v ČR se dají celkem bez problému sehnat paduánky (IT) a holanďanky taky mají chocholku (bílou helmičku). Kohouti paduánek vypadají jak malý dráčci :-))

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam