• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---

Slepičí kvíz :- Jestli pak víte, kolik je tepová frekvence u slípek. (úderů srdce za minutu) ?

15 hlasy od 15 respondentů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 13.3% / 2 hlasy
    • 33.3% / 5 hlasů
    • 53.3% / 8 hlasů

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZATAMOKO: Maranska černá měděněkrká :-) super nenáročné plemeno +bonus barva skořápek.....máme ho dlouho a nemůžu si stěžovat jsou super. Nově zkouším i Vlašku koroptví (taky má být nenáročná) mají hřebínek položený na jednu stranu a bílé líčko :)) jsou srandovní

CHER: supééér :)

CHER
    CHER --- ---
    Zapomněla jsem napsat, že nám naše slípky už asi měsíc snášejí. Sice zatím po jednom vajíčku, ale konečně začaly :-)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravím vespolek :)
    Ač jsem začínal s čistými plemeny, tak jsem teď posledních pár let měl jen hybridy. Letos se začínám vracet k plemenům, aktuálně mi ve skleníku dozrávají kropenky (1,15) a cémanky (1,5) a časem bych rád doplnil šumavanky a možná ještě nějaké. Klidně doporučte nějaké shánčlivé nenáročné plemeno do horských podmínek (700mnm).

Chodím k ním relaxovat od kompu :)
    Kropenky
    https://www.youtube.com/watch?v=jc2hj8XBJ9E
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    trochu nám to tu uslo....spípky se připravují na tuhou zimu :-)
    tak pro rozveselení krmení kuřátek z jara
    EXCITE: taky chceme víc fotek od zlatěnky :))

Feeding a few days old chicks 🥚🐣🐥🐔
    https://www.youtube.com/watch?v=o7N5UaeCVIw
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Krásná. ❤️
    Tak uvidíme na příští burze, třeba budu mít štěstí.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: za těmahle bys musela do Švýcar, ale v ČR se dají celkem bez problému sehnat paduánky (IT) a holanďanky taky mají chocholku (bílou helmičku). Kohouti paduánek vypadají jak malý dráčci :-))

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: já mám všechny (krom češek ty jsou hodný) plašeny :-D nejuřvanější slepice ve vesnici. Docela dobrý je slípce udělat samostatný krytý výběh aby byla vklidu a ostatní k ní a kuřátkům nemohly.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: černej dnes zakokrhal, zatím teda mutuje, ale je jasnej.... kdyby ho někdo chtěl a jel kolem, nějak se dohodnem... (moc nerostou, zřejmě to je ta mini varianta)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: tý naší kompletně jeblo(ale to asi už dříve. Začala kvokat, svolává kuřata(2 z 5 za ní běhají),když něco najde,začla se přepeřovat a samozřejmě přestala snášet..
    Protože je to hysterka vyplašená (říkáme jí Plašena), tak mne to moc netěší. Aby neměla následovníky vyplašené..
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: stalo, ale není to moc běžný :-) jinak mi ID Tonini posílal i své fotky kde si kvočna osvojila kachňátka :-)) bohužel k těm fotkám nemám práva na publikování....jsou super cute
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Už se vám stalo,že se další slepice rozhodne dělat náhradní kvočnu kuřátkům, které vyseděla jiná slepice?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BLOODRAT: zkusil jsem chodit do kurníku obden, snůška se hned zdvojnásobila ;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    A máme tu podzim. Snáška od patnácti slípek padla na tři vajca denně. :(
    Ojojoj.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Ty jsou fakt krásný, dvě bych brala do té mé zoologické. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    chocholaté slepičky jsou asi spíš pro fanšmejkry :-) ale nemůžu se přestat smát když ty výtečníky vidím.

Apencelský chocholáč (Appenzeller Spitzhaube)

Více info o plemeni zde:

Breed Savers: Appenzeller Spitzhauben
    http://breedsavers.blogspot.com/2011/05/appenzeller-spitzhauben.html

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LUSINDA: 4mesíční slepičky a kohoutka
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA: to jsme je měli pár hodin. Fotila jsem je pro dceru, která na ně byla zvědavá :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    momentálně končí sezona melounů a začne sezona zelí. Foto není moje.....ale slípky už se těší jak se u klování zabaví. :-) :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VODOMERKA: my taky, to uteče :-) budeš mít kuřátka, nebo už slépky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam