• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Dotaz: za kolik dáváte svatomartinské husy?
    Běhá mi jich na zahradě šest (to že teď se jim to dost líbí nechám stranou) a ozval se mi bývalý spolužák že by jednu bral. Kolik si říct aby to nebyla úplně charita za dutou cenu?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Ahoj do éteru ❤️ chtěl by někdo letošního kohouta Maransek? Líhnutí z tmavých vajec od chovatele, který udržuje čistý chov a bere vejce i ze zahraničí. Momentálně jsou v Hořicích v Podkrkonoší, ale mohu dovézt ku Praze. 🐓 Mají nádherně chlupaté nohy a odlesky pírek.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Aawwww

David Beckham | Good morning 🐓 | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/C65_6Fmo3VJ/?igsh=cmltamtha2gxNTJ2
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Ještě přemýšlím nad těmahle američankama. V čr mají i svůj funklub na FB :-)
    Amroksky jsou odolným plemenem, jsou klidné a přítulné, nemají sklony létat. Doporučit je lze i pro začátečníky a do výše položených oblastí.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    tak náš starý kohout skončil ve smrkových lázních......mlaďasové ho šikanovali do krve, tak byl oddělen od hejna. Na slípky už si ani nevzpomene, drží se u misky a spí pod smrkem. :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: já si uložila fotku se jménem paní co nabízí NV na Facebooku.....co kdyby náhodou příští rok 😁😅 ale tyhle slepice jsou celkem vzácný a velmi málo chovaný.....v té zlaté formě je vidím vůbec poprvý.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: To jsem asi neměla vidět, protože teď to nutně potřebuju.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LUSINDA: To je super plemeno!

"Vyznačují se odolností, shánlivostí a živým temperamentem. Díky své otužilosti zvládají i tuhé mrazy. Jejich shánčlivost jim umožňuje vyhledávat potravu, kterou jsou si v terénu schopny bez potíží obstarat. Nevadí jim ani skalnatější povrchy, na nichž se pohybují s jistotou a elegancí. [...] Ve výběhu také ocení přítomnost vzrostlých stromů, v jejichž korunách rády nocují, a to i v zimních měsících."

Úplně si představuju, jak na všech stromech u nás na zahradě posedávají tihle pankáči.

"Jsou vynikajícími letci, kteří si poradí s několikametrovými ploty."

Ok, takže i na sousedově patnáctimetrovém smrku. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Na FB někdo nabízí Appenzellského chocholáče....... mít místo tak si založìm soukromou slepičí zoo 😁

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Vono to ...prostě dřepí. A nechává se mazlit.

_
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Je to asi dost individuální. Ludia mluví o sviních agresivních. Když chodím okolo, Boris se akorát nafukuje, startuje hudrovadlo a mění zuřivě barvu hlavy, ale jináč se motá okolo a je v klidu.
    Ještě mám pár krůt bílých širokoplecých. Krocan musel do karantény, protože mu slepice vyklobali díru do boku, tak jsme ho dali na dvůr se hojit. Zkušenost za čtrnáct dní skvělá - to je tak blboučké zvířátko že ho člověk musí mít rád. Po dvou týdnech měl jméno Bertík a byl úplně ochočený. Mám spoustu fotek kde sedí lidem na klíně, když jsme měli s mužem výročí svatby.

_
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: Boris je fešák!!! Jak se tyhle ptáci chovají? Běhají po dvoře a lidí si nevšímají, nebo nějak útočí? Ve mě vzbuzujou celkem respekt.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Já. Už jsme je měli dvakrát a pokaždé jsme je dali pryč, protože šikanovaly slépke. Hluk není problém, ale my máme podmínky a navíc nás to baví. Teď jsme si pořídili tohohle frajera, Nagarransett Turkey původem z Rhode Islandu. Jmenuje se Boris.

_
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    LUSINDA: Perličky potřebují hodně výběhu, počítej že, navštíví pár střech od sousedů, a jsou hlučné docela. Obzvláště pěkné jsou perličky supí. Mužů dát v průběhu roků kontakt na kolegy, co se chovů perliček věnují.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: panì jich tam pár měla a hlučné mi neprišly, ale byli jsme tam asi půl hodinku tak mě zajímá praktická zkušenost (kdyby je tu někdo na nyxu třeba měl)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUSINDA: nejsou moc hlučné?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Je tu někdo, kdo chová perličky? Včera jsme byli pro NV Vlašek porcelánových které jsem měla objednané a páni prodává nasadová vejce i perliček.....tak teď přemýšlím jestli je nezkusit příští rok.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak letos jedná slípka umírala touhou mít kuřátka 🙂😁

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Babičky slípky z NV co jsem sháněla - vlaška koroptz, wyandontka stříbrná černé lemovaná. Ty vlašky jsou top nosnice.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: tak jsem se nechala unést a mám objednaný NV 😁 ještě sháním levandulové araukany tak jestli někdo náhodou máte tak koupím 😂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam