• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    máte někdo tip, jak ochránit záhony před slepicema?
    mají volný výběh, nechci smradlavej blatinec. Vyvýšené záhony moc nefungují, máme teď greenshelky (hedvábničky na to serou, ty radši kvokaj) a vyskočí fakt vysoko i se zastřiženým křídlem, zkusil jsem svorky na křídla, lepší to nebylo, nakonec je setřásly. plůtky pomáhají tak napůl. Potřebuju se do těch záhonů dostat, tak nemůžou být extra vysoký. Nakonec jsem letos jeden záhon prostě vzdal. Nějakou kytku, které by se vyhýbaly? Asi mi nezbyde nic, než dát kytky do klece :)
    Jo a pořídil jsem kočku, kvůli který necháváme otevřeno na verandu, kde má žrádlo.... Jenže slepice se naučili chodit si pro granule... takže hledám ochranu nejenom záhonů :)
    Výchova cukr/bič na ně nefunguje.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    Neužili byste někdo za odnos cca 30 - 40 obalů na vejce různých velikostí, Praha 1, Malá Strana? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jen jdu kolem, pozdě, ale třeba to někomu pomůže chytrykurnik.cz - dvířka perfektní, baterky i 220V, zpoždění, český výrobce, servis po mailu perfektní, trochu dražší, ale za 3 roky žádný problém
    CHER
    CHER --- ---
    JEBTISKA: manžel kupoval dvířka na lihneme.cz značku JOSTECHNIK.
    JEBTISKA
    JEBTISKA --- ---
    NA_PYCZU: díky, je mi jasný že ty levné šunty z Číny nebudou spolehlivé...Kouknu na to;)
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    JEBTISKA: Adeka.cz chvalim kudy chodim, mam je uz nekolik let, cca 4, kazdej rok preventivne menim baterky, maji i verzi na solar nebo do zasuvky, s casovacem i se svetelnym cidlem, servis i pres whatsapp, pan na servisu milej a prijemnej. Da se poridit a namontovat zpozdovac (mam dvirka na stmivani a jedna moje slepice casto ponocuje, tak se dvirka zaviraji o 30 minut pozdeji). Nejsou levny, ale mam porovnani se sousedy, kteri maji ten sunt z Aliexpressu a fungovali jim zhruba pul roku a pak nesly opravit.
    JEBTISKA
    JEBTISKA --- ---
    Ahoj,chci pořídit slepicím automatická dvířka do kurníku.
    Budu ráda za tipy na konkrétní tip,pokud je máte a jste spokojeni..
    DÍKY!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Tak s obavou chodím kontrolovat ty naše dinosaury, jestli při těch současných teplotách nemají omrzliny a tak, a ony nejen že jsou úplně v pohodě, ale dneska byla od pěti slepic čtyři vejce, normální (tj. nadprůměrné) velikosti. Jsou to držáci.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PREKOTKA: všichni býložravci jsou chodicí trousiči serou furt a neustále :). To mi nepřijde divný ;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PREKOTKA: to si nemyslím, max tam k tomu šla čuchat. Draví ptáci si slepici klidně celou odnesou a nic jiného než hromádka peří nemusí zůstat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PREKOTKA: nutrie je býložravec, takže občas si prý přilepší vejcem nebo rybou, ale fakt si nemyslím, že by napadla, zabila a sežrala celou slepici bezezbytků. Osobně odhaduju, že ji odnesl nějaký dravý pták.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Původní web ifauna.cz je pryč! Tolik lidové chovatelské moudrosti v diskuzích.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Fešák k mání ❤️❤️❤️

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Z klubu chovatelů českých slípek

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ráno jsem vybrala dnešní první vajíčka a šla zpátky doplnit slepicím zrní. A když jsem se vrátila, tak prej že princezna Čistěnka a princ Ušpinílek spinkaj a k snídani budou cornflaky.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: když bude nevykuchana tak proč ne, to zpracování je opruz 😬 husy jsou fajnový zboží....jsi moc levná
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PREKOTKA: dík. Já slíbila 200kč kg, asi jsem moc levná.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CHER: Díky za snahu, upřímně, no googlit umím, nemyslím to zle. Mě spíš zajímala situace malofarmáře a osobní úhel pohledu.
    CHER
    CHER --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BLOODRAT: Ty bestie sežerou kýbl šrotu denně, jen tak for the record.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam