• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORECSUPPORT UKRAINE
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tady nějaké info kdo by měl zájem o pomoc s #transport
    - bohužel jsem nenašel pro lidi kteří chtějí pomoc s převozem žádné oficiální info, web/FB SK policie apod. nic, nevím jak je to ted
    - FB skupiny jsou zaprvé zavalený různými reporty a žádostmi o příspěvek, nějaké konkrétní info se v tom dost ztrácí a zadruhé je to dost chaos, v jednu chvíli tam lidi píšou at v žádnym případě nikdo nejezdí na místo bez předešlého kontaktu s koordinátory a zároven at v žádnym případě koordinátory nikdo nekontaktuje a je tam spousty výkřiků o různých fámách které v tom opravdu dělají dost bordel
    - doporučuju tam jet přes noc, jsou volné silnice a pokud budete spát v autě/ve stanu tak pak při spaní přes den nezmrznete
    -co se týka přechodu Ubla, kde jsem byl já (na FB někdo psal že do Vys. Nemeckeho už pouští jenom autobusy), byl tam opravdu klid a vypadalo to dost spořádaně, bylo tam dost málo lídi, ale auto vám zaplní do pár minut :), když přijedete do obce tak se dá zaparkovat podél mostu, dál vás už ani nepustí, musíte pěšky přímo do sběrného místa ke stanu s českými dobrovolníky kde nabídnete odvoz, je to tam všechno poměrně jasné
    - co jsem pochopil od lídí které jsem vezl, tak na tomhle přechodu se nečeká - VŮBEC, pokud máte někoho na UA a chcete ho dostat pryč bez toho aby byl desítky hodin na hranicích, směřujte ho sem. Situace se ale samozřejmě může změnit
    - co přivézt bych ideálně být vámi "nějak" zjistil dopředu, co jsem pochopil (platí pro včerejšek samozřejmě) tak potravin a pité mají na místě opravdu hafo
    - hafo jídla dostanou lidi na cestu, opravdu pro ně není potřeba nic vozit (raději šetřete místo v autě), jídlo jim můžete nakoupit cestou zpět, co budou chtít :)
    - autosedačku pro děti Vám dají na místě, dobrovolníci na místě jsou super ochotný
    - stojí to za to, ale připravte se na emotional damage :(

asi jsem dost věcí co je potřeba napsat nenapsal, kldině se ptejte ;)
    (fotku "svých" uprchlíků nemám, přijde mi to pro ně ponižující)
    TBC
    TBC --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tchaj-wanska Tunghai University vypisuje full stipendia pro ukrajinske studenty, prevazne ekonomicke obory, ale i cinskou filologii, deadline 31. kvetna 2022.

FREELA
    FREELA --- ---
    Mezinarodni server na nabidku/poptavku ubytovani

Ukraine Take Shelter
    https://www.ukrainetakeshelter.com/

#ubytování
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Docela živá skupina, na nástěnce jsem nenašel

Nabídky pomoci prchajícím Ukrajincům
    https://www.facebook.com/groups/4875360895912060/?ref=share
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: nicméně ve FB skupinách pro změnu vyzývají jet na hranice na blind - tohle info se opravdu mění během minut

Pomáhame Ukrajincom v Prešove
    https://www.facebook.com/groups/pomahameukajincomvpresove

Končím s řešením po netu - z Prahy, to opravdu nemá cenu, na hranicích je mimochodem stále dost ubytování (nebo kus od hranic) - na booking, takže dneska odpol/večer vyrážím a budu to operativně řešit na místě (tzn. kdyby jste někdo potřeboval lokální transport nebo SK > ČR pro někoho tak mi klidně napište SZ)

#transfer
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TUHO:
    Ta Tiana
    11i. bui1ř5te5zp13n3a vn 136:so473f1 ·
    EDIT 12.3. - NOVE INSTRUKCIE, editovaný text
    Priatelia s autami ,
    situacia vo Vysnom Nemeckom je taka, ze im chybaju dobrovolnici na #transport / prevoz ludi z hranic do miest na Slovensku (napr. aj do Ziliny, kde je ubytvacich kapacit dostatok, ale nema ich kto tam previezt). O pomoc ziadaju Maltezski rytieri, potrebovali by, napisem, ako to je - zadarmo, len cista filantropia, ochotnych soferov na dennu aj nocnu smenu.
    INSTRUKCIE:
    ak mozete pomoct s odvozom ludi, zavolajte na toto cislo - 0907 420 249 - je to cislo priamo na Velitela smeny Maltezskych rytierov, ktory je pritomny v ich registracnych stanoch hned v prvej linii na hraniciach,
    velitel vas usmerni ohladom momentalnej situacie (moze sa velmi menit v case, zalezi aj, kedy pridu z druhej strany vlaky s ludmi a pod.) prejde s vami moznosti (kolko mate v aute miest, kedy mozete prist, kde mozete zobrat ludi, atd.),
    ked pridete na miesto, policajtom/kontrole povedzte, ze idete za Maltezskymi rytiermi, lebo ponukate odvoz a cakaju vas, policajti vas odparkuju a nasmeruju na stan maltezskych rytierov (cca 300m vzdialene, hned za priechodom, cervene stany - REGISTRACIA),
    v stane maltezskych rytierov vas zaregistruju a uz s vami budu komunikovat priamo oni.
    DAKUJEME v mene ludi na hraniciach.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pokud je někdo z okolí

‼️AKUTNÍ SBÍRKA MĚSTA VYŠKOVA‼️
    ‼️Pondělí 14.3. a úterý 15.3. od 15:00 do 19:00‼️

Na základě nařízení Krizového štábu Jihomoravského kraje zahajujeme přípravu a zabezpečení vhodných prostor pro ubytování uprchlíků v počtu 100 – 150 osob.

‼️Akutně sháníme‼️
    ➡️skládací či nafukovací lehátka, matrace, deky, polštáře, dětské cestovní postýlky
    ➡️hygienické potřeby (sprchové gely, mýdla, šampony, kondicionéry, kartáčky na zuby, zubní pasty, dámské hygienické potřeby, ručníky, papírové utěrky, toaletní papíry, papírové kapesníky, antibakteriální ubrousky)
    ➡️potřeby pro nejmenší (plenky, vlhčené ubrousky, sunar, dětská kosmetika, oblečení)
    ➡️gely na prádlo, úklidové pomůcky a prostředky
    ➡️vybavení dětského koutku, koberec, hračky
    ➡️školní potřeby (tašky, batohy), pastelky, bloky na psaní a malování, výkresy, psací potřeby
    ➡️trička, tepláky pro ženy, mládež, děti
    ➡️talíře, příbory, hrníčky, misky

‼️Darovanou pomoc přijímáme‼️
    ➡️v budově Sportovní haly ve sportovním areálu Vyškov, Mlýnská 737/10
    ➡️vjezd ulicí Jungmannova pod viaduktem, bude umožněn příjezd autem až k hale
    ❤️DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE❤️
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Uz je to 14 dni, na to mohla byt uz dávno hotova apka, tady de mohli vývojáři vytáhnout :/
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    IOM_NUKSO: díky. Jsem věděl, že to někde je :). S klukama (hasicema) jsem mluvil a u nás tohle nepotřebuju. Jejich sbírka už skončila a jede to na bázi města. Ti podle stránek taky nic, ale v pondělí jim tam cinknu a uvidíme.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nedávno se někde na nyxu mihlo, že se hoděj autosedačky. Mám tady 3. Klidně bych to někam hodil, ale podobně jako xchaos nevím, kam. Praha
    Díky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GEISHA: Praha.... k nám vlna mířící do tělocvičen dorazí asi o pár dní později...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já byl ted; týden na horách a najednou čtu o ubytování dalších uprchlíků v tělocvičnách a na stadionech. Mám pro tyhle účely doma schovaný 2 docela dobrý matrace (nic plesnivýho ze sklepa, měl jsem to jako přídavný sezení v obýváku, celý léta), vypsali by se na tom 4 dospělý nebo 6 dětí. Jsou jen trochu zaprášený, to bych vyluxoval. Někam bych to odvezl... ale nějak se neorientuju v tom kam...
    BOREC
    BOREC --- ---
    Mrkněte kde můžete pomoci.
    https://kdemohupomoci.cz/
    TUHO
    TUHO --- ---
    kdyby tadyy nahodou nekdo frcel v kryptu:

kamos organizuje nft aukci, jejiz vytezek pujde na podporu ukrajiny.
    tak jsem nahodil relaxacni 3d fackovani putina ,) pokud si potrebujete ulevit, ja si to poustim pred spanim :)

https://opensea.io/assets/0x495f947276749ce646f68ac8c248420045cb7b5e/5414944906941611397809813032853610400668176620091167783688987389327772221441
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Plus ještě:
    Odborná pomoc pro učitele a rodiče v souvislosti s válkou na Ukrajině - ZDARMA ji nabízí Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání.

POMOC PŘEHLEDNĚ 📌
    Pro školy, pro učitele, pro rodiče, pro děti. Pro ty, kdo pomáhají i pro ty, kdo pomoc potřebují. Na našem webu je nová podstránka s podpůrnými materiály pro aktuální situaci.
    👉 https://cosiv.cz/cs/pomocvka/ 👈
    ☎️🆘 Nevíte si rady? Využijte zdarma pomoc odborníků z našeho seznamu 👉 https://bit.ly/cosiv-odborna-pomoc
    Konzultace nabízíme také na emailu: intervence@cosiv.cz

Napíšete-li e-mail s dotazem / popisem problému, který se týká stresu kolem války, komunikace s dětmi na toto téma, konfliktů ve třídě mezi dětmi různých národností apod., do 24 hodin vám odpoví fundovaný odborník.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Diakonie ČCE spouští mimořádnou sbírku věcí, které by mohli rozdávat dětem v asistenčních centrech, kde je často čeká dlouhé čekání. Jde o pastelky, fixy, křídy, tužky, papíry, omalovánky, puzzle, kostky, švihadla, trvanlivé sladkosti atd.
    Vítány jsou i vzkazy od dětí pro děti, takže ideální způsob, jak zapojit svoje děti do adresné pomoci.

Víc info zde: https://www.krabiceodbot.cz/o-projektu/aktualne/krabice-od-srdce-sbirka-pro-deti-z-ukrajiny/
    TUHO
    TUHO --- ---
    nevypada to dobre :(

Priatelia s autami,

situacia vo Vysnom Nemeckom je taka, ze im chybaju dobrovolnici na prevoz ludi z hranic do miest na Slovensku (napr. aj do Ziliny, kde je ubytvacich kapacit dostatok, ale nema ich kto tam previezt - neriesim teraz, kde je stat, lebo ... no comment...). Ako vsak viete pomoct vy? Do tejto tabulky sa viete zapisat na jednotlive casy. Zatial je spravena na 2 dni, uvidime, ako dalej. O pomoc ziadaju Maltezski rytieri. Potrebovali by aspon jedneho cloveka kazdu hodinu cez den, v nocne hodiny aspon kazde dve hodiny. Napisem, ako to je - zadarmo, len cista filantropia.

INSTRUKCIE:
    1. zapiste sa do zdielanej tabulky na den a cas, v ktory viete pomoct - prosim, NEPREPISUJTE sa navzajom,

2. ked pridete na miesto (Vysne Nemecke), policajtom/kontrole povedzte, ze idete za Maltezskymi rytiermi, lebo ponukate odvoz a cakaju vas, policajti vas odparkuju a nasmeruju na stan maltezskych rytierov (cca 300m vzdialene),

3. v stane maltezskych rytierov vas zaregistruju a uz vam aj priradia ludi.

Odvoz z Vyšného Nemeckého - pomoc (Maltézski rytieri) - Tabulky Google
    https://bit.ly/3CxGOBu

DAKUJEME v mene ludi na hraniciach.

Tatiana Nováková
    Pomáhame Ukrajincom v Prešove
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam