• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLProkremelská propaganda, dezinformace a manipulace
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    ALDARION: Ja vedel, ze verit nebude nejlepsi slovo, proto jsme to dal do uvozovek. Verit nevyzaduje overovani a nemusi byt podporeno fakty, ja prave myslel to, ze zastava dva jasne protiklady.
    Jako priklad doublethinku bylo v 1984 aplikovan vzorec 2+2=4 a zaroven 2+2=5. Coz vyvolavalo slusny problem, pokud mela byt obe tvrzeni platna naraz. Chapu, ze u historie je tohle tezsi, fakta jsou jedna vec, ale jejich interpretace druha i v ramci racionalni debaty.
    U Rusu me (IMHO) prijde, ze jedou v modu vsichni lzou, tak budeme rikat to co nam zrovna hodi a co zabere na danou skupinu. Na zapade me zatim prijde, ze vetsina tech co hlasa tyhle kecy jede v masibl modu.
    Nicmene tohle je debata idealni tak ke 3.pivu a nakladanemu hermelinu v dobre hospode, tak at to tu neplevelime :D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PUDIL: Verit navzajem si odporujicim vecem naraz a nemit s tim kognitivni problem je zakladni psychologicka vlastnost cloveka, zkoumani nabozenstvi je toho plne. Vedecka racionalita je pomerne nova vec v dejinach lidskeho mysleni a je treba se ji ucit...
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    PRAASHEK: V marketingu i politice je spis pripad, ze tak dlouho provozujes lez, az ji nakonec uveris sam. Tj vlastne presun ze skupiny B do skupiny A.
    Ja timhle myslel opravdu to, ze nekdo je schopen "verit" ve dve navzajem si odporujici veci naraz a nema s tim zadny kognitivni problem.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PUDIL: nejsem si úplně jistý jak chápat ty poslední vyjádření ("I kdyz hlasat neco, o cem jsem presvedcen ze je pravda a zaroven vedet, ze je to lez nemajici nic spolecneho s realitou. To vyzaduje slusny doublethink ..."), ale jestli to mám chápat v jednoduché formě, tak tohle chování je třeba v marketingu úplně normální. Jak v komerci tak třeba v politice... :))
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    PRAASHEK: Vetsina masiblu z A tomu co rika i veri a mysli si ze je to pravda. Pro skupina B si myslim, ze tomu tvrdi neveri vubec, jen je to pro ne z nejake duvodu vyhodne.
    Jinak samozrejme tohle je muj soukr. rychlo filter. Obe skupiny tvrdi a hlasaji to same (dosah a dmg je steny), rozdil pro me je jen v motivaci a jak s takovy clovek zdrojem pracovat.
    A jak is napsal tak se to muze prolinat. I kdyz hlasat neco, o cem jsem presvedcen ze je pravda a zaroven vedet, ze je to lez nemajici nic spolecneho s realitou. To vyzaduje slusny doublethink ...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PUDIL: jak přesně nebo přibližně by ta "práce" se skupinou A měla vypadat? Btw to dělení je dost tricky, protože to fakt není jenom A, B, A+B. Jsou i C, D, E a kdoví kolik ještě by se dalo definovat skupin, které se na propagandě podílejí (aniž by o tom ti lidé třeba i věděli nebo uvažovali).
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PUDIL: IMHO jsme to do velke miry prosrali. :(
    Ti hodne aktivni masiblove se ted hodne uchyluji k predstave, ze Rusko chrani lidstvo pred Zlem ze zapadu (tendence k tomu byly uz nekdy po roce 2000, u nas tomu pomohlo i to, ze sovetsti alternativci, senzibilove a lecitele nejak existovali i za totace, byli hodne aktivni, ale take jsou aktovnimi nositeli ruske propagandy v ramci sveho "slovanskeho vlastenectvi") takze A se plynule preleva v B.
    Myslim (resp. ruzni antropologove a sociologove mysli) ze asi nema moc smysl snazit se o konfrontaci tohoto tvrdeho jadra, ale snazit se ho sikovne diskreditovat v ocich jeho publika, jeho okoli, tech co "nejsou pravoverni", ale maji duvod byt nespokojeni se svou soucasnou situaci a neverit elitam. Zase se dostavame k povzdechu nad smrti levice, kteraa nechala siroke oblasti jako volna loviste populistum a dezinformatorum...
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    PRAASHEK: Jasne. Otazkou je jestli se skupinou A) dokazeme taky nejak pracovat. Se skupinou B) to asi moc nepujde, pokud je teda jen nechceme preplatit :D
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    ALDARION: Pro mne to je prece jen drobny rozdil mezi A) " posahany magor" a B) "umyslna rusky propaganda ". Samozrejme chapu, ze muze platit i A+B a ze spoustu lidi ze skupiny A si proste nekdo povodil.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PUDIL: ve chvíli, kdy jsi součástí propagandy, je úplně jedno, jestli jsi magor, attention whore, jestli jsi placený nebo to děláš protože jsi idiot případně jakékoliv kombinace nebo fáze výše zmíněné a podobné.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PUDIL: To je prakticky jedno. Ruska propaganda tyhle magory zcasti plati, zcasti s nimi sikovne pracuje... Prijde mi dost tragikomicke, jak se kazatele spikleneckych teorii sami stali spikleneckou teorii - protoze "ruska propaganda hijackla euroatlantickou alternativni, protistatni, alternativne nabozenskou scenu" to je proste lepsi, nez grafen a jestirci. :D
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    PRAASHEK: Porad je tu sance, ze je to proste jen magor a ne propagandista ....
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    btw jako hlavní kanál tam u těch zúčastněných vidím telegram. to bývá velmi často taky významné znamení
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    když si člověk rozklikne u těch nabízených témat "learn more", tak je to velmi povedené a nakonec tam je i to jídlo! :))

    Today on CrossTalk News, Edward Szall and Lauren Witzke delve into the conspiracy to trick Christians into taking the new Novavax Covid 19 shot. The developers claim it "has no connection to the blood of murdered children", but neglect to detail it's key ingredient: Moth spike proteins and graphene oxide! It also causes heart attacks. The team also investigates a potential explanation for the decade long destruction of Ukraine. Was it all a plot to eliminate the people of the land and clear the way for the creation of technofeudalist smart cities.Buy high quality freeze dried food through Heavens Harvest, use promo code “Shortage” to get 10% off
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    COWBOY: tak se podívejme, co všechno nám ten pán Edward Szall nabízí. Dal bych si jedny Moth Bioweapon Designed to TARGET Christians! a zapil bych to třeba US Labs Create Weaponized Monkeypox

    Listen to CrossTalk News podcast | Deezer
    https://www.deezer.com/us/show/3244602
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Chci se zeptat, tohle je taky fake?
    https://twitter.com/carpin46085981/status/1589955477248806912?s=46
    KEB
    KEB --- ---
    Kandidát KSČM na prezidenta Skála jde k soudu, hrozí mu tři roky vězení - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-kandidat-kscm-na-prezidenta-skala-jde-k-soudu-za-popirani-genocidy-218643

    Toto je taky ukázkový zkurvenec
    MATT
    MATT --- ---
    Propaganda in Russian Schools // What Russia “Teaches” Kids
    https://www.youtube.com/watch?v=QeAlklcXPdY
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TOP :)

    https://twitter.com/TarasBerezovets/status/1587896275164631041
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    Rusko válčí s podsvinčaty, chce zastavit nejvyššího vládce pekla, řekl Medveděv - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-medvedev-svata-valka-proti-satanovi.A221104_093452_zahranicni_tty
    čau podsvinčata
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam