• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLProkremelská propaganda, dezinformace a manipulace
    V tomto auditku se zaměřujeme na dokumentování a odhalování prokremelské propagandy všeho druhu. Vítány jsou relevantní zprávy z důvěryhodných médií, screenshoty ze sociálních sítí nebo i osobní zkušenosti a postřehy a diskuse k nim.

    U příspěvků dokumentujících propagandu musí být zřetelné, že se jedná o dokumentaci propagandy a pokud možno kdo a jak ji šíří. Snažme se, aby nemohlo dojít k záměně propagandy, za naše vlastní postoje. Můžete použít hashtag #propaganda. Příspěvky dokumentující propagandu můžete pro ostatní udělat zajímavější doplněním nějakých vysvětlujícím komentářů.

    ZAKÁZÁNO je zde ale vyjadřování názorů, které lze interpretovat jako schvalující k putinovskému režimu nebo relativizující jeho zločinnost. Není zde na místě ani diskuse o propagandě jiných typů.
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KAMAHL: teda ale nekouká se na něj dobře - ten chlap nemrká - téměř vůbec - chvílemi pouští hudební podkres a vlastně ta videa působí takovým nedobrým dojmem. Viděl jsem tři, vypadá, že ví o čem mluví (nebo je o tom aspoň přesvědčený), ale ten způsob podání připomíná hypnotizujícího hada :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Znáte tenhle YT kanál? Má celkem zajímavé myšlenky k válce, z různých pohledů se snaží vysvětlovat RU myšlení včetně propagandy

    The Postmodern Hell Of Russian Propaganda
    https://www.youtube.com/watch?v=_j6Vg7yLx54
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Pád Sovětského svazu byla historická chyba, stojí v učebnicích na Ruskem okupovaných teritoriích | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-ukrajina-krym-deti-vzdelavani_2303121100_ank
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/_Roman_Maca/status/1634593291789271051
    VLT
    VLT --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak s tím myšlením a duchovím potenciálem východu by se celkem dalo souhlasit :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/idyotinstitute/status/1633435683862769664
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    😂

    https://twitter.com/DarPutinovi/status/1632018161921925123
    CDR
    CDR --- ---
    HWLLFFRDD: tys doma nejedl křečka?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Nevíte někdo, jak to dopadlo?

    KEB
    KEB --- ---
    Okamura obvinil Ukrajinu z arogance a Perebyjnise z drzosti | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/okamura-obvinil-ukrajinu-z-arogance-a-perebyjnise-z-drzosti/2332858

    Kdyby ti fialoví pitomci pořádně komunikovali kolik peněz z toho rance, co nás pomoc UA stála, zaplatila nebo zaplatí EU nebo USA, tak by tady ten zmrd nemohl takhle placat.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Militarizace dětí už od mateřské školky:

    https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1629786601889906689
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HARDCABB:
    заткнись
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Trocha Prokremelské propagandy.
    https://twitter.com/Styx_Vladimira/status/1629876205368246273?s=20
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Situaci advokátka Kudynová pak shrnula takto: „Dle našeho názoru je žalobkyně zcela absurdně sankciovaná za to, že vedla s žáky diskuzi.
    Učitelka se loni ke kauze vyjádřila jen prostřednictvím e-mailu. Tvrdila, že při hodině pracovala „pouze s ověřenými a historicky zdokumentovanými fakty
    Na osmnáctiminutové nahrávce přitom žákům předkládala řadu nepřesných informací i manipulací. „Rusové byli v oblasti Doněcka a Luhanska zabíjeni, likvidováni jenom proto, že to byli Rusové. A byli likvidováni vlastně opravdu ukrajinskými nacistickými skupinami tak, že se zatloukly dveře do baráku, ten barák se zapálil, stáhli se ti lidé zaživa z kůže, vraždily se děti atd. A probíhalo to neustále od roku 2014,“ zaznělo například na záznamu.
    „Byla jsem šokovaná obsahem nahrávky. Vůbec jsem si nedokázala představit, že by tak vzdělaný člověk mohl ve třídě před dětmi předvést takovou přednášku plnou nenávisti, nepravdy a předkládat dětem takovéto věci,“ uvedla pro Seznam Zprávy v dubnu ředitelka Riedlová.
    Češtinářce hrozí trest ve výši od šesti měsíců do tří let vězení.
    Začal soud s učitelkou, která lhala o Ukrajině. Nesouhlasí s výpovědí - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-ucitelka-obvinena-z-popirani-valky-na-ukrajine-se-soudi-o-vypoved-226656
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://www.investigace.cz/konspiracni-media-jsou-jako-sekta-vysvetluje-byvaly-clen-slovenske-redakce-zem-a-vek/

    Jak se z milovníka kritického myšlení stává člověk, co utíká z takzvaných alternativních médií v době, kdy se mění v dezinformační? A proč je pro mnohé tak těžké konspirační média opustit? Rozhovor s Antonem Smataníkem otevírá témata, která jinak zůstávají skryta za oponou netransparentnosti konspirační scény.

    Před jedenácti lety jste začal psát pro servery, jež bývají označované jako konspirační a dezinformační. Jak se to stalo? Co jste pro ně psal a proč?

    V roce 2012 jsem se stal blogerem na stránce tv24.li, která dnes už neexistuje. Oslovil mě pozdější zakladatel Slobodného vysielače, zda bych pro ně nechtěl psát články o politice. Napsal jsem tři texty o SDKÚ (Slovenská demokratická a kresťanská únia, pozn. red.) a tři o Smeru-SD, což byly v té době nejsilnější politické strany na Slovensku. Napadlo mě, že když dám dohromady jejich kauzy a připomenu ideologie, jež zastávají, tak to možná někomu pomůže, aby je nevolil, aby se jim vyhnul. Informace o jednotlivých kauzách nebyly nikde dostupné pohromadě, daly se najít jen jednotlivě a za těch patnáct let lidé ztráceli přehled.

    Byla to moje první novinářská zkušenost, ale ani dnes bych ty texty nenapsal nijak odlišně. Prostě jsem dal dohromady podklady a sepsal k nim komentář. Viděl jsem, že je o mé články zájem, byly to seriózní věci, chtěl jsem psát dál, ale nebylo kam.

    O pár měsíců později vznikl časopis, který se jmenoval Zem a Vek, a tak jsem se tam přihlásil jako autor. Zpočátku Zem a Vek neměl pevnou strukturu, byl to spíš startup. V redakci tenkrát působilo jen málo kmenových autorů, jedním z nich už ale byl šéfredaktor Tibor Rostas, byl to jeho projekt.

    Bude to možná znít ironicky, ale můj první článek pro ně byl o kritickém myšlení. Při jeho psaní jsem vycházel z vysokoškolských přednášek. Článek publikovali, v redakci s ním byli spokojení a nabídli mi, abych pokračoval.

    Tehdy jste ještě studoval?

    Ne, už jsem pracoval v IT a na psaní jsem měl čas jen o víkendech. Bylo to období po protestech Gorila (protesty po propuknutí slovenské korupční kauzy Gorila, pozn. red.), kterých jsem se účastnil. Říkal jsem si, že by bylo fajn pokusit se lidi lépe informovat, alespoň nějak přispět k posunu vpřed.
    ...
    CDR
    CDR --- ---
    tenhle sráč je učitel
    Au...
    U Jiřího havla na zdi, tam je to obzvláště výživné .)


    Jiří Steak Stejkora
    Honza Vinš Píšete to přesně, já na to zrovna poukázal v mém dnešním apelu na český národ. Cituji:
    Vláda šílenců a fanatiků ve službách Bruselu a USA nepokrytě devastuje tuto zemi ve všech směrech. Asociální protilidová ekonomická politika ve stylu " Nic od RF, i kdyby to mělo zemi položit na lopatky " není ještě to nejhorší. Další dva aspekty jsou pro náš stát i společnost mnohem tragičtější. Válečné štvaní a řinčení zbraněmi--snahy za každou cenu uvrhnout ČR do války s RF, ano to je druhý aspekt, který se potichu a plánovitě chystá na tuto zemi. Třetí aspekt vidíme na každém rohu a dovolím si tvrdit, že tento je nejtragičtější : Fašizace české společnosti. Nabádání českých politiků / hlavně těch z ODS,TOP09 , KDU a STAN / k zabíjení, selekci, zavírání a likvidování těch, kdo mají jiné postoje, než jsou ty vládní. Nic vám to nepřipomíná ???? Podpora fašistického režimu na Ukrajině. A nic se neděje--vše prochází jako samozřejmost. Tichý souhlas vlády. Kdybych nepsal pravdu, Ukrajinci z včerejšího mítinku na Václavském náměstí, kteří třímali v rukou fašistické symboly a vlajky pluku AZOV by dnes už museli být ve vazbě předběžného zadržení. Opak je pravdou---lidé si na Václaváku tyto nacisty dokonce fotili a tleskali jim. Národe---vzbudíš se rychle a začneš jednat ?????????????????????
    MCD
    MCD --- ---
    KARLOSK: Tak to abych si koupil náklaďák popcornu.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Na vědomí se dává, že Patrik Píčenka a Simona "zloba" Lukáčová jsou ve vztahu.... Z toho bude prdel bizár na věky věků :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    QWWERTY: trebuchet protože dokáže střelit 90 kg težký projektil 300 metrů?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam