nevesele cteni
Roman Kolář
.
Sdílel jsem video vybombardovaných měst na UA. Přišly mi desítky urážek, stovky dezinformací o fašismu na Ua a údajných zločinech 2014 a plno vychvalování chování Ruska. Něco byly fake profily, ale někteří skuteční. Co hůř - skuteční lidé se zbraněmi razící Liga libe, či pracující pro bezpečnostní složky státu.
Mám na Vás otázku - jak dlouho ještě? Léta tu píšu o tom, jak nebezpečné dezinformace jsou, jak nás ničí ruská hybridní válka a NIC se nedělá. Za tu dobu roste počet lidí, co nevěří ověřeným médiím, odborníkům, BIS, soudům a věří jen v to, co melou nějaké falešné účty a dezinformátoři na sítích. Nejsou to jen lidi nevzdělaní, ale i vysokoškoláci. Společnost je kvůli tomu víc a víc rozdělená, už stovky (nepřeháním) lidí se mi svěřilo s příběhy z rodin a okolí o tom, jak jim dezinfo zničilo vztahy, přátelství a někdy přivedlo jejich rodinné příslušníky do šíleného světa, kdy se z nich stali jen nenávistná a závistivá stvoření.
A vše se zhoršuje - Ukrajinci zažívají šikanu na veřejnosti, v MHD, na pracovišti, na jejich děti pokřikují důchodci, když si dovolují promluvit rodným jazykem, sítě jsou plné nenávisti. Lidé vlivem dezinfa volí extremisty a šmejdy. Můžete tu plácnout "Stačilo se nedostalo a SPD kleslo," ale sakra podívejte se, že z liberální ANO se stala strana už téměř proruská, kdy mnoho jejich poslanců taky už sdílí šílené dezinformace. Sice klesla SPD, ale rybník dezinfem vymytých se zvětšuje. Uvědomte si, že část z těch lidí už je tak hluboko v "alternativní pravdě," že je z toho už nikdy nedostanete.
...
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0JqQFE7iirm7sWuyhVoNEu94esnYnBMhgpSGZWhaCm14rMg7RkxADj3ZmGW5Xxx6sl&id=61560109356954