Strávil jsem s Figmou asi 8 hodin, máme ready-to-use komponenty z kterých se dají poskládat standardní prvky. Prezentuji prototyp, teda takovou light verzi, z každého view jsem udělal single page flow, takže uživatelé navigaci flow používají jako překlikávání mezi položkami menu. Do skutečného interaktivního prototypu jsem se nepustil, páč tam byl koncept Frame a když jsem pak zkoušel apikovat frame na ty své view, tak mi to přišlo trochu trochu nemotorné a zdlouhavé a tahle navigace postoužila. Tj. tohle si vyzkouším na něčem jednodušším. né na něčem, kde už probíhá feedback.
Mám ale jiný dotaz, nakonec jsem doiteroval, že mám page s komponentama a udělal jsem něco, co asi není best practice, ale jdu si to u vás ověřit. OneDnA | Prototype je kompnenta složená z menu komponenty + dalších komponent. Každý view (stránka) je nová variace komponenty + do ní vložím jinou obsahovou komponentu, to jsou ty komponenty po stranách. A tyhle vnořený komponenty mají taky variaci, takže napříkladu: mám dvě variace celé stránky, obě mají komponentu která pro každou variantu stránky ukáže jiný obsah. Takže upravím breadcrump + zlustím označenou menu item a mám to.
Takhle si ten Prototype pak dám na stránku, kam koukají kolegové, vysázím tam 10 instanci Prototype a v každé instanci vyberu jinou variantu.
Z toho co jsem koukal, tak varianty jsou spíš na tvorbu interaktivních elementů a ten můj přístup je takové moje samorostlé flow. Když se ho budu držet, narazím na nějaké problémy? Hlavně s ohledem na vytváření interakce.